Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moje pytanie dotyczy nastepujacej kwesti, czy ma znaczenie wersja-wyposazenie samochodu do ilosci aktywnych kontrolek dolnych zegarow.

Nie mam zarowki zielonej okraglej strzalki w td z 94 r e34, czy powinienem? prosze o odpowiedz

Opublikowano
ponawiam moje pytanie, spotkalem sie ze w starszych egzemplazach 524 td zielona kontrolka okraglej strzalki pali sie i podobno oznacza gotowosc silnika do zapalenia, prosze o osoby majace podobne egzemplaze o pomoc-525 td kombi z 1994r.
Opublikowano

... Kosa - z tego co udało mi się znaleść w instrukcjach to :

zielona kontrolka / strzałka w kółko / były stosowane w wersjach z silnikiem 524 td

w wersjach z silnikiem 525 td/tds stosowane były pomarańczowe ze spiralą / świece żarowe /

Znaczenie tych konrolek jest takie samo - gotowość do rozruchu .

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
dzieki za info Misiek.... pytam sie o kontrolki bo mam puste miejsce na zaroweczki i nie wiem czy powinny one tam byc dotyczy to takze kontrolki dystrybutora-cepeenik, narazie
Opublikowano

... w moim benzyniaku też są puste miejsca - nie wiem czy to jakiś Donald powyciągał - właśnie zamówiłem sobie takie :

http://www.allegro.pl/item88109160_zarowki_osram_2473_mfx6_12v_1_12w.html

bo mi padła z kierunkowskazów / lewa strona / koszt nie wielki - szwagier kupił mi w serwisie to po 3.50 zł za szt. płacił .

Mam puste miejsce na " zapięcie pasów " i coś jeszcze - jak będzie to działało po włożeniu żarówki to napiszę a jak nie to znaczy że mają być puste i też napiszę :mrgreen:

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
Jestem ciekawy czy do danej wersji samochodu i bogatosci wyposazenia jest sklasyfikowana opcja kontrolek aktywnych, bo u mnie nie wszystkie dzialaja, ale tez nie ma w nich zarówek i nie wiem czy powinny byc. Czekam na wasze spostrzezenia!!! :lol:
Opublikowano
... Kosa - z tego co udało mi się znaleść w instrukcjach to :

zielona kontrolka / strzałka w kółko / były stosowane w wersjach z silnikiem 524 td

w wersjach z silnikiem 525 td/tds stosowane były pomarańczowe ze spiralą / świece żarowe /

Znaczenie tych konrolek jest takie samo - gotowość do rozruchu .

W 524TD rowniez jest spirala (swiece zarowe) a owa zielona ze strzalkami zapala sie po ich nagrzaniu - jezeli jedna swieca jest uszkodzona to ta zielona sie nie zapali. O ile wiem to wystepuje ona tylko w 524.

Mam puste miejsce na " zapięcie pasów " i coś jeszcze - jak będzie to działało po włożeniu żarówki to napiszę a jak nie to znaczy że mają być puste i też napiszę

Liczniki sa starndardowe dla roznyh wesji wyposazenia, przeciez nikt nie bedzie produkowal 100 rodzaji licznikow.

Opublikowano
Liczniki na pewno sa standartowe, ale w zaleznosci od wyposazenia, czy tez wieku samochodu, rodzaju silnika moga byc rozne kontrolki aktywne, badz nie! :roll: