Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy E66 to wersja przedłużana czy po lifcie ? Bo mam nad tym spory dylemat

Nawet dokładnie.To jest wersja po liftingu a w zasadzie bardziej wypasiona począwszy od silnika V12 6.0 :jawdrop: więcej info nahttp://www.schuett.info/bmw/modelle/e65/facelift.php

Ja niestety nie kumaty po niemieckiemu :oops: :mrgreen:

Opublikowano
nie tylko bardziej wypasiona ale troszke pozmieniana przod, tyl, wnetrze ale to sa detale ktore dodaja jej uroku

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
jak wogole w przypadku nowej 7 mozna mowic o uroku???????paskudztwo okrutne...

:naughty: De gustibus non est disputandum. :naughty:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
jak wogole w przypadku nowej 7 mozna mowic o uroku???????paskudztwo okrutne...

:naughty: De gustibus non est disputandum. :naughty:

Niestety Kornelio ma rację - to że nowa 7 to paskudztwo okrutne to prawda obiektywna :), a nie tylko kwestia gustu.

Jedyne pocieszenie jest takie, że idzie znaleźć jeszcze większe paskudztwa.

PS. Dobrze, że moja BM-ka nie umie czytać, bo by się jeszcze obraziła :)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Niestety Kornelio ma rację - to że nowa 7 to paskudztwo okrutne to prawda obiektywna :), a nie tylko kwestia gustu.

Zdzichu... Wygląd żadnego samochodu nie może być poddany obiektywnej ocenie. I myślę że dobrze o tym wiesz. :wink:

Mi na przykład E65/E66 (zwłaszcza po liftingu) podoba się. Ale nigdy nie będę twierdził jest to prawda obiektywna, bo nie jest...

A tak z ciekawości - skoro nie podoba Ci się Twoje E66 to czemu ją kupiłeś?

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Mi na przykład E65/E66 (zwłaszcza po liftingu) podoba się.

To jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę :). Jedno jest pewne, nowa 7 robi wrażenie.

Zza kierownicy nie widać że jest paskudna ...

A dla uzupełnienia dodam, że są elementy wyposażenia dodatkowego które występują tylko w E66 czyli w longu, np. klimatyzacja na tył.

Opublikowano
Według mnie jak nie jeździ się z tyłu to np.klima na tył się nie przydaje kompletnie tak samo jak telewizor, lodówa itp. A moje zdanie jest takie że E65/6 warto kupić dla zawiechy,silników (szczególnie V12) i paru innych bajerów.
Opublikowano
Mi na przykład E65/E66 (zwłaszcza po liftingu) podoba się.

To jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę :). Jedno jest pewne, nowa 7 robi wrażenie.

Zza kierownicy nie widać że jest paskudna ...

A dla uzupełnienia dodam, że są elementy wyposażenia dodatkowego które występują tylko w E66 czyli w longu, np. klimatyzacja na tył.

czym rozni sie ta klima na tyl w e65 od zwyklej klimy na tyl np w e38?

bo w e38 np tez sa 2 regulowane nawiewy na tyl

a propo to ta nowa 7 po liftignu jest juz lepsza od starszej, ale to i tak nie to

niestety musze przyznac ze jak stare audi mi sie nie podobaly (glownie kiepski tyl), to nowa a8 mi sie bardzo podoba :), potem jaguar i potem bmw wraz z mercem :) taka mam skale

szczegolnie a8 w12 wyglada fajnie, rozni sie troszke zderzakami i listwami zdaje sie

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Ta dodatkowa klima na tyl jest dostepna tylko w E66. Dla E65 nie ma tej opcji. Róznica między zwykłą klimą jest taka, że w podsufitce są dodatkowe panele z nawiewami i regulacją. Do tego jest w bagażniku dodatkowy agregat - obsługujący lodówkę i właśnie ten nawiew. Skutek uboczny jest taki, że agregat zdecydowanie pomniejsza bagażnik.