Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Aby zakonczyc epopeje 520d - czy warto kupic .

Wasza opinia czy warto kupic 520xd za 203 900zl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak golas tylko dodatki sa jakos drogie np. skora
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sie zaczyna :D otwórzcie działalnosć konsultingową "jakie BMW kupić - porady gotowe od ręki" ;)

Jeśli jeździmy po górach i dolinach, to X będzie wręcz wymagany. Oczywiście każdy ma swoje preferencje, opinie i wybierze to, co według NIEGO spełnia potrzeby.

Opublikowano

Panowie mam pytanie, czy takie samochody kupują dzieci, bo właśnie kolejny temat o niczym. Epopeja narodowa na temat czy warto 520d została zamknięta a teraz kolejny się szykuje.

Zastanówcie się zanim otworzycie kolejny temat bo to świadczy o was, jak potrzebujecie porady co kupić dla siebie to nie pytajcie się forumowiczów a najlepiej PSYCHOLOGA!!!!!!!!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Misiek, to jest kolejny luźny temat, do pośmiana sie przy kawie w pracy :D

Pośmiania: ze spinających się posiadaczy silników mniejszych czy większych, bo różni swoje opinie tutaj wrzucają. To przyjdzie jakiś z kosiarka i zacznie piszczeć że on ma lepszy motor, mocniejszy niż 2.0 i dzięki temu czuje się lepszy niż plebs z 2.0d. Albo ktoś z silnikiem z jachtu i wrzuci swoje 5 groszy, że 2.0d w życiu nie kupiłby nawet do kosiarki, bo to nie ma prawa jechać. Słowem worek kompleksów, ale czasami jest zabawnie i można się co nieco o ludziach dowiedzieć :)

Jesli o zakup idzie, to każdy i tak biorąc auto za 200-300k, przetestuje je na własnej skórze i wyda werdykt osobiście. Dyskusje różnych mniej lub bardziej dziwnych ludzi na forum tego nie zmienią ;)

Opublikowano

W ogole bmw ma ciekawa polityke cenowa ze te same dodatki w tym samym nadwoziu sa drozsze w drozszych wersjach silnikowych. Np taki komfortowy dostep - rzecz strasznie powiazana z silnikiem

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano

Dyskusja sprowadza sie do tego, ze 99% posiadaczy 520d jest zadowolonych, a 100% posiadaczy "mocniejszych" wersji ma za złe BMW ze wypuściło taki silnik.

Dyskusja tak jak kilka lat temu miedzy posiadaczami 911 a cayenne, ze niby to już nie porsche tylko wieśwagen i inne dyrdymały.

Ogólnie, tak jak napisał Zodiac - można poczytać przy kawie dyskusje internetowych napinaczy :8) Wiesz, taka ambiwalencja

Hmmmm
Opublikowano

W ogole bmw ma ciekawa polityke cenowa ze te same dodatki w tym samym nadwoziu sa drozsze w drozszych wersjach silnikowych. Np taki komfortowy dostep - rzecz strasznie powiazana z silnikiem

Habzimierz, jeżeli coś bedzie taniej kosztować, to juz nie bedzie premium :mrgreen:

Hmmmm
Opublikowano

Kwestia wyższej akcyzy na modele z silnikiem ponad 2l. Dodatek jest częścią takiego auta, tylko sztucznie wyodrębnioną na potrzeby marketingu.

Opublikowano

Prze absurdalna dyskusja, tak jak ta 70 stronicowa o 520d która jedynie co może zrobić, to utrwalić u czytających stereotyp o posiadaczach bmw :duh:

a co do tego:

a 100% posiadaczy "mocniejszych" wersji ma za złe BMW ze wypuściło taki silnik.

to żal komentować...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kuba, masz na mysli stereotyp "dresa"? Mentalnie na pewno co poniektorzy sie o takie postrzeganie przez ewentualnych czytajacych otarli, ale akurat thestructor robi sobie jawnie "jaja" i nie wiem jak slepym na aluzje i ironie trzeba byc czlowiekiem, aby tego nie zauwazyc :)

Nie pije do Ciebie, to taka luzna mysl podsumowujaca dyskusje.

Opublikowano
Wiem,że mamy demokrację, jest wolność słowa i swoboda, ale 99% użytkowników forum składa petycję na twoje ręce o usunięcie z podpisu tego infantylnego hipcia...
"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry
Opublikowano
xd na pewno lepszy, tylko czy nie za mocno pogorszy osiągi w 2.0d ? Spalanie też pewnie już nie będzie takie ekonomiczne jak w zwykłym d
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Przed zakupem xd testowałem 520d i różnice w dynamice jazdy raczej niezauważalne. Jeśli chodzi o spalanie to mój samochód na trasie 1500km przy średniej prędkości 135km/h spalał średnio 7.8l. Ostatnie 700 km było po mieście i przy umiarkowanej jeździe spalanie wahało się w granicach 8.2-8.4l. A jak raz się "skatowałem" wyjątkowo ekonomiczną jazdą to na odcinku 200 km spalał 5.9 więc źle nie jest:)

Pozdrawiam,

Patgor

Opublikowano

Kwestia wyższej akcyzy na modele z silnikiem ponad 2l. Dodatek jest częścią takiego auta, tylko sztucznie wyodrębnioną na potrzeby marketingu.

Poważnie? Przecież droższa o akcyzę powinna być po prostu cena bazowa za daną wersję silnikową, zróżnicowanie cen za dodatki bardzo słabo wygląda, choćby PR-owo.. Szczerze mówiąc, to wcześniej nie zauważyłem nawet tych różnic, będę musiał się dokładniej przyjrzeć cennikowi dodatków i cenom wersji podstawowych w zależności od silnika. Bo jeśli np. bazowe 535i jest droższe od bazowego 528i o więcej niż różnicę w akcyzie i ewentualne dodatki w standardzie 535i których nie ma w 528i, to do mnie ten argument nie trafia i negocjowałbym zniżkę za wyższe ceny dodatków..

BTW, nie wypowiadałem się wcześniej w dziale F10, więc chciałbym się przywitać, mam na imię Jacek i póki co "badam rynek" F10, hej :)

Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
Opublikowano
Cena wszystkich opcji dodatkowych w modelach powyżej dwóch litrów pojemności silnika, jest wyższa o 15,5% względem ceny tej samej opcji dla modelu do 2ch litrów ( różnica między 3,1% a 18,6% ). Przecież importer płaci akcyzę od wartości całego auta, razem z dodatkami. A nie tylko samej ceny podstawowej. :!:
Opublikowano
Kurde, no przecież. Jakoś ubzdurałem sobie że chodzi o cenę samego silnika. Dzięki za sprostowanie i sorry za niepotrzebny off-topic.
Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D