Skocz do zawartości

NURBURGRING - 18.07.2015

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 573
  • Wyświetleń 126,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor
Super wypad chyba najciekawszy ze wszystkich :cool2:

Sie zgadzam.

Cholera mam tyle planow za rok ze nie wiem za ktorych realizacje sie zabierac.

Z jednej strony chcialbym pojechac do Ascari a z drugiej na nurburgring tylko tym razem na tydzien i pokorzystac z toru wieczorami, naogladac sie prototypow, oraz pojezdzic na prawie pustym torze rowniez wieczorami...

To moze byc ciekawe...

Opublikowano

Powiem tak, oglądałem i aż mi się ręce spociły na tej sekwencji długich łuków co gnaliście na złamanie karku - tak tak ten moment gdzie było ''łoooo faaaak'' :lol:

Super sprawa i widać jak wielka przepaść dzieli kierowcę wyczynowego od amatora! :shock: kto by pomyślał,że tam można jechać aż tak szybko! Ja bym co najmniej o połowę wolniej gnał :8)

super film, pozdrawiam!

http://i42.tinypic.com/2u7vjag.jpg
Opublikowano

Wyjazd, zdjęcia, taxi... wszystko :cool2:

Zazdroszczę wam wolnego czasu i takiej możliwości, w przyszłym roku będę stawał na głowie aby móc się z wami wybrać...

pozdr.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Male OT odnosnie wrazen dzwiekowych o poranku:

Milego sluchania, najlepiej na sluchawkach

Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 4

pozdrawiam

Paweł

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zastanawiam sie na ile gry pomagaja w zapoznaniu sie z takim torem i na ile pozniej ta wiedza jest uzyteczna w praktyce??

Naturalnie znam ten tor tylko z GT5... a jeszcze nigdy nie wybralem sie by tak moc poszalec choc korci.

Jakie sa Wasze zdania?

Opublikowano
  • Autor

zza kierownicy wyglada to troche inaczej, w GT5 mozesz sobie ustawic kamerke, perspektywe, ....

Ale toru da sie nauczyc i mozna w miare pasuje to do rzeczywistosci....;p

Opublikowano
kiedys na tvn turbo byl odcinek w ktorym kornacki jezdzil nissanem juke(jakas wersja hardcorowa) z seryjnym kierowca nissana i mowil, ze ten kierowca jeszcze dwa lata wczesniej gral zarabiscie w "sciganki" na PS i jakos trafil do nissana, nie majac wczesniejszego dosiwadczenia na torze.
Opublikowano
Dokładnie słyszałem też o tym chłopaku :) Napierdzielał hardo tylko nie pamiętam w jaką grę i nissan mu zaproponował jazdy w juke R :) Koleś był nawet na verva street racing 2012 w juke r
Opublikowano

Dokladnie koles sie nazywa Lucas Ordonez I to on wygral europejski konkurs GT Academy na torze Silverstone (w finale bylo dwoch polakow) teraz jezdzi w teamie GT Academy Nissan 24 Le Mans I innych wyscigach dlugodystansowych.

PS.

GT Academy to konkurs na kierowce wyscigowego wybieranych z graczy GT5

m3GreenHell
Opublikowano

OMG! Musi byc kozak:) Jak ja wygrywam jakies wyscigi to w rankingu swiatowym jest 10tysiecy...ktorys, a wydaje mi sie ze pojechalem swoja zyciowke.

Generalnie uwazam ze dzieki tej grze moje auta mniej dostaja w dupe i napewno wydaje duzo mniej na paliwo, tylko croaz mniej czasu by pograc :roll:

Konkurencja duza wiec ide do roboty i schodze na ziemie :duh:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,jakie plany odnosnie Nurburgring na rok 2014 ? Jakas przyblizona data juz jest ?

Staram sie zorganizowac grupe BMW z UK na Ringa 2014 ,ja pojade na 100% chocby sam,ten rok nie wypalil ale teraz juz zrobie wszystko zeby wypalilo tylko dobrze by bylo znac jakas date zeby ukladac wszystko pod tym kontem.

m3GreenHell
Opublikowano
  • Autor

okolice lipca sierpnia, chce aby wyjazd nie kolidowal z tym co organizuje wlodi.

Tym razem juz na 100% chodzby sie walilo i palilo chce z Damianem jechac w alpy i zobaczyc to co on zobaczyl i czego umiescil zdjecia.

- chcialbym zachaczyc o muzeum BMW

- moze o monaco

- wynajac aventadora na 1 dzien w bolonii ;)

ile z tego uda mi sie zrealizowac to nie wiem.

Ale nurburgring jako taki to lipiec/sierpien... ;)

Opublikowano
OMG! Musi byc kozak:) Jak ja wygrywam jakies wyscigi to w rankingu swiatowym jest 10tysiecy...ktorys, a wydaje mi sie ze pojechalem swoja zyciowke.

Generalnie uwazam ze dzieki tej grze moje auta mniej dostaja w dupe i napewno wydaje duzo mniej na paliwo, tylko croaz mniej czasu by pograc :roll:

myślę analogicznie, na przykładzie mojego dzieciaka widzę, że gra robi swoje, nawyki z gry na dobrej kierownicy przenosi na real i na zamkniętych, śliskich placykach na kartach "daje radę" :wink:

Dokladnie koles sie nazywa Lucas Ordonez I to on wygral europejski konkurs GT Academy na torze Silverstone (w finale bylo dwoch polakow) teraz jezdzi w teamie GT Academy Nissan 24 Le Mans I innych wyscigach dlugodystansowych.

PS.

GT Academy to konkurs na kierowce wyscigowego wybieranych z graczy GT5

w tym roku była kolejna edycja ale rekrutacja zakończyła się b. szybko, nie wiem nawet kto wygrał kontrakt :?:

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
okolice lipca sierpnia, chce aby wyjazd nie kolidowal z tym co organizuje wlodi.

Tym razem juz na 100% chodzby sie walilo i palilo chce z Damianem jechac w alpy i zobaczyc to co on zobaczyl i czego umiescil zdjecia.

- chcialbym zachaczyc o muzeum BMW

- moze o monaco

- wynajac aventadora na 1 dzien w bolonii ;)

ile z tego uda mi sie zrealizowac to nie wiem.

Ale nurburgring jako taki to lipiec/sierpien... ;)

Ja z przyjemnością pojadę w podobna trasą jak zrobiłem w tym roku, ale zdecydowanie lepiej byłoby w szerszym towarzystwie.

Może do następnych wakacji uda się mi przesiąść na coś odpowiedniego na takie wypady :wink:

Waldek - taki downhill ze Stelvio może :?: :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor

no sopko, chociaz przy moich hamulcach to zamiast takiego downhill wole zrobic uphill :D - widzialem pare momentow gdzie 200 polecial bym na luzie... z wyhamowaniem...

a bez ceramiki to 5-6 takich hamowan i dalej martw sie pan :D

Generalnie mam juz opracowana trase:

- Warszawa->Nurburgring->Stelvio->Monachium->Warszawa

I takie o euro trip ;)

Zastanawiam sie czy jakby sie zabralo z 5 aut z warszawy to czy by nie wynajac auto lawety na nurburgring, szkoda mi mka robic duze przebiegi, a zawsze to bedzie 1200 km na liczniku mniej ;)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Waldziu robi się tak : wpadasz do Mautocześci i robisz zakup-

- 2 x kpl. klocki

- 1 x kpl. tarcze przód

zabierasz wszystko do plecaka i heja na downhill, oczywiście FV przelew :mrgreen:

lub wersja budżetowa mogę Ci wypożyczyć za drobną odpłatą zestaw Michała który u mnie leży

a tak na poważnie to spore wyzwanie dla hamulcy :roll:

Opublikowano

Zastanawiam sie czy jakby sie zabralo z 5 aut z warszawy to czy by nie wynajac auto lawety na nurburgring, szkoda mi mka robic duze przebiegi, a zawsze to bedzie 1200 km na liczniku mniej ;)

Nie głupi pomysł z wynajęciem lawety :cool2:

Jak byłem na Nurburgringu w czerwcu, przed naszym lipcowym wypadem widziałem w centrum Nurburg lawetę z PL załadowaną "polskimi" Mustangami. Kierowca spinał wszystko do kupy pasami i szykował się do powrotu do PL, a właściciele pewnie wrócili do domu drogą powietrzną :cool2:

Opublikowano

http://bridgetogantry.com/2/index.php/home/touristenfahrten/569-bmw-ring-taxi-crashed

http://f10.m5post.com/forums/attachment.php?attachmentid=932680&d=1382893074

http://f10.m5post.com/forums/attachment.php?attachmentid=932681&d=1382893074

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
http://bridgetogantry.com/2/index.php/home/touristenfahrten/569-bmw-ring-taxi-crashed

http://f10.m5post.com/forums/attachment.php?attachmentid=932680&d=1382893074

http://f10.m5post.com/forums/attachment.php?attachmentid=932681&d=1382893074

Ałaaaaa :( ............... to ta sama co woziła Was Waldek.

Za miesiąc będzie stała na Alledrogo jako bezwypadkowa :mrgreen:

Opublikowano
Jak byłem na Nurburgringu w czerwcu, przed naszym lipcowym wypadem widziałem w centrum Nurburg lawetę z PL załadowaną "polskimi" Mustangami...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.383961484984415.83422.177702835610282&type=3 zgrane to towarzystwo z mustang Klub Polska, fajnie ogarniają swoją wspólną pasję.

Ałaaaaa :( ............... to ta sama co woziła Was Waldek.

Mój padre, kierowca zawodowy , zawsze powtarza: "synu, liście na drodze są gorsze niż lód". Pewnie ma skubany racje.

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Można by wyruszyć ze zlotu i resztę dopasować , zbiórka na zlocie i w niedziele w drogę , poddaje do rozważenia .

Co prawda na Stelvio byłem w tym roku ale można by od drugiej strony czyli od Bormio, zawsze to inaczej.

Tor i muzeum piszę się jak najbardziej .