Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, w sobote wyjezdzam za granice i przygotowuje autko do tego wyjazdu. Jedna z tych rzeczy byla wymiana napinacza paska klimy w moim autku. Wymienilem ten napinacz poniewaz sadzilem ze rolka jest zuzyta. Co sie okazalo? ze po wymianie rolki dalej z tych okolic wydobywa sie dzwiek charakterystyczny dla zuzytej rolki. Zapalam silnik z zalozonym paskiem klimy- dzwiek jest bardzo wyrazisty. Zapalam silnik bez tego paska i dzwiek troche mniejszy. Pytanie: czy wine ma kolo pasowe? dołączam krotkie filmiki.
,http://www.youtube.com/watch?v=mk2PNOnD5EY,
. Proszę o pomoc bo moze zdaze wymienic to koło. Damian.
Opublikowano
Oczywiscie juz wyczytalem na forach ze w gre wchodzi tylko corteco. Jeszcze nasuwa mi sie pytanie... Czy muszę rowniez wymienic rolkę napinającą, sterującą i pasek? Czy Wymiana koła pasowego zlikwiduje ten uporczywy dzwiek?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wymienione kolo pasowe - byly widoczne pekniecia na "gumie" , oraz rolki ( napinająca klimy, oraz napinajaca paska wielorowkowego) i po problemie .
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Chcialem sie zapytac jak poszło z wymianą koła pasowego, czy miałeś problemy z odkreceniem sruby bo podobno ciężko ją ruszyc no i jak z resztą rolek i napinaczy?

Pytam bo u mnie chyba tez mnie czeka wymiana :cry: Bo zaczynam słyszeć jakieś szumy dziwne z tych okolic..

Pozdrawiam

..pasja to moje życie..
Opublikowano
Witam.

Chcialem sie zapytac jak poszło z wymianą koła pasowego, czy miałeś problemy z odkreceniem sruby bo podobno ciężko ją ruszyc no i jak z resztą rolek i napinaczy?

Pytam bo u mnie chyba tez mnie czeka wymiana :cry: Bo zaczynam słyszeć jakieś szumy dziwne z tych okolic..

Pozdrawiam

Raczej ręcznie tego nie odkręcisz. Czytałem jak kilka osób sobie z tym poradziło, ale poprzez takie techniki i metody że szkoda gadać (dźwignia robiona na 2 metrowej rurze plus trzeba jeszcze blokować koło zamachowe). Najlepiej do tematu podejść z pistoletem pneumatycznym. Wtedy problemów o wiele mniej, nie trzeba nic blokować a dobrej jakości pistolet i sprężarka powinny sobie poradzić w chwilę...

Przy wymianie koła pasowego zalecana jest także wymiana śruby mocującej

Pozdrawiam