Skocz do zawartości

Silnik zaczął chodzić jak w traktorze...:(

<t>Ile benzyny pali wasze e-34_520i podaczas "normalniej" jazdy?</t> 6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile benzyny pali wasze e-34_520i podaczas "normalniej" jazdy?

• 0%
      0
    • 8-9
      16%
      1
    • 10
      83%
      5

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, sprawa wyglada tak: od 10dni posiadam 520 i zaczynam zabawe z BMW, pojechałem ostatnio do mechanika aby rzucil okiem czy czegos aby nie trzeba wyminiac, i okazalo sie ze trzeba wyregulowac zawory. OK dalem auto do regulacji, odebralem na drugi dzien, dzis czyli po 2 dniach jak odebralem wsaidlem do auta odpalilem i jak ruszylem, calym autem zaczęło "telepać" - szrapac,i ten odglos jakby traktor jechał - nie wiem co jej sie stało. Na benzynie (bo mam jeszcze LPG) nawet tak bardzo nim nie rzuca, ale na gazie jest jest masakra. I teraz nie wiem :( :( noramlnie przyjechalem, zaparkowalem za 4godziny wsiadlem i była owa kapa:( szlag trafil swiece i nie pali na wszystkie gary?, czy moze podalczas regulacji mechanicy czegos nie dokrecili? moze ktos mial taki przypadek "szarpaniny"? Czekam na wszelkie pomysly.

Pozdrawiam

Opublikowano
Jedź z reklamacją... Albo zmień mechanika ;-)

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano

u mnie w e32 3.5 traktor pojawił też po regulecji zaworów

z tym,że również po kupnie chodził z fajnym pomrukiem silnika :?:

pojechałem na regulację,no i facet mówi,że silnik był podkręcony :cry2: do sprzedaży

ustawili tak jak ma być i zaczął chodzić jak ROPNIAK :mad2: ALBO TRAKTOR jak kto woli

miałem wałek zajeżdżony ---do wymiany

po wymianie wałka i paru :cry2: innych elementów silnika

chodzi pięknie

Opublikowano
Jedź z reklamacją... Albo zmień mechanika ;-)

Najpierw jedno, potem drugie.

Co to za mechanik, który wypuszcza samochód z warsztatu bez sprawdzenia efektów swojej pracy :?: :?: :?: :evil:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
  • Autor
Byłem z rekalmacja-to nie zawory , wyastepuje brak iskry na 5swiecy, swieca dobra, przewod tez, czyli to kupułka, wiecie gdzie kupic tanią a dobra?
Opublikowano
Sprawa o tyle dziwna że wjechałeś do mechanika sprawnym autem a wyjechałeś nie sprawnym... Kopułka sama z siebie, nagle raczej się nie psuje. Może ktoś jej pomógł. Nie wiem co oni tam robili, ale może rozrząd ustawili źle.
Opublikowano
  • Autor
nie no wyjechalem sprawnym, dojechalem do domu postawilem, po dwoch dniach wsiadlem do auta i byl traktor:( kopułce mogl ktos pomoc albo nadszedl jej czas i tyle-zbieg okolicznosci chyba:(smutny zbieg:( teraz poszukuje kopułki, na allgero jedyne 204PLN(bosch),znalazlem tez EPS ale ponoc maja aluminiowe styki:(to raczej nie chętnie i to narazie na tyle, oczekuje poniedziałku, wtedy będę znał prawde co tak naprawde umarło w betce:|