Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakładam nowy wątek bo wszystkie watki o aku są stare i nie pomogły mi w rozwiązaniu problemu.

Sytuacja wygląda tak:

-Dzień pierwszy 16:00 naładowałem aku bo jakiś słaby był.

-Pojechałem na miasto w sumie odpaliłem 2 razy zrobiłem przy tym kilkanaście kilometrów i zaparkowałem pod domem.

-Rano 5:40 ledwie odpalił. Przyjechałem do pracy ale już o 14:00 nie odjechałem musiałem odpalać na kable.

Diagnostyka:

-Zamknąłem samochód ale bez ryglowania i bez alarmu tak tylko trzasnąć drzwiami i pobiera mi wtedy na początku 280mA a po około 1 min 131mA, w sumie nigdy tak niezostawiań samochodu ale zrobiłem test i wyjmowałem po kolei wszystkie bezpieczniki i pobór prądu spadł chyba na dwóch ale tylko nieznacznie.

-drugi test ważniejszy pozamykałem wszystko jak należy włączyłem alarm odczekałem 30 min i na mierniku jest 91mA

- Ładowanie mam na poziomie 14,0V 14,1V

Więc ręce opadają niby nic nie pobiera a aku po jednej nocy wychechłany do zera :((((

Dodam że mam drugi aku pożyczony i dzieje się to samo :((((

Najważniejsza informacja to że aku ma pół roku

Opublikowano

Jakim prądem ładujesz aku ?

Ile go ładujesz?

Ok 4-5 amperów.

Aku się powinno ładować 24h.

Żle ładowany aku, zostanie zasiarczony.

Opublikowano

Niestety nic z tych rzeczy pojechałem do kumpla co sprzedaje akumulatory więc mam pewność że nie będzie mi chciał wepchnąć czegoś na siłę :)))) " \Panie ten aku to bo wyjebania..." heheheh a pojechałem kiedyś z nowym tak dla jaj .

Okazało się że mój aku padł, z dnia na dzień prąd rozruchowy spadł z 760 na 230 więc od razu go wyjeb... i wziąłem nowy. Varta 325 zł normalnie 550zł jak coś nie dajcie się naciągnąć