Skocz do zawartości

e34 wycieraczki i sterowanie szybami raz dzialaja raz nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tak jak w tytule mam problem z wycieraczkami i otwieraniem jak i zamykaniem szyb elektr.tak jak by gdzies prad ginol bezpieczniki sprawdzilem ale sa ok i nie wiem czego szukac i gdzie,bo to na raz wycieraczki i sterowanie szybami znika razem z radiem aż bezpiecznik w radiu spalilo :cry2:
Opublikowano
a jaki to model touring?

:nienie: nie kombi , sedan z 90r.benzyna silnik m20b20

Opublikowano
Zobacz na moduł komfortu pod kanapą. Przeczyść moduły i przekaźniki poruszaj, może się coś wypieło albo nie styka. U mnie pomogło.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

raczej wygląda to na zwarcie gdzieś w instalacji wnet gdyby coś gdzieś nie łączyło to nie ma prawa bezpieczników palić

a po wymianie bezpiecznika wszystko działa tylko do czasu kiedy się znowu spali ??

sprawdź wiązki kabli wszędzie między drzwiami i klapą tylną czy czasem kable się nie przetarły i zwory nie robią

ciężko tak strzelić celnie co może być

opisz dokładniej czy to stało się samo z siebie czy może coś było robione w tym czasie lub wcześniej w aucie.

Opublikowano
raczej wygląda to na zwarcie gdzieś w instalacji wnet gdyby coś gdzieś nie łączyło to nie ma prawa bezpieczników palić

a po wymianie bezpiecznika wszystko działa tylko do czasu kiedy się znowu spali ??

sprawdź wiązki kabli wszędzie między drzwiami i klapą tylną czy czasem kable się nie przetarły i zwory nie robią

ciężko tak strzelić celnie co może być

opisz dokładniej czy to stało się samo z siebie czy może coś było robione w tym czasie lub wcześniej w aucie.

samo od siebie nic nie bylo dlubane w instalacji mam to auto juz 3.1/2 roku i nie bylo z pradami problemu stalo sie to w trakcie jazdy chcialem otworzyc okno nacisnolem przycisk szyba drgnela i tyle wycieraczki zdechly radio padlo i szyby, skontrolowalem bezpieczniki pod maska ale byly dobre zamknolem klape i dalej lipa po kilku minutach sie samo naprawilo ruszylem ujechalem moze 1,5km i znowu to samo, tak to mniej wiecej wygladalo i bezpieczniki sa ok.tyle ze w radiu zjaralo bezpiecznik.

Opublikowano
Sprawdź bezpiecznik 70 A powinieneś go mieć pod maską po prawej stronie w takiej puszce 2*2*5 mógł się przerwać i raz łączy raz nie odpowiada on między innymi za szyby. A to że bezpiecznik na radiu pali to musi coś być z instalacją radiową nie tak albo bezpiecznik za słaby
Sztuką jest zabić muchę boczną szybą
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak jak kolega wyżej pisze bezpiecznik tzw blaszka, znajdziesz go na prawym kielichu kolo aku w czarnej małej Skrzynce :wink:
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
:modlitwa: dzieki za podpowiedzi napewno sie zastosuje i poinformuje co i jak Ps; a o tej skrzynce z tym bezpiecznikiem to nawet nie wiedzialem a moze byc to, bo ostatnio jak sie to znowu zrobilo to zagladalem do klem aku i ruszalem kablami i sie po chwili naprawilo a jeszcze pytanie gdzie o tekim amperażu 70 A kupie taki bezpiecznik bo na stacjach benz to chyba nie beda mieli :?: zastanawia mnie czego nic wiecej nie zgaslo skoro to bezpiecznik główny :idea:
Opublikowano
mieliscie racje crespo32 i kwk222 dziekować :cool2: za podpowiedz z tym bezpiecznikiem wszystko dziala tak jak dawniej przed awarią koszt 2,50 za kawalek blaszki i po problemie jeszcze raz dzieki.Ps: ja ta puszeczke widzialem nie raz tyle ze w życiu bym nie powiedzial ze tam jest bezpiecznik myslalem ze to jest tylko rozdzielnik pradu . :?
Opublikowano
BMW to taka bardzo gruba książka , którą trzeba długo poznawać a jak już będziesz pewien że wiesz o niej wszystko to i tak znajdzie się ktoś kto ci udowodni że tak nie jest :)
Sztuką jest zabić muchę boczną szybą