Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bo bardziej mi zalezy na lepszej jezdzie w ciezszych warunkach po sniegu niz na szybkiej jezdzie po czarnych drogach w zimie. W zimie praktycznie nei jezdze na autostradach np.
  • Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No i ja też się skusiłem na NOKIANy WR D3 - i też przesądziła trakcja na śniegu (mam dość trudny podjazd i to będzie pierwsza zima z RWD :wink:

Dlatego jak się sezon zacznie to się na pewno na ich temat wypowiem.

Uważaj tylko na opony Made in Russia ;)

a co z nimi jest nie tak, przed zakupem opon wyczytałem, że właśnie tam mają fabrykę - choć na swoich jeszcze nie sprawdzałem gdzie wyprodukowane.

Opublikowano
Napiszę tylko tyle, że miałem Nokiany WR Made in Finland i naprawdę zero problemów. Hankook mam Made in Hungary oraz chyba z Korei i też ok.

Po prostu trzeba uważać na Nokiany z Rosji.

Podobno bywają problemy z wyważeniem itp.\

Zakładałeś już swoje na felgi?

Opublikowano
Daj znać jak założysz na felgi i wyważysz, bo sam jestem ciekaw czy to prawda czy nie. No i oczywiście napisz jaki kraj produkcji. Wyczaiłem teraz na necie oferta 273 zł od sztuki, także nie jest to wysoka cena, a myślę, że opona warta zainteresowania.
Opublikowano
Ja w swojej byej E46 330d miałem założone 205/50/17 przód i 225/45/17 opony Nexen Winguard Sport i powiem szczerze że zostałem mile zaskoczony ceną, jakością i wykonaniem, oponki bardzo dobrze wgryzały się w śnieg i były bardzo ciche a prowadzenie również w każdych warunkach bez zastrzeżeń po roku użytkowania tzn. tamtej zimy zużycie znikome, wczoraj zakupiłem stalówki 17-stki i zamontuję Nexeny na nie i zobaczymy jak się spiszą w nowym potworze ale myślę że sobie poradzą, także jeśli chodzi o Nexeny to polecam, oczywiście wyprodukowane w Korei i cena za sztukę 285 zeta :D

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak ma byc. Jest jeden wzor. Nie odlewaja dwoch lewych i dwoch prawych. U siebie tez mam w ten sposob.

🙃🙃

Opublikowano
Pytałem tego sprzedawce:

http://allegro.pl/show_item.php?item=3519054425

To napisal "oczywiscie w Rosji". Czy faktycznie z oponami produkowanymi tam sa problemy z wywazeniem czy to jakis jeden z mitow / plotek stworzonych na forum:) ?

Podlaczam sie do pytania, bo tez jestem ciekawy :) Poprzednia zime przejezdilem na Nokianach, ale nie pamietam jaki to byl model :P No i nie mam pojecia jaki to byl kraj produkcji ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja kupowalem wr a3 i na nich kraj produkcji Finlandia.

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja kupowalem przez kumpla w Niemczech. Kupilem je we wrzesniu zeszlego roku a datowane byly styczen czy luty. Tylko ja kupilem rof moze dlatego byly z Finlandii. Zamawialem na reifendirekt.de

🙃🙃

Opublikowano

sobon2000 napisał(a):Witam wszystkich!

Ostatnią zimę przejechałem, a właściwie "przeczołgałem się" na oponach runflat Dunlopa. Podjazd pod nawet najmniejsze wzniesienie to była tragedia, to była maja pierwsza zima w mojej 120i. Na prostej pływałem po całej drodze, koła chrobotały, hamowane systemem DTC. Mijały mnie seicenta, corsy, a o A4 Quatro brata nie wspomne (na samych felgach szybciej by wjechał ode mnie:) Najlepiej wozić kogoś z tyły do pchania - po prostu ręce mi opadały. Całe lato czytałem o oponach zimowych, bo już żona mi zadeklarowała, że do Karpacza i Szklarskiej pojedziemy jej Seicento - rzeczywiście wstyd jak cholera. Wydaje mi się, że Continentale WinterContact 205/55/R16 TS 850 lubTS830(te mają homologację BMW) będą najlepszym wyborem (1 miejsce w teście ADAC). Co Wy o tym sądzicie? Jaka jest różnica między TS850 a TS830?

Pozdrawiam.

A na jakich dokladnie Dunlopach jezdziles? Bo ja zastanawiam sie wlasnie nad 3D lub 4D (no i Nokiana tez biore pod uwage).

DUNLOP wintersport M3 - porażka totalna...

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
Opublikowano
Nie wiem skąd miałeś te Dunlopy, albo z jakim bieżnikiem.. OStatnią zimę przelatałem na takich. Dla mnie to dobre opony, też mają homologację BMW. Teraz to będzie ich drugi sezon.
Sprzedam:
Opublikowano

Sprawdziłem moje opony i są wyprodukowane w Rosji. Jak tylko założę na felgi to dam znać co i jak.

Wydaje mi się, że to w której fabryce opony były wyprodukowane, zależy tyko od ich modelu - tzn. modele 1,2,3... są produkowane w Finlandii, a modele 4,5,6... w Rosji.

No chyba, że jest inaczej.

Moje opony WR D3 - Made in Russia

A możecie mi podpowiedzieć, czy jak przełożę felgi aluminiowe na stalowe to muszę zmienić szpilki (nie będą o nic ocierały)?

Opublikowano
Ja kupowałem w zeszłym roku wr d3 (nie RF) i na nich made in FINLAND, także idzie dostać d3 wyprodukowane w Finlandi. Problemów z wyważeniem nie miałem.