Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Niestety maszyna nadal się droczy ze mną... Wymieniłem i zaadaptowałem przepustnice,wymieniłem odmę bo membrana pękła i nadal mi się przydławia przy 1000obr. Błędów brak. Nie wiem o co chodzi. Edytowane przez Maciej V8
  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
Witam. Remontów ciąg dalszy. Wczoraj wymieniłem komplet wahaczy,łączników,wieszaków,tuleji oraz łożysk w tylnym zawieszeniu. Edytowane przez Maciej V8
  • 10 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Aktuanie sprawy mają się tak. Po dwóch drobnych otarciach i bardzo długiej walce z dwiema ubezpieczalniami do auta trafiły w końcu nowe oryginalne zderzaki. Co do mechaniki to troche zabolało w ostatnim czasie. Padł alternator, zakupiłem w Niemczech regenerację Boscha która padła po 5 dniach!!!! Wymienili od ręki i lata. Niestety przy okazji wyszły inne kwiatki i teraz mam nową chłodnicę wody, nową pompę wody wszystkie rolki,paski i wisko. Jutro wpadnie nowe sprzęgło.
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. W aucie wylądowały nowe opony. Pirelli P Zero Nero Gt. 235/45/17 i 255/40/17. pzero_nero_gt_base.png

Suchy asfalt rewelka,wody jeszcze nie widziały.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Uzupełniam info o oponach. Na mokrym nie mam zastrzeżeń. Nawet głęboka kałuża nie wybija zbytnio z toru jazdy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam te opony, bieżnik powyżej 7mm i ostatnio mogłem je przetestować podczas konkretnego deszczu. Trzymają bardzo dobrze, hamowanie też ok, natomiast poległy dopiero na próbie aquaplaningu gdy było jakieś 90 km/h, z górki i kałuża, ale takiego testu chyba żadna opona nie przejdzie :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 4 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano
Kolejne remonty : 4 piasty,klocki tył,tarcze klocki przód, przewody hamulcowe stalowe (Ori Bmw) pod całą podłogą,osłony tarcz (ori Bmw),przewody elastyczne w oplocie stalowym,wymiana płynu hamulcowego, podpora wału,rozebrany tylny wózek do ostatniej śruby i wszystko oczyszczone i zabezpieczone miedźą,łączniki czujników ksenon nowe(ori Bmw).
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. Wczoraj wpadły nowe amortyzatory na tył,oczywiście zgodnie z vin-em czyli ori Bmw m-technik 2 wraz ze wszystkimi dodatkami też m-technik 2.