Skocz do zawartości

<t>Ile benzyny pali wasze e-34_520i podaczas "normalniej" jazdy?</t>  

6 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, sprawa wyglada tak: od 10dni posiadam 520 i zaczynam zabawe z BMW, pojechałem ostatnio do mechanika aby rzucil okiem czy czegos aby nie trzeba wyminiac, i okazalo sie ze trzeba wyregulowac zawory. OK dalem auto do regulacji, odebralem na drugi dzien, dzis czyli po 2 dniach jak odebralem wsaidlem do auta odpalilem i jak ruszylem, calym autem zaczęło "telepać" - szrapac,i ten odglos jakby traktor jechał - nie wiem co jej sie stało. Na benzynie (bo mam jeszcze LPG) nawet tak bardzo nim nie rzuca, ale na gazie jest jest masakra. I teraz nie wiem :( :( noramlnie przyjechalem, zaparkowalem za 4godziny wsiadlem i była owa kapa:( szlag trafil swiece i nie pali na wszystkie gary?, czy moze podalczas regulacji mechanicy czegos nie dokrecili? moze ktos mial taki przypadek "szarpaniny"? Czekam na wszelkie pomysly.

Pozdrawiam

Opublikowano
Jedź z reklamacją... Albo zmień mechanika ;-)

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano

u mnie w e32 3.5 traktor pojawił też po regulecji zaworów

z tym,że również po kupnie chodził z fajnym pomrukiem silnika :?:

pojechałem na regulację,no i facet mówi,że silnik był podkręcony :cry2: do sprzedaży

ustawili tak jak ma być i zaczął chodzić jak ROPNIAK :mad2: ALBO TRAKTOR jak kto woli

miałem wałek zajeżdżony ---do wymiany

po wymianie wałka i paru :cry2: innych elementów silnika

chodzi pięknie

Opublikowano
Jedź z reklamacją... Albo zmień mechanika ;-)

Najpierw jedno, potem drugie.

Co to za mechanik, który wypuszcza samochód z warsztatu bez sprawdzenia efektów swojej pracy :?: :?: :?: :evil:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Byłem z rekalmacja-to nie zawory , wyastepuje brak iskry na 5swiecy, swieca dobra, przewod tez, czyli to kupułka, wiecie gdzie kupic tanią a dobra?
Opublikowano
Sprawa o tyle dziwna że wjechałeś do mechanika sprawnym autem a wyjechałeś nie sprawnym... Kopułka sama z siebie, nagle raczej się nie psuje. Może ktoś jej pomógł. Nie wiem co oni tam robili, ale może rozrząd ustawili źle.
Opublikowano
nie no wyjechalem sprawnym, dojechalem do domu postawilem, po dwoch dniach wsiadlem do auta i byl traktor:( kopułce mogl ktos pomoc albo nadszedl jej czas i tyle-zbieg okolicznosci chyba:(smutny zbieg:( teraz poszukuje kopułki, na allgero jedyne 204PLN(bosch),znalazlem tez EPS ale ponoc maja aluminiowe styki:(to raczej nie chętnie i to narazie na tyle, oczekuje poniedziałku, wtedy będę znał prawde co tak naprawde umarło w betce:|