Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku chciałem się przywitać, bo jestem tu nowy :D Czytam wprawdzie forum od dość dawna, z racji tego, że przymierzam się do kupna BMW, ale niniejszy post jest moim debiutem "pisarskim" :wink:

Chciałem, żebyście powiedzieli mi coś, w miare możliwości, o dwóch autkach nad którymi się zastanawiam. Za wszelkie uwagi i sugestie będę bardzo wdzięczny.

1. Auto forumowicza M-power. Oglądałem je już dwa tygodnie temu i miałem parę uwag, mam mieszane uczucia, ale zastanawiam się jeszcze, bo autko samo w sobie mi się podoba. Uwagi są takie, że z całą pewnością nie jest to samochód bezwypadkowy: właściciel sam przyznał, że był przetarty po prawej stronie, a sam odkryłem, że lewe przednie drzwi były kiedyś srebrne. Być może nie było to duże uszkodzenie, ale nigdy nic nie wiadomo, prawda? Poza tym sparciałe i popękane są wszystkie uszczelki drzwiowe, czy to normalne w 10-letnim aucie o przebiegu prawie 300 tys. km? Może ktoś z Was wie coś więcej o tym autku i rozwieje moje wątpliwości (na plus lub na minus), tak żebym nie przejechał się znowu na darmo 160 km i nie płacił na darmo za sprawdzenie auta w warsztacie. Link do zakończonej już aukcji przedstawiam poniżej:

http://www.allegro.pl/item87362644_bmw_e39_535i_v8_pelen_pakiet_m5.html

2. A tu drugi egzemplarz, czyli całkiem nieźle wyglądające na oko BMW 540iA z instalacja gazową 5-tej generacji. Chcę się przejechać te 160 km do Bełchatowa, ale może ktoś z Was zna auto, oglądał, lub mieszka w Bełchatowie i mógłby je oglądnać eksperckim okiem? :wink:

http://www.allegro.pl/item91193085_bmw_540_e39_sekwencyjna_ins_gazowa_stan_igla_.html

Cen nie bierzemy pod uwagę, chodzi mi tylko o stan techniczny, wypadkowość, może coś niepokojącego zauważycie na zdjeciach.

Z góry dzięki, pzdr.

Mex

I love smell of the gasoline in the morning. It smells like... victory.
Opublikowano

ciężko coś powiedzieć tylko po tych zdjęciach.

to pierwsze trochę jakby za wysoko stało tyłem jak na zawieszenie emki ale może to być tylko wrażenie.

obydwa mają doskonałe wyposarzenie no i cena bardzo przyzwoita.

z tym drugim jest dziwna sprawa, ktoś sprowadza w listopadzie ,dodaje instalkę za 8 tys. i tak szybko sprzedaje.nie ma możliwości aby nawet wyciągnął pieniądze, które włożył.

co do autek z takimi silnikami to na ogół są one w znacznie lepszym stanie technicznym jak mniejsze autka ale jak już są skrobnięte albo silnikowo albo mechanicznie to już koszty są porządne.

czasami się mylę
Opublikowano

Ten pierwszy nie ma zawieszenia od M-ki, zderzaki od M-pakietu mial dolozone, dlatego tak wysoko stoi.

A co do drugiego, to faktycznie troche dziwne, ale gosc napisal, ze moze sprzedac tez bez instalacji, bo potrzebne mu sa pieniadze. Nie wiem co o tym sadzic :roll:

Opublikowano

Witam! Znam drugie auto i jego własciciela. Samochod jest w stanie idealnym, bezwypadkowe(nawet nigdzie nie dotkniete :) ), serwisowane w Niemczech, przebieg w 100 % autentyczny na co ma ksiazke serwisowa! Własciciel naprawde ma pojecie o BMW i wiem ze lumpa by nie kupił.. -pomagał mi przy wyborze m3 za co mu jestem bardzo wdzieczny do dzisiaj!

Kupił to auto własnie ze wzgledu na jego perfekcyjny stan, a sprzedaje jak napisał ponieważ potrzebuje gotowki!

Tak wiec polecam to autko ale najlepiej jedż obejrzyj je sobie sam a wtedy sie przekonasz ze warto!

Pozdrawiam

PS.Saygon nie rozumie.. przeciez napisał ze chetnie sprzeda auto bez gazu i felg i wtedy cena ulegnie zmianie??

Opublikowano
Nie wiem czy dobrze mi sie kojazy , ale pierwszy nalezy do jednego z forumowiczow , auto pojawilo sie chyba kiedys w nieistniejacym juz dziale "Galeria..." :)
Opublikowano

rozumiem , rozumiem 29.100 minus 8000 zł minus 2000 zł zostaje 19.100 zł a taka cena dla mnie za 540iV8 z 1998 roku to jakaś paranoja.

albo ktoś chce oddac auto w cenie punto i lanosa i jest niesamowicie nawiedzony albo cos jest nie tak.

nie znam tych autek i ze zdjęć niewiele widać ale przy takim stanie i wyposarzeniu moim zdaniem coś jest nie tak.

2.5 tds z przyzwoitym wyposarzeniem(ale nieporównywalnym ) z 1997 r.

