Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy cichutke stuaknie na dziurach ( na prawde cichutkie, tylko ja to słysze, nikt z pasażerów) może być spowodowane oponami ROF czy to właśnie te łączniki. Ew jak sprawdzić łączniki ?
Sprzedam:
Opublikowano
Najprościej odkręcić jeden przegub i sprawdzić luz. Można też bez wykręcania ale to już trudniej. Podnieść auto i podnieść piastę koła tak aby zlikwidować naprężenie, położyć łyżkę czy duży śrubokręt pod śruby mocowania sprawdzić luz i pod sam łącznik i też sprawdzić luz. Jak nie ma wcale to jest ok.
Opublikowano
Czy cichutke stuaknie na dziurach ( na prawde cichutkie, tylko ja to słysze, nikt z pasażerów) może być spowodowane oponami ROF czy to właśnie te łączniki. Ew jak sprawdzić łączniki ?

Może też być spowodowane oponami ROF , "wzmocnione ranty opon" :wink:

Opublikowano
czy sprawdzales starego i jak

Sprawdzalem i to w dosyć prosty sposób. Wjechalem na kanal i ruszyłem samochodem za relingi na boki a druga osoba od dołu słuchała skąd stukalo. Po przytrzymaniu stabilizatora ręką przestało. Stądttaki wniosek. :cool2:

BMW ----> Bandżo Może Wszystko
Opublikowano
Rozmawiałem dzisiaj z kolegą który pracuje jako mechanik niemieckich aut i mówi że lemfordery są najbardziej zbliżone do Ori. A co do kanału to super.sprawa. swszystkie naprawy mogę sam wykonywac te które potrafię oczywiście :lol:
Opublikowano
czy sprawdzales starego i jak

Sprawdzalem i to w dosyć prosty sposób. Wjechalem na kanal i ruszyłem samochodem za relingi na boki a druga osoba od dołu słuchała skąd stukalo. Po przytrzymaniu stabilizatora ręką przestało. Stądttaki wniosek. :cool2:

Fajny sposób, spróbuje tak tylko będę musiał bez kanału :cool2: Wtedy będę wiedział czy to ROFy czy zawias :cool2:

Sprzedam:
Opublikowano
Dzisiaj otrzymałem łącznik i moje pytanie: na pudełku jest logo firmy trójkąt z sową w środku a na części litera L w trójkącie i numer katalogowy. Jak myślicie Ori?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Czy nie mając kanału i posiadajac tylko podnisnik wymienię łącznik stabilizatora przedni ? Czy koniecznie trzeba podnosić cały przód? Jakieś specjalne klucze sa potrzebne? I czy na coś trzeba zwrócić szczególna uwagę?
Opublikowano
Czy nie mając kanału i posiadajac tylko podnisnik wymienię łącznik stabilizatora przedni ? Czy koniecznie trzeba podnosić cały przód? Jakieś specjalne klucze sa potrzebne? I czy na coś trzeba zwrócić szczególna uwagę?

Przy zwykłym podnośniku wymienisz bez problemu :wink: