Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szanownych panów, mam od niedawna problem z obrotami silnika. Mianowice z rana przy pierwszym uruchamianiu silnika bardzo nierówno chodzi silnik, po wcisnieciu pedału przyspieszenia nie chce sie wkrecać a jak juz złapie wyższe obroty to faluja na nich góra dół. Nie wiem co to za przyczyna. Problem jest kiedy mam wyprzedzać na trasie nawet z maluszkami musze walczyć a nie po to mam 5 litrów pod maską, POMÓZCIE panowie brak mi wiedzy na ten temat. Z góry dzieki ogromne. Wspomne że na wolnych obrotach chodzi jak miodzi idealnie, problem jest przy wkrecaniu. Dzieki Jacek.
Opublikowano

W 750 sa 2 czujniki położenia wału.

Istnieje duże prawdopodobieństwo, że to któryś z nich.

Przyczyn taiego stanu rzeczy może być więcej.

np.

Za małe ciśnienie paliwa na listwach wtryskiwaczy.

(pompa, pompy lub regulator, regulatory ciśenienia do sprawdzenia)

pozdrawiam

Marek

E32 750 V12 r. 91

Opel Senator B 3.0 24V

Omega 3000

Jeep Cherokee 4.0

Jeep ZJ 5.2

http://img129.imageshack.us/img129/2398/bmwe327501uv3.th.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
A instalacja zapłonowa sprawdzona? Sam się przekonałem jak wielkie zamieszanie robią wypalone rozdzielacze zapłonu.
Opublikowano

A ja stawiam na przepustnice. Miałem dokładnie taki sam przypadek i okazało się że jest uszkodzony nastawnik przepustnicy. Po wymianie całej przepustnicy - kupionej nie od " Robert-Lesiu" i zgraniu połówek silnika na kompie znowu" wyginam śmiało ciało ". Bryczka chodzi jakby ktoś jej odjął ze 200.000km.

Pozdrawiam Kanap

Opublikowano

Miałem podobnie ale mój zachowywał się tak dopóki się nie nagrzał.

Wymieniłem sondy lambda i podobno spec skasował kompa ale nic nie pomogło :evil:

Przez przypadek problem rozwiązał się sam mianowicie konserwowałem podłogę pod akumulatorem i w tym celu odpiołem aku na trzy dni bo musiało podeschnąć.

Dzisiaj włączam i SZOK auto jak nowe żadnego falowania, mulenia :mrgreen:

Wnioskuję, że mechanik wpuścił mnie w maliny, wymienił sondy a resztę olał no chyba, że Kaszpirowski przechodził obok mojego garażu :mrgreen: