Skocz do zawartości

Chipowanie e46 316i benzyna 1.9 105 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a tzw. przemapowanie silnika ?? prosze o konkretne odpowiedzi dopiero co kupilem pierwsze bmw nie jestem zbyt obeznany :D
Opublikowano
Przy wolnossącym silniku nic nie oplaca sie robic. Zadne wydechy sportowe, doloty sportowe, magnetyzery, chipy i inny szajs nie pomoze. Lepiej kupic porzadne filtry, olej i swiece. Wiecej mocy? -> wiekszy silnik
Opublikowano
zgadzam się z Yyveel w 100%...do czipowania nadają się tylko silniki z dużą pojemnością i turbodoładowaniem.Najlepiej trzeba było kupić bmw z silnikiem 3.0i (benzyna) albo conajmniej 2.0d żeby jakoś to jeździło i dopiero pomyśleć o cziptuningu.Zastanawiam się dlaczego ludzie boją się dużych pojemności...OC płaci się tylko raz do roku(ja płacę 435zł za 3l poj.),olej średnio raz na rok 2l więcej niż w innych to taki duży koszt???wymiana tarcz co 60 tys.??Duże spalanie???jak chcę to przy mojej 330d spali nawet i 6l/100 w trasie i jest to osiągalne.Ja nie widzę sensu kupna tym bardziej bmw z tak małym silnikem jak 1.6,1.8 lub nawet 2.0.Żeby bezpiecznie wyprzedzać musi być duży motor z dobrą elastycznością i niekoniecznie przy tej pojemności musi dużo palić.Posiadacze 330D napewno to potwierdzą.Moim zdaniem BMW zaczyna się od 3l a benzyna 2.5 nie urażając innych użytkowników. :) A założyciel wątku jak chciał przy małej pojemności mieć dużą moc to może trzeba było pomyśleć o czymś z grupy VAG np.1.4 TSI 122KM lub 160KM.