Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dosyć błachy problem aczkolwiek mocno irytujący zdarzył mi się przy sprzątaniu samochodu. Otóż do środkowej kratki nawiewu wpadło mi 20gr i nie wiem jak ją wyjąć. Czy są jakieś sposoby żeby bezkolizyjnie rozebrać tą kratkę i wyjąć tą monetę czy trzeba całą deskę demonotować żeby się dostać do tego tunelu od nawiewu? Moneta głównie daje się słyszeć na zakrętach i jest to dosyć denerwujace. Z góry dzięki za wszelkie porady
Opublikowano

zdejmij listwy będziesz musiał odłączyć przycisk start i przełącznik gdzie są awaryjne. Najlepiej zacząć od strony drzwi lekko podważać płaskim śrubokrętem (najlepiej przez szmatkę) Będziesz miał niezły dostęp.

pozdr

Opublikowano
dzięki kolego. jutro się tym pobawię. Szkoda że w instrukcji obsługi nie ma podane jak demontować poszczególne elementy żeby nie połamać jakichś zatrzasków, bo moje zdolności manualne są kiepskie że tak powiem :(
Opublikowano
Ja radzę uważać bo te zaczepy są dość dziwne. Wszystkkie ładnie wychodzą, a ostatni siedział tak mocno ze połamałem zaczep i nawet kombinerkami nie moglem go wyjąć
Opublikowano

dzięki koledzy za rady. zanim zdemontuje zobacze co mi pomoże chwytak z magnesem kupiony na allegro, a dopiero potem demontaż.

ps. patryk a po ponownym montażu nie było rzadnych trzasków ani luzów? bo tego się boję najbardziej

Opublikowano

Btw. czy takie 20gr moze cos napsuc w wentylacji ? Czy moze np uszkodzic wentylator, albo jakas klape ? ( nie znam sie :| )

Moze lepiej to zostawic jak jest jak nie halasuje jakos specjalnie.

Mi kiedys wpadl jakis plastykowy elementa , do kratki po lewej. Zdjalem kratke , dalem dmuchawe na max i wyskoczyl :cool2: z 20 gr razej sie nie uda :mad2:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
Btw. czy takie 20gr moze cos napsuc w wentylacji ? Czy moze np uszkodzic wentylator, albo jakas klape ? ( nie znam sie :| )

Moze lepiej to zostawic jak jest jak nie halasuje jakos specjalnie.

No właśnie podpinam się pod to pytanie (teoretycznie od tego powinienem zacząć :P)

czy wogóle jest sens się tym przejmować jeśli stukanie nie jest mocno rażące, czy możę to w jakiś sposób uszkodzić wentylator lub cokolwiek innego?