Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam dość duży problem z kurzem w moim E90.

Po 3-4 dniach od sprzątania wszystko jest już w kurzu i człowiek czuje że jego praca poszła na marne :P

Czy są jakieś skuteczne sposoby na walke z kurzem? bardziej zależałoby mi na pozbyciu się jego

większej częsci niż maskowaniu.. bo i tak widać jak to lata gdy słońce mocniej świeci

Zachęcam do udzielenia rad i wskazówek :) a fotele mam ze zwykłego materiału.

Opublikowano

Dużo zależy od tego gdzie trzymasz auto, co w nim wozisz... To co powiem nie będzie odkrywcze, ale ja radzę sobie cotygodniowym odkurzaniem + wytarciem foteli (alcantara + tkanina) wilgotnym ręcznikiem. Możesz też spróbować uprać tapicerkę odpowiednim środkiem, to powinno pomóc pozbyć się głębiej zalegającego kurzu i zabrudzeń. Tu raczej nie ma żadnego cudownego środka, po prostu trzeba często sprzątać ;-)

Do deski (kratki nawiewów itp) kupiłem sobie takie mikropędzelki detailingowe, nieźle do czyszczenia zakamarków spisują się też patyczki do uszu. Dobrze jest na dęskę i plastiki nałożyć jakiś antystatyczny dressing - będą mniej łapały kurz.

Jeśli problem u Ciebie jest większy niż "normalnie" to proponuję sprawdzić stan filtra kabinowego (demontujesz pod maską, przy szybie, przykręcony chyba na 8 torxów) i klimatyzacji (poszukaj na forum tematów o białym proszku z klimy, może to co jest u Ciebie to wcale nie kurz?)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mi sie zdaje ze w pierwszej kolejności trzeba sprawdzić filtr powietrza czy jest dobrze zamontowany, i w miarę czysty.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Używałem wielu środków do kokpitu ale ten bije je wszystkie na głowę, prz tym jest mega wydajny. W zestawie proponuję kupić aplikator do nakładania. Naprawdę warto. http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=301

Jaki aplikator proponujesz?

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg