Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jakiś tydzień temu zmieniłem opony. Po zmianie zapaliła się kontrolka o uszkodzonej oponie . Wszystkie opony są idealne , ciśnienie również tak jak podaje producent . Problem polega na tym że szukałem już na wszystkich forach i niby jest dużo informacji jak skasować błąd itp ale ja nie mogę w ogóle odszukać funkcji INIT . Pamiętam że kiedyś była ale już jej nie ma ;/ Dodam że mam e91 bez i-drive !! pozdrawiam Wiktor;)
Opublikowano
Funkcja INIT nie wyświetla się gdy samochód jest w ruchu,spróbuj na postoju z załączonym zapłonem musi być ok.

no właśnie wszytskiego chyba próbowałem , na włączonym zapłonie , na włączonym silniku , w ruchu , w postoju...

Opublikowano

Witam

Wczoraj miałem ten sam problem. Spadek ciśnienia w oponie i info. na desce rozdzielczej. Instrukcja obsługi, a dalej szukam na postoju (po wyrównaniu ciśnienia) funkcji INIT - nie ma, ale jest i-drive, gdzie wyświetlał się cały komunikat (również w trakcie jazdy). Po wjechaniu do garażu zatwierdziłem wyświetlany komunikat i po sprawie. Tak więc jak masz i-drive, trzeba tam zaadaptować ponownie funkcję spadku ciśnienia. W każdym bądź razie musi być równa nawierzchnia, a samochód na postoju i włączony silnik. Pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

Odgrzewam kotleta, ale podzielę się, bo nigdzie nie znalazłem skutecznej odpowiedzi na mój problem.

W moim przypadku nie było INIT, tylko pod ikoną opony był RESET. Żeby usunąć błąd trzeba kliknąć BC (guzik 2) raz krótko i drugi raz długo (przytrzymać). I błąd znika. :norty:

Auto E90 bez i-Drive.

• 2 lata później...
Opublikowano
Odgrzewam kotleta, ale podzielę się, bo nigdzie nie znalazłem skutecznej odpowiedzi na mój problem.

W moim przypadku nie było INIT, tylko pod ikoną opony był RESET. Żeby usunąć błąd trzeba kliknąć BC (guzik 2) raz krótko i drugi raz długo (przytrzymać). I błąd znika. :norty:

Auto E90 bez i-Drive.

Dzieki wielkie, nie moglem za Chiny to skasowac, a Twoja rada pomogla

Opublikowano

Auto E90 bez i-Drive.

Dzieki wielkie, nie moglem za Chiny to skasowac, a Twoja rada pomogla