Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak juz jest temat to moze sie podlacze i zapytam dlaczego na alledrogo mozna trafic na amorki bilsteina z oslonami i odbojami, itd za 300 zl komplet (na tyl 330d), a czasami jeden amor kosztuje ok 200 zl, bez osprzetu. Czy ma to zwiazek z tym, ze niektore sa gazowe a niektore gazowo-olejowe? Ktore wybrac? Te tanie sa gazowe, obecnie mam gazowo-olejowe, z jednego z nich ucieka mi olej, dlatego zdecydowalem sie na wymiane.
Opublikowano
Jak kupowałem jakieś dwa tygodnie temu do siebie i się interesowałem tymi cenami to powiem tylko, że w tych zestawach na allegro są osłony i odboje firm, które produkują się w PL i na moje oko wydały się mega lipne i odpuściłem taki zestaw przez allegro, na resztę Twoich zagwostek niestety się nie wypowiem.
Opublikowano

Standardowe amorki to gazowo-olejowe :) ......... takie są podobno bardziej komfortowe (opinia zasłyszana) .

Niższa cena musi coś sugerować :wink: .

Opublikowano
Jak kupowałem jakieś dwa tygodnie temu do siebie i się interesowałem tymi cenami to powiem tylko, że w tych zestawach na allegro są osłony i odboje firm, które produkują się w PL i na moje oko wydały się mega lipne i odpuściłem taki zestaw przez allegro, na resztę Twoich zagwostek niestety się nie wypowiem.

Rowniez zauwazylem, ze te dodatki juz nie sa bilsteina i domyslam sie jakiej sa jakosci, ale nawet przy dokupieniu tych czesci w oryginale cena wydaje sie byc konkurencyjna :)

Opublikowano
Takze mysle nad kupnem zestawu bilsteina z allegro, odboje osłony i poduchy sa lipne(maxgear), dlatego dogadalem sie ze sprzedawca i moge doplacic do poduszek lemfordera oraz oslony i odboje firm(sachs, kayaba, bilstein) Amorki maja takie same oznaczenie wiec czy sa lipne?hmm
Opublikowano
Ciekawa sprawa, też to ostatnio zauważyłem. Może zmniejszyła się zawartość amorka w amorku. :norty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja zamawiałem komplet na tył i wszystkie elementy zgodnie z treścią aukcji były bilsteina w oryginalnych kartonikach :cool2: Fabryczne sachsy na bank są z olejem bo jeden mi "popuścił" :roll:
Opublikowano
Fabryczne sachsy na bank są z olejem bo jeden mi "popuścił" :roll:

Twoim zdaniem są amortyzatory bez oleju?

No może te B za pół ceny - dlatego takie tanie :mrgreen: