Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Dziś znalazłem wydaje się ciekawą aplikację na iPhona i pochodne. Nazwa aplikacji to iOBD2-BMW. Czy ktoś już wypróbował możliwości tego programu. Jeśli tak to z jakim interfejsem? Na allegro jest kilka ze złączem BT. Jeśli to rzeczywiście działa może być ciekawą alternatywa na problemy "w drodze"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na iphone nie działa nic co ma BT tylko WiFi, mam mogę go ożenić jak chcesz, cena na pw
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na iphone nie działa nic co ma BT tylko WiFi, mam mogę go ożenić jak chcesz, cena na pw

Poczekaj może na 5S lub 6-ce zadziała. Oryginalny interfejs (Wi-Fi) firmy która napisała apkę kosztuje ok 80$. Gdybym miał pewność, że zadziała to pewnie bym się zdecydował na kupno.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja uzywam na bt, tablet z androidem, kupilem bmwhat i jest ok, chyba jedna z lepszych aplikacji na urzadzenia mobilne do bmw
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to ciekawe - bmwhat z iphonem po bluetooth nie bedzie dzialac?

Jest wersja LITE (darmowa) i niestety także prosi o połączenie Wi-Fi. Widocznie BT w iPhonach jest jakieś niepełnowartościowe.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chyba masz sprzęt appla od niedawna, w żadnym iphone nic oprócz zestawu słuchawkowego lub głośnomówiącego nie idzie przez BT... tak jak pisałem do iphone'a tylko wifi
Krzysztof
Opublikowano

Na angielskich forach pisze , że BT jest blokowany przez apple.

Ale robisz jalebreak i już Ci zaczyna działać , i wtedy BT masz tak jak na androidzie.

Ja nie robiłem więc nie wiem - szkoda mi gwarancji. Lecz nawet na YT są filmiki i po gwarancji myślę , że warto.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak, jak masz JB to można instalować pirackie oprogramowanie i BT też powinno działać, jak robisz JB tracisz gwarancję producenta więc jak dla mnie nie warto skoro kupuje telefon za ponad 3000 zł to mogę wydać 100 czy 150 zł na fejs z wifi ...
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja używam torque free (android) + elm 327 na bluetooth i wszystko ładnie śmiga.

mowa jest o iphone a nie o androidzie

Krzysztof
  • 1 miesiąc temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
To w końcu działa czy nie? po WiFi nie łączy się z iphone-em, że chcecie po BT? przymierzam się do kupna dlatego pytam...
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
To w końcu działa czy nie? po WiFi nie łączy się z iphone-em, że chcecie po BT? przymierzam się do kupna dlatego pytam...

Iphone laczy sie tylko przez WIFI!!!!!

Chyba ze zrobisz jailbreake co nie uniewaznia gwarancji, bo mozna wrocic pozniej znow do oryginalnego IOS.

W polsce ludzie wydygani bo iphone sie ceni :))))

W uk iphony ma kazdy i bardzo wiele osob robi jailbrakea, ale niektorzy wracaja spowrotem do ori IOS-a.

Prosze dla iphona: http://allegro.pl/elm-327-1-5-wifi-obd-2-obdii-najnowszy-2013-tester-i3409746923.html

Tyle w temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano
ok, dzięki za info
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55