Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeżeli masz aktualnie u siebie stelaż pod panel z 3 stopniowym podgrzewaniem oraz DSC to tak. Jeżeli masz sam przycisk to nie, bo będziesz musiał kupić stelaż pod panel i do tego przerabiać wiązkę jeśli auto jest z pierwszego roku produkcji. Gorzej jeśli nie masz u siebie opcji kontroli ciśnienia w oponach, bo do niczego ten przycisk Ci się nie przyda. No i do czego chcesz wykorzystać przycisk SPORT to już dla mnie totalna zagadka :roll:
Opublikowano
Jeśli nie masz podgrzewania to należy wykonać wiązkę elektryczną + fotele z grzaniem. Jeżeli masz DSC to wpinasz normalnie pod panel (4 piny). Funkcja kontroli ciśnienia jeżeli fabrycznie nie zostało wyposażone auto w to to też dużo pracy do adaptacji tego do auta. Funkcja SPORT raczej nie do wykorzystania w dieslu, chyba że jakiś przekaźnik pod PowerBoxa, ale nie wiem czy dałoby radę zmieniać w trakcie pracy silnika charakterystykę jego mocy itd.
Opublikowano

Oj, to jak masz ASC to od razu daj sobie spokój z tym! Ja u siebie będę montował właśnie panel grzania + ASC + HarmanKardon w fotele z BMW E90 MPakiet z matami od BMW E38. Jeżeli zależy Ci na grzaniu to szukaj: stelaż pod panel Europa + panel grzania + ASC + oryginalne fotele z E46. Będzie trzeba poprowadzić wiązkę elektryczną do bezpieczników, GM5 i foteli. Do tego dochodzi kwestia który masz u siebie przycisk ASC, tj czy z pierwszego roku produkcji na 5pinów , czy nowszy na 3 piny. Bo jeśli ten pierwszy to należy przerobić wiązkę przycisku ASC pod panel, który ma 3 piny. Bardzo dużo żmudnej roboty. Tutaj mój panel ze stelażem i ASC:

http://images45.fotosik.pl/1818/12c3652b8fac6d72m.jpg

Opublikowano
aha mam ASC a mi bardziej zalezało na podgrzewanych siedzenia i na funkcji sport ale jak nie da sie tego podlaczyc to chyba sobie odpuszcze

Wsadzamy do diesla przycisk "sport", wciskamy i już mamy 50 koni więcej :mrgreen:

Opublikowano
aha mam ASC a mi bardziej zalezało na podgrzewanych siedzenia i na funkcji sport ale jak nie da sie tego podlaczyc to chyba sobie odpuszcze

Wsadzamy do diesla przycisk "sport", wciskamy i już mamy 50 koni więcej :mrgreen:

nitro w bagażniku :norty: :norty:

Opublikowano

Szkoda kasy na panel lepiej spiąć na krótko kable od SPORTu i mieć cały czas +50HP :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koledzy a powiedzcie mi jak wyciągnąć ten panel? Domyślam sie ze trzeba wyciągnąc cały stelaż razem z klimatronikiem. 2 dolne sróby odkreciłem a do Tych górnych żeby sie dostać trzeba odkręcać radio ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii