Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od kilku dni mam problem z oryginalnym alarmem w moim bmw.

Mianowicie normalnie sie wlacza uzbraja, ale co jakis czas sam sie wlaczy znaczy wyje. Po wylaczeniu i wlaczeniu wszystko wraca do normy choc wczoraj w 1min za wyl trzy razy.

Nie mam pojecia gdzie szukac problem dlatego prosze o porady, moze ktos przerabial cos podobnego.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Przerabiałem coś takiego u siebie, też mi zaczął wyć od tak sobie. Nie wiem czy u ciebie też masz na słupkach bocznych te czujniki, wyglądają jak mikrofonki, wypiełem je obydwie z centralki i spokój już mam z alarmem od 5 miesięcy. Czasami czujnik maski potrafi szwankować. Ja centralke mam za schowkiem pasażera i chyba dziś podepnę je z powrotem i zobaczę co się będzie działo, bo już kiedys się miałem za to zabrać. Byc może jakaś mucha mi ten alarm uaktywniała albo mysz którą też miałem w aucie :?: :?: :?:
Opublikowano
Nie ja nie mam owych czujnikow u siebie , a masz to oryginalny alarm?
Opublikowano
No raczej tak. Centralny mam z kluczyka, zrobiłem też fotke tej centralki bo chciałem kupić inną na allegro i tam były identyczne jak moja. Pod maską syrena alarmowa BMW.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmm, ale oryginalne (fabryczne) czujniki ruchu w e39 powinny być w takiej kwadratowej puszce na środku podsufitki. :roll:

W e46 mam alarm BMW, ale dołożony w ASO, przez co te czujniki są właśnie przy słupkach, a alarm się chrzani jak nasza pogoda ostatnio. :mrgreen:

Opublikowano
No ja wlasnie mam cos takiego w podsufitce. I na pewno to jest oryginalne, nawet wg nr vin
Opublikowano

Jedyne co mi przychodzi do glowy to woda, wilgoc. Prawdopodobnie z antenki co jest na dachu do tel mogla leciec woda zparciale uszczelki, moze dlatego mialem wode na zlaczach wzmacniacza itd. A alarm mi sie wlaczal zazwyczaj jak auto stalo z gorki. Moze tam gdzies podciekalo, wymienilem dzis te uszczeleczki. Na razie jest cisza, zobaczymy co dalej.

P.s na kompie bylem, 0 bledow

Opublikowano

Witam

Ja tez mialem problem z alarmem po uzbrojeniu wyl 10 sekund a pozniej przestawal,odlaczylem pod maska czujnik tez wyl,dopiero odlaczylem czujnik w tylnej klapie i narazie nie wyje ale minus taki ze klape musze otwierac z kluczyka :cry:

Opublikowano
Hmm, ale oryginalne (fabryczne) czujniki ruchu w e39 powinny być w takiej kwadratowej puszce na środku podsufitki. :roll:

W e46 mam alarm BMW, ale dołożony w ASO, przez co te czujniki są właśnie przy słupkach, a alarm się chrzani jak nasza pogoda ostatnio. :mrgreen:

Ja w e39 touringu jeszcze nie spotkałem czujników ruchu w podsufitce na środku, być może są i to są wlasnie czujniki ruchu, wiem że nawet mucha w aucie przez te czujniki potrafi wzbudzić alarm, ja i kumpel nie mamy tego w swoich turasach, w e46 widziałem taka opcje. Ja mam te czujniki przy słupkach

Opublikowano
No sa tqm jakies czuiniki, ale czy to sa ruchu to akurat nie wiem. Wiem , ze w e39 sa czujniki uderzeniowe i przechylu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam u siebie w turasie takie coś, mogę cyknąć fote na czasie, i siedzą tam czujniki ruchu.

Tylko to element fabrycznego alarmu, jak dokładali w aso, to czujki szły koło słupków, albo nad lusterkiem.

Opublikowano
Ja u siebie mam tez w suficie, działa, wystarczy wsadzić rękę przez otwarty szyberdach albo zamknąć auto z otwartymi szybami i nawet przejść blisko. Ogółem też mi alarm czasem durnieje i sie sam włącza. Najgorzej było zimą jak było tak około 0 stopni, teraz się uspokoił trochę.

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

Opublikowano
Mam touringa i też mam czujnik ruchu na środku na podsufitce. Zauważyłem, że jak zostawię uchylony lub otwarty szyberdach to czasami włącza się alarm nie wiem dlaczego. Kiedyś w innej buni motyl robił mi numer ale teraz nie zauważyłem niczego w środku. Mam jeszcze pytanie przy okazji czy jeśli alarm się włączy to później przy otwieraniu auta (czyli wyłączaniu alarmu) kierunkowskazy czy dioda mruga określoną ilość razy aby powiadomić o naruszeniu jakiegoś czujnika oczywiście alarm fabryczny. Tak miałem w innym aucie ale alarm był dołożony.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hmm, e46 chyba mruga jak coś jej uaktywni alarm, bo przy normalnym otwarciu nic się nie dzieje, możliwe że e39 ma tak samo, choć moja z wywalonym alarmem mruga zawsze przy otwieraniu i zamykaniu. :)
Opublikowano

Dziś włączył mi się alarm pod biurem na parkingu 3 razy w ciągu paru minut. Szyberdach i okna miałem zamknięte. Od jakiegoś czasu włącza mi się co jakiś czas alarm, myślałem, że jak zostawiam uchylony czy otwarty szyberdach ale dzisiaj ewidentnie było wszystko zamknięte. Miał ktoś może coś takiego? Jak sprawdzić który to czujnik aktywuje alarm?

Pozdrawiam

Opublikowano
Na początek odepnij wtyczkę od czujnika pod maską i zobacz czy pomogło. U mnie były też takie cyrki, ale głównie między 10 a 11 rano. Tylko w tych godzinach. Ten czujnik jest spieprzony moim zdaniem. Mogli bardziej się postarać.
Opublikowano
Po przyjechaniu do domu znowu mi się włączył. Zdemontowałem czujnik ruchu tzn. zdjąłem obudowę z podsufitki i okazało się, że mieszka tam pajączek i ma niezłą pajęczynę. Wyczyściłem to i na razie jest ok. Zobaczę czy jutro też będzie ok jak będzie cieplej.
Opublikowano
Niestety dzisiaj znów pod biurem od ok 12:00 co parę minut włącza się alarm nie wiem, który czujnik go uruchamia. Ma ktoś pomysły na to jak sprawdzić który czujnik uruchamia alarm?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do tej krateczki, jak ją zdemontowałeś?

Jakiś zatrzask, czy coś?

Opublikowano

Wystarczy pociągną w dół łapiąc z dwóch stron to jest na zatrzaski tak samo czujnik który jest w środku też jest na zatrzaski.

Pozdro

Opublikowano

Podejrzewając czujnik maski silnika wkleiłem pomiędzy maskę a wygłuszenie grubszą tekturkę w miejscu w którym dociskany jest czujnik i na razie jest ok alarm nie wyje. Swoją drogą to faktycznie trochę to drętwe, że czujnik jest dociskany bezpośrednio przez wygłuszenie, które z czasem może się "ubić" w tym miejscu. Zobaczymy czy dalej będzie ok.

Pozdrawiam