Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, czy koszt naprawy oraz częśći jest większy w bmw 330d ? Czy kupując 330d da radę osiągnąć o 3l większe spalanie? Przy ostrej jeździe ile może sięgnąć spalanie 330d? Liczę na pomoc chłopaki, szukam E46 i wpadała mi idealna tylko 330d a plany były na 320 :duh: Co powiecie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak jeden kierowca w tym samym stylu jazdy osiągnie taką różnicę w mieście to raczej max, w trasie to pewnie 1-1,5l, 2 to raczej max. Jak masz wystarczający budżet na porządne 330d i przeliczyłeś sobie stawkę oc/ac to wybór raczej prosty :wink: koszt części porównywalny (te które są droższe to raczej nie więcej jak 20%, dla pewności porównaj ceny tutaj: http://www.czescidobmw.pl/ ), z racji większych hamulców zapewne tarcze i klocki droższe i pewnie przednie amortyzatory; większa ilość oleju, większa ilość świec żarowych i większa ilość klapek do wycięcia z kolektora :mrgreen: pamiętaj też o droższych oponach, 16 na zimę nie założysz, bo hamulce na to nie pozwolą, min. 17 cali.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ja miałem 320d to więcej mi paliła niż obecna 330d dokładnie popietam przedmowce wyczerpał on temat calkowicie
Opublikowano

ja również moge powiedziec i potwierdzić że spalanie 320 i 330 jest bardzo bardzo porównywalne. mi nigdy nie udało się złapac spalania 9l. a po trasie do 120km da rade 5l.

z cześciami temat wyczerpany przez poprzednika. bierz 3l i bedziesz zadowolony.

tylko wiedz o tym ze 3l około 2000r w idealnym stanie nie kosztuje 14-15tys :)

Opublikowano

mnie moje 330d 2003r. kosztowało 31000zł (z przywiezieniem rejestracja i naprawą po stłuczce) w zeszłym roku stan...

tylko jak bierzesz 330d to patrz aby Ci przedający FV wystawił albo żeby była zarejestrowana w PL bo akcyza wysoka 18,6% chyba za poj. powyżej 2L

Opublikowano
idzie trafić perełkę ale to trzeba mieć szczęście wiadomo wszystkiego nie sprawdzisz kupując auto a już i w DE przekręcają liczniki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Same zderzaki dołożone, progi zwykłe i chińskie felgi, ale dział do oceny to chyba wiesz gdzie jest :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Co prawda mam 330xd w automacie, ale max spalanie jakie osiągnąłem to 12,2l (temp poniżej -15' i trasy po 3-5km), a średnie z 16 tankowań mam 10,86l, ale jeżdżę głównie po Warszawie. Też mi na początku mówili, że będzie paliło 9l:) Co prawda z miesiąc temu udało mi się 9,17l zrobić (200km trasy i Warszawa), ale nie wiem jak to się stało:)

Ja bym brał 330d, naprawdę wiele aut można tym zawstydzić. Już o bezpieczeństwie przy wyprzedzaniu nie wspomnę.

IMO musisz mieć na auto minimum 500 zł miesięcznie i kasę na paliwo i w tym się zmieścisz w jednym i drugim przypadku. Oczywiście to uśrednione, bo na początku wrzucisz w pakiet startowy i ubezpieczenie z 5000 zł, ale potem tak to się mniej więcej rozkłada.

Opublikowano
Nie spodziewałem się, że znalezienie E46 w moim guście będzie takie trudne. Szukam już 2 miesiące :twisted: Jak się wkurzę to znajdę z jasnym środkiem coupe na 18" i pojadę po nią taki będzie finał :mad2: Dzięki chłopaki za wszelką pomoc.
Opublikowano
nie jestes sam, tez szukam i ciezko trafic model jaki chce. A jak juz jest wszystko ok to jak zajade to sie okazuje ze jednak cos jest inaczej niz w opisie:) dlatego zastanawiam sie nad wyjazdem do niemiec, tylko jestem ciekawy ich audentycznosci przebiegow.
Opublikowano

Ja odkąd mam swoją to przeglądam raz w tygodniu ogłoszenia z portali i forum.

Zresztą gdyby były to bym po pół roku szukania 320d nie wziął.

Albo biedak, albo bez xenonów, albo At albo pet, a najczęściej 2 z 3.