Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co to w ogóle znaczy "Dodawałem nowe VO do CIC"? Co masz na myśli pisząc to?
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć mam problem. F10 przedlift z CIC z 2010r. Dodawałem nowe VO do CIC. Po dodatniu VO niestety zniknął mi język polski (wcześniej był) nic oprócz VO nowego nie dodawałem.

Wrzucając nowe fdl dla CIC aby był w ustawieniach języka język polski, w ustawieniach się pojawia natomiast klikając na ikonkę niestety nic się nie dziele. Zmiana języka na inne jest możliwa natomiast na polski nie zmienia. Auto pochodzi z USA, francuski, hiszpański angielski działa. Polski niestety nie

Ktoś mi umie wytłumaczyć o co chodzi i czemu po dodaniu nowego VO nagle dziwnym cudem nie ma już polskiego?

W FA(VO) masz kody 8A1(język polski) i 8AT(polska instrukcja) czy 853?

Jeśli masz 853 to zmień na wspomniane wyżej i przekoduj CIC i licznik domyślną komendą(code, nie code fdl)

Opublikowano
Mam tylko 853 ale nic z VO nie ruszałem oprócz dodania 508. Spróbuje dzisiaj i dam znać
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Widocznie ktoś robił polski język "na piechotę" czyli zmieniając ręcznie parametry, dlatego jak zrobiłeś kodowanie wg listy wyposażenia, to Head Unit wrócił Ci do oryginalnych ustawień.

W FA (VO) musisz zmienić:

zamiast 853 -> 8A1

wywalić 645, 655

zamiast 697 -> 698

Będziesz musiał jeszcze zmienić ręcznie Radio-Country na Europę i wyłączyć Legal Disclaimer'a, chyba, że oprócz zmian w FA zmienisz klucz kodowy auta na jakiś europejski i dopiero wtedy przekodujesz, to już te dwie funkcje zmienią się same.

Edytowane przez mmw
Opublikowano

zmieniłem VO i ręcznie zmieniłem te dwa parametry i wszystko działa :]

Dzięki wielkie :)