Skocz do zawartości

[e46] 3.0d 204km urwana klapka kolektora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z autem jak w temacie. Urwało klapke w kolektorze na 1 szym cylindrze. Klapka wpadła w silnik i jeszcze nie wiem co narobiła ale endoskopem widać ją jakby wpadła pod zawór. Czy jest szansa jakoś to wyciagnąć????Udało sie komuś z was coś takiego zrobić??? jeśli nie ma szans na taką operacje to czy lepiej kupić inny silnik czy remontować ten???? Dodam że ak silnik jest zapalony to nie równo chodzi i dymi jak dodam mu gazu na niecałe 2000 obr chodzi już równiutko i nie dymi. Wtryski są tyle co zrobione wiec tu jest ok.
Opublikowano
Na moje oko skoro stwierdzona jest taka usterka to pod żadnym pozorem nie powinno się odpalać tego samochodu. Tak czy inaczej będziesz musiał ściągnąć głowicę, żeby zobaczyć jak to w środku wygląda. Nic w ciemno nie można prognozować nie wiedząc w jakim stanie jest gładź cylindra i tłok. Poza tym pewnie i tak będziesz chciał resztę klapek usunąć więc dolot będziesz demontował.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powiem Ci kolego ze pomysł miałeś super, wiedząc o tym ze masz urwaną klepkę która wpadłaCi do silnika a ty go odpalasz i na dodatek gazujesz

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Auto nie jest moje. Klient określił że jechał i auto nagle osłabło na niskich obrotach ale na wysokich normalnie chodziło więc kontynuował jazdę. Potem zaczęło coś trzeć wiec już się wystraszył i zgasił silnik. Po zdjęciu kolektora oczom moim ukazał się brak jednej klapki oraz druga już wyłamana ale jeszcze na swoim miejscu. Endoskopem udało mi się zobaczyć że klapka jest pod zaworem i może uda się jakoś ja wyciągnąć i dlatego się zapytałem czy komuś się to udało.
Opublikowano

napisz jaki ma przebieg na blacie

ja swoje wywalilem przy 215tys ory przebiegu i wyglądały idealnie

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Klapka jak klapka, a co z nitami które ja mocowały, pewnie poszly głębiej, ściągaj głowicę i sprawdź turbinę.