Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podpinam się

zrobiłem już chyba wszystko co było można żeby nie parowało - nadal paruje pozostał mi w głowie tylko jeden sposób uszczelnić wszystko na silikon do tego silica- gel pochłaniający wilgoć po dwa woreczki w lampę i zakleić odpowietrzniki bo nimi z powietrzem dostaje się wilgoć jeżeli cała reszta jest szczelna , resztę wilgoci w szczelnej lampie powinno wciągnąć w te woreczki , szczelna lampa nie ma prawa parować

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jasne.

A bierzesz to pod uwagę, że woda będzie się też skraplać w środku a nie tylko na zewnątrz.

Wsadź coś zmarzniętego w ciepłe to logiczne, że spoci się w całości.

Lampa musi oddychać bo inaczej się udusi :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

jeżeli zlikwiduję wilgoć w środku to nie będzie co miało się skraplać , miałem auta z lampami bez odpowietrzników i nie było w nich wilgoci dopóki były szczelne , wilgoć dostaje się z zewnątrz ,

jeżeli jej nie wpuszczę sama się tam nie pojawi ,

zrobię jak mam zrobić i dam znać po tygodniu bo po takim okresie wcześniej już miałem zaparowane, jak będzie dobrze to tak zostanie jak nie zawsze mogę udrożnić odpowietrzniki , czasem trzeba poprawiać błędy technologiczne producentów

Opublikowano
Ja nie mam jakoś ostatnio czasu żeby się zabrać za ogarnięcie tych lapm, ale słyszałem, że faktycznie winna jest nie tyle nieszczelność lamp, co właśnie zapaskudzone jakieś filtry odpowietrzające, chociaż nie wiem gdzie to to ma wogóle być :|
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te filtry, to są od spodu, albo od tyłu lampy, dokładnie to jak z lampy wystają takie wężyki gumowe, to one są w tych właśnie wężykach powciskane. :wink:
Opublikowano
He He, to ja się za to wezmę najpierw. W sumie to mi bardziej paruje lewa lampa, prawa jest prawie jak "nówka" :D
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na parujące lampy jest dobrze wyciągnąć żarówki, i wygrzać środek suszarką, tak żeby wszystkie zamglenia zeszły, później zostawić lampę na 15 minut (dalej bez żarówek) żeby ostygła, i poskładać, u mnie pomogło, bo jak miałem popękaną tą gumę za żarówką, to strasznie parowała jedna po każdym myciu i deszczu.

Najlepiej to robić jak jest względnie sucho, przy niskiej wilgotności powietrza.

A jak nie pomoże, i będzie tylko efekt chwilowy, to zostaje dostanie się do tych filtrów, i wyczyszczenie ich.