Skocz do zawartości

E91 LCI 320xd Performance NBT EVO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:norty: nie zle to :

żadnych modów nie przewiduję może poza programem (sic!)", chyba coś nie wyszło ?

a potem poznajesz ciemna strona mocy :mrgreen:

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Odpowiedzi 884
  • Wyświetleń 220,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Rivasi,i tak ze mną nie jest najgorzej patrząc na Ciebie,Czerwonego i wielu innych ;) :D
Opublikowano
You are not a Jedi yet, young Kuflon3 :nana:

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
double

Moja La Bunia

DO E9x :

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Korzystając z dobrej pogody odświeżyłem zaciski na kolor pomarańczowy z palety RAL 2004. Teraz o wiele lepiej .Poprzedni kolor przez zimę z pomarańczowego zrobił się sraczkowaty :D

dodatkowo części tarcz zostały pomalowane na czarno - co widać.oraz czego nie widać - na przód dystanse 15mm i na tył 20mm.

7dCYVFW.jpg

GhS1BKT.jpg

poza tym była okazja dzisiaj spotkać się z Czerwonym - zdjęć nie ma,bo przyjechał Toyotą i wstyd mi było zdjęcie przy tym robić ;) w prezencie dostałem wkładkę do schowka - tę gumową zamiast telefonu.

w garażu czeka na mnie jeszcze ori uchwyt gaśnicy do zamontowania pod fotelem kierowcy. no ale to już w przyszłym tygodniu.teraz weekend :cool2:

Edytowane przez kulfon3

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
tak,przelotowe. teraz koła ET34 są na równi z autem. z tyłu już miałem 15mm,ale dałem je do przodu,a na tył dałem 20mm. jechałem dzisiaj 140-160 i zwiększonych wibracji nie odczułem,ale jak będzie coś nie halo to zawsze można zdjąć ;)
Opublikowano

Nie Ci nie dobija z przodu ani z tyłu na uskokach przy wyższej prędkości po założeniu dystansów? Też zastanawiałem się nad takim zestawem przód 15, tył 20mm ale słyszałem że zwłaszcza przy cięższym bagażu albo pasażerach z tyłu coś tam lubiło przytrzeć. Jestem ciekawy.

Kolor zacisków bardzo fajny, lepiej się prezentują niż poprzednio :cool2:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mariusz, według mnie zaciski wyszły bardzo elegancko i widać że się postarałeś :cool2: :wink:

Co do dzisiejszego spotkania to niestety wstyd mi za to że nie przyjechałem BMW ale obiecuję że niebawem odwiedzę Cię i wtedy porobimy jakąś sedję :) :cool2:

Co to za wkładka :)? bo tez bym chetnie wywalil "telefon"

Gumowa :lol: :lol: :mrgreen:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Nie Ci nie dobija z przodu ani z tyłu na uskokach przy wyższej prędkości po założeniu dystansów? Też zastanawiałem się nad takim zestawem przód 15, tył 20mm ale słyszałem że zwłaszcza przy cięższym bagażu albo pasażerach z tyłu coś tam lubiło przytrzeć. Jestem ciekawy.

generalnie jeżdżę solo. jak zauważę coś niepokojącego to dam znać ;)

tak jak Mario powiedział : "gumowa" ;) tutaj masz fotę i numer części:

http://i1123.photobucket.com/albums/l553/Richard_Grimes/592e5257.jpg

Mariusz, według mnie zaciski wyszły bardzo elegancko i widać że się postarałeś :cool2: :wink:

Co do dzisiejszego spotkania to niestety wstyd mi za to że nie przyjechałem BMW ale obiecuję że niebawem odwiedzę Cię i wtedy porobimy jakąś sedję :)

Co dwa Performance'y to nie jeden ;)

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

generalnie jeżdżę solo. jak zauważę coś niepokojącego to dam znać ;)

tak jak Mario powiedział : "gumowa" ;) tutaj masz fotę i numer części:

http://i1123.photobucket.com/albums/l553/Richard_Grimes/592e5257.jpg

Co do dzisiejszego spotkania to niestety wstyd mi za to że nie przyjechałem BMW ale obiecuję że niebawem odwiedzę Cię i wtedy porobimy jakąś sedję :)

Co dwa Performance'y to nie jeden ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Ostatnio było trochę wolnego,więc udało się w końcu zainstalować oryginalny uchwyt do gaśnicy. Dupy nie urywa,kawałek blachy,ale kiedyś może się przydać. Muszę tylko gaśnicę zmienić na jakąś mniejszą...,aczkolwiek nie przeszkadza mi zupełnie w użytkowaniu fotela.

UoS0K59.jpg

hFz4uPa.jpg

R3OLRrK.jpg

dYtMHJx.jpg

bg8M9Hg.jpg

Udało się też umyć i nawoskować auto - kilka zdjęć:

St9kbhZ.jpg

YMZComG.jpg

p1ErSs6.jpg

5vnae5B.jpg

w6aQqb2.jpg

A wczoraj wybrałem się do Żor do renomowanego Mario Czerwony BMW Garage na wymianę oleju w skrzyni biegów,regenerację mechatronika i wymianę olejów w dyferencjałach i skrzyni rozdzielacza napędu X-drive. Mario fachowo ogarnął temat.W mechatroniku wymieniona została płyta separacyjna,okular i tłoczki. Skrzynia chodzi jak nowa.Oczywiście wymieniona została też miska z filtrem,tulejka i olej... Oleju udało się wymienić 8 litrów !!!

Mechatronik po zdjęciu miski:

FoYfuN2.jpg

Na stole:

tpQ64R3.jpg

Płyta separacyjna - podobno rzadko spotykany model,ale dobrana bezbłędnie dzięki numerom seryjnym na boku skrzyni:

8FsNh9n.jpg

Machatronik po otwarciu:

DK4VzIP.jpg

Tłoczki stare po lewej i nowe po prawej. Widać zużycie na starych,aczkolwiek mniejsze niż się spodziewałem:

YbWMqEw.jpg

Na koniec mała sesja zdjęciowa dwóch wersji Performance - na wypasie i budżetowa ;)

ayvapVH.jpg

Ynmusr9.jpg

K078QyA.jpg

Polecam tego mechanika :lol: :cool2:

A dzisiaj wpadły nowe opony: Michelin CROSSCLIMATE+ w rozmiarze 18/40/225, produkcja koniec marca 2017

DZvIOIU.jpg

No i ostatni mod,który pewnie nie przypadnie do gustu większości z Was - zmieniłem felgi na wzór,który od jakiegoś czasu chodził mi po głowie - BMW 441M ferric grey z wersji m-pakiet F3X.

Tp76pd6.jpg

PjdjpS6.jpg

qFq6inL.jpg

Edytowane przez kulfon3

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Marina, dżentelmeni o piniądzach nie rozmawiają.... ;) Do końca roku tynk ze ścian do żarcia... Przy przebiegach takich jak u mnie tj.295 000km lepiej dbać o auto jak się chce nim trochę pojeździć. Skrzynia trochę szarpała między 2-3,a poprzednia wymiana oleju 70 000km temu robiona była za zamkniętymi drzwiami i na pewno nie tak skrupulatnie i dokładnie jak u Czerwonego. Teraz mogę spać spokojnie jeżeli chodzi o skrzynię. Opony są letnie z homologacją na zimę. Gaśnica to mod użytkowy,a nie wizualny - jak widać. Rozwiązanie nie jest zbyt subtelne,ale mi to nie przeszkadza.U Czerwonego pod fotelem Performance tej gaśnicy w ogóle nie widać.Tam to zresztą w ogóle szał w środku,jak i na zewnątrz :cool2:
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
dzisiaj wymieniłem i zrobiłem może 10km,więc nie powiem nic więcej poza tym,że na poprzednich felgach - opona dunlop jeździło się jak na runflatach... na tych jest zdecydowanie lepszy komfort. na inne wnioski za wcześnie.
Opublikowano
bede wdzieczny za info uzytkownika tych crossclimate+ 18 cali, jestem zainteresowanym kupnem takich samych.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
w X3 mam nokian weatherproof rowniez jestem mega zadowolony. michelin ma nizszy bieznik ale zaleta jest piekna rzezba
Opublikowano

Dobry serwis :cool2:

Ze spraw wizualnych to bardziej podchodziła mi dwururka wydechu Performance, ale to detal.

A co się stało z styling 313 18", sprzedane? :wink:

Opublikowano
  • Moderatorzy
Serwis jak zawsze na poziomie :8) Na nowych felgach wygląda ciekawie - pewnie na żywo lepiej niż na fotkach. Gratulacje, czołówka touringów w PL :twisted:
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
bede wdzieczny za info uzytkownika tych crossclimate+ 18 cali, jestem zainteresowanym kupnem takich samych.

na razie nie zapowiada się żaden test,bo nie szykuje mi się żaden wyjazd i będę się w zasadzie kręcić wokół komina. coś co od razu zauważyłem to to,że w porównaniu z dunlopami jest bardziej komfortowo.nie wiem jakim cudem,bo bieżnik ten sam,a nawet felga z tyłu szersza (teraz 8,5,a było 8). mniej wyczuwalne są nierówności na drodze,studzienki, łagodniej wjeżdża pod progi zwalniające.

Dobry serwis :cool2:

Ze spraw wizualnych to bardziej podchodziła mi dwururka wydechu Performance, ale to detal.

A co się stało z styling 313 18", sprzedane? :wink:

no dobry dobry ;)

końcówki kwestia gustu,wiadomo. moim zdaniem w performance była tragiczna biorąc pod uwagę cenę tego czegoś. aktualne końcówki bardziej mi odpowiadają.wydech bez tłumików też robi robotę ;)

a poprzednie felgi mają się dobrze.wystawiłem na sprzedaż. żeby nie było niedomówień - to nie są ori bmw. ale wyglądają zayebiście jak ori :lol:

Serwis jak zawsze na poziomie :8) Na nowych felgach wygląda ciekawie - pewnie na żywo lepiej niż na fotkach. Gratulacje, czołówka touringów w PL :twisted:

dojrzewam do tych felg... ;) teraz auto wygląda bardziej m-pakietowo ;) Srebrnych bym nie brał,ale w kolorze ferric grey robią robotę.Mają duży prześwit,więc też widać tarcze i zaciski.no i wzór nie jest tak oklepany jak przy innych felgach.moim zdaniem jeden z ciekawszych wzorów.podobno robią go też oryginalnie w kolorze czarnym,ale kosztują kilka razy więcej...

http://i.imgur.com/0UpgHuU.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
photobucket ,na którym miałem wszystkie zdjęcia z tego wątku wprowadził nowe zasady i chce opłat za linkowanie zdjęć. nie zamierzam za to płacić,więc wszystkie linki poszły się ....ać. zna ktoś jakiś darmowy hosting godny polecenia?
Opublikowano
ifotos.pl
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.