Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakie opony można założyć do takich felg 17", jak na zdjęciu? http://www.katalog-samochodow.pl/files/automobily/st1/1177/800x600_pl_PL/1326498732-bmw-3-e46-316i-77kw-6260.jpg

225, 235, 245?

Opublikowano

Ze zdjęcia nie można za bardzo wywnioskować jakie opony można założyć ponieważ trzeba znać szerokość felgi a nie tylko cale.

E46 ma fabrycznie zalecane 225/45 ale jeżeli masz szerszą felgę (8,5") to można na lato założyć 235/45

Opublikowano
ja wczoraj wkońcu założyłem letnie koła :D opony mam 225/45 na feldze 17 cali , szerokość 7,5 cala et 35, wygląda dobrze nie jest koło strasznie schowane
Opublikowano

a na 225 na przodzie jak sie jezdzi nosi autem czy cos? ?

Ja mysle nad 215/45 ale lekko beda oszukiwac....

Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
Opublikowano
Ja latam na 225/45 przód i 235/45 tył. Po wymianie tylnych tulej wachaczy przednich ma Meyle HD naprawdę fajnie się lata na tych oponkach. Jak wjedziesz w koleinę to poczujesz ale niebezpiecznie nie jest i w sumie to nawet nie przeszkadza- nie tak jak na Lemforderach których już nigdy nie założę, nawet na 15 cali woziło po całej drodzę. ( może poprostu jekieś lewe mi się trafiły )
Opublikowano
u mnie na przodzie 245/40/17 i nic nie nosi ale na kumho stp.Wcześniej była sava intensa 245/40/17 i kierownica latała na prawo i lewo.
Opublikowano
A jak z oporami i zbieraniem sie auta na takich szerokich kapciach ?
Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
Opublikowano
dziś zrobiłem trase 400 km na letnich oponkach. z czego ponad 300 autostradą. prowadzenie super zwłaszcza na autostradzie. auto jedzie jak po sznurku, w głębokich koleinach potrafi szarpnąć kierownicą ale tragedii nie ma, kwestia przyzwyczajenia i aby zawiecha była sprawna. ja tydzien temu robiłem sciezke diagnostyczną po zimie i miałem tylko do zrobienia tuleje wahacza prawy tył, już siedzi Lemforder nowy i jest ok.