2 miesiące temu sprzedałem w ciągu tygodnia za 34 tys.zł , a tych furek nawet nie można porównać.

niech ktoś mądrzejszy mi to wytłumaczy.

czasami się mylę
Opublikowano
saygon cena za to auto jest przeszlo 40 tys bez kól 18 . nie sugeruj sie tym ze wylicytowane jest ponizej 30 tys, nie wiem jak sobie naliczyłes 19 tys - 8000 ( ok gaz ) - 2000 to moze kosztują ładne 16 a nie 18 z m5 . jak ci sie udało opchnac tdsa za taka kwote to powiem ci tylko tyle ze powinienes byc zadowolony bo zobaczymy jak bedzie z twoja 540 za ktora chesz ogromne pieniadze i dla mnie to jest nawiedzenie - bo na allegro jest 540 z 2000 w praktycznie pełnym m-paku a z wygladu jest swietna ma zadbany srodek , jest w ładnym kolorze w dobrym wypasie i na ładnych 18 rowniez w manulau a kwota jest taka sama jak twoja - zobaczymy ktora pojdzie szybciej - o ile sie nie myle a po zdjeciach ( były w bodajrze w galerii) to poznałem twoje auto na giełdzie i jakos wielkiego zainteresowania nie miało . a konkretnie to powiem ci jeszcze ze jesteś fanem bmw a pozwoliłes gazownikom okropnie przynajmniej dla oka załozyc gaz w swoim aucie - taka moja sugestia . nie badz na mnie zły ale najłatwiej jest mowic o czyimś aucie ze jest podejrzane a nigdy go na oczy nie widzac . ja twoje widziałem i nie wyrazam jakis głupich opini na jego temat .
jak ja kocham m-powery !!
Opublikowano

pierwsze wyglada na wyszykowane...lakier nie wyglada na oryginalny...hmm szczerze to wyglada jak strucel...co z tego ze ma felgi i zderzak z m...

drugie wyglada naprawde ladnie...swiezo...i oryginalnie...

Opublikowano

miniuś......nie mogłes widzieć mojego autka na giełdzie gdyż nigdy go nigdy wystawiałem.

druga sprawa....ja tak naprawde nie chce swojego autka sprzedać ale szukam wariata.

jak widziałes sprzedałem tds'a za nienormalne pieniądze i liczę na drugiego.

jeżeli sprzedam swoje za nienormalna kasę to czeka na mnie w switzerlandzie m-5 za 50 tys. zł

http://img234.imageshack.us/img234/7717/img0325aa3xs.jpg

jjak widzisz jest całkiem niezły.

ale tak naprawdę jakbym był zdecydowany na to m-5 to wystawił bym swoje za 50 i myslę, że by poszło.....dlatego widzisz, że szukam wariata.

przeczytaj moje posty a zauważysz,że ceny mi sie trochę niezgadzają i tylko tyle i jak na początku zastrzegłem mówię to tylko w oparciu o zdjęcia co nie jest całkowicie wiarygodne.

a co do instalacji moim zdaniem jest założona oki.

widziałem wiele wózków z instalacją i nie mam zastrzeżeń ale to jest moje odczucie.ty możesz mieć inne.

czasami się mylę
Opublikowano
ok byc moze pomyliłem auta - pomyslałem ze twoja ze bo w podobnym kolorze i tez manual , ta m5 jest ładna co pokazałes na fotach. moi koledzy ostatnio taka przywiezli , 2000r wyszła ich 55 tys tez ze szwajcarii - ogulnie w tym kraju jest ich tam sporo jako ciekawostke powiem ze do jedna z nich ktora przyjechała do polski kosztowała po przeliczeniu wlauty w granichach 4500 euro - miała jeden defekt uszkodzona pompa olejowa , handlarz ja naprawił i jest do sprzedania. to była prawdziwa okazja panowie.
jak ja kocham m-powery !!
Opublikowano

M3, to chyba pojade go obejrzec, skoro tak zachwalasz :)

Cena faktycznie oscyluje w granicach 40 tys bez felg od M5, 29 tys to kwota wylicytowana.

Madej, auto istotnie nalezy do jednego z forumowiczow - M-power, jak juz napisalem :)

Kornelio, nie jest najgorzej, widac, ze wsadzone bylo w niego sporo kasy: zderzaki od M5, xenony z ringami, tylne swiatla CELIS, lusterka Schnitzera, felgi 19 cali, sekwencyjny gaz. Tylko, ze byl bity i chce sie dowiedziec, czy mocno...

Saygon, a Twoja ile stoi?

Opublikowano

za dużo i tak jak pisałem jest to dla goscia , który nie potrafi sprowadzić fajnego autka a chce mieć jak z pod igły.

każde autko , którym jeżdżę wystawiam po wariackich cenach a jak ktoś sie trafi to jadę po następne.

czasami się mylę
Opublikowano
za dużo i tak jak pisałem jest to dla goscia , który nie potrafi sprowadzić fajnego autka a chce mieć jak z pod igły.

każde autko , którym jeżdżę wystawiam po wariackich cenach a jak ktoś sie trafi to jadę po następne.

Saygon, a masz moze na oku jakies fajne 540 z dobrym wyposazeniem i atrakcyjna cena? :)

Opublikowano

jeżeli sprzedam swoje za nienormalna kasę to czeka na mnie w switzerlandzie m-5 za 50 tys. zł

Tzn. ze u "neutralnych" rozdaja M5 za poldarmo?

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano

nie wiem czy za darmo ale swoją ściągnąłem za 37 tys. ze wszystkimi kosztami 540iV8 2000 r. i to z niemiec ,ktoś gdzieś w poście powyżej napisał, że jego znajomym m-5 z 2001 wyszło za 55 tys.

w sumie sam powinienes to lepiej wiedzieć.

czasami się mylę
Opublikowano
Właściwie.....

No, mozna i tak... :wink:

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png