Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam co moze byc przyczyną ze kolo prawe z przodu hamuje slabiej???Tłoczki nowe wraz z uszczelkami. nowy plyn. pompa hamulcowa wymieniona na uzywke(stara blokowala hamulce z przodu). Jak lekko wciskam hamulec to sciaga na lewo delikatnie na przegladzie tez wyszlo ze lewy mocniejszy niz prawy. odczyt tylnich hamulcy rowny. jaki uklad hamowania ma e46 z asc???chodzi mi o to jak jest podawany plyn czy przod podaje tylko na przod czy np przednie lewe i prawe tylnie????
Opublikowano
na pompie hamulcowej sa oznaczenia "V" i "H" gdzie V to przód a H to tyl. kolejne pytanie to czy przod odpowiada tylko za przod czy jakos jest dzielony inaczej????
Opublikowano

Jesli stara pompa blokowala Ci hamulce z przodu to mzoesz miec przegrzana jedna z tarcz. Mialem podobny problem w moim aucie gdy jeden z zaciskow zapiekl sie. Po wymianie zacisku musialem wymienic rowniez komplet tarcz z przodu bo jedna zostala przegrzana. Roznica w sile hamowaniu pomiedzy prawym a lewym kolem siegala 30%. Po wymianie tarcz i klockow wszystko jest idealnie.

Pozdrawiam

Opublikowano
blokowalo mi obydwa kola mozesz miec racje :) ale jak tu kolega jeden doradzil sprawdze jeszcze zacisk i jego prowadzenie
Opublikowano
mam pewien pomysl jesli zaciski beda pracowaly swobonie zamienie tarcze wraz z klockami stronami i zobacze efekt jesli bedzie wina tarczy to powinno sciagac na prawo :)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
zaciski posprawdzane wyczyszczone i wysmarowane (przed tym tez pracowaly dobrze ale dla spokoju zrobilem to jeszcze raz )i [BAD] tam nadal jest roznica w hamowaniu :evil: :evil: :evil:
Opublikowano
A drożność przewodu sprawdziłeś?? Miałem podobną sytuacje, co prawda nie w bmw , był przytkany przewód (miękki) na zgięciu..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przewód może być pęknięty w środku i nacisk płynu przy hamowaniu powoduje zmniejszanie jego średnicy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zaciski posprawdzane wyczyszczone i wysmarowane (przed tym tez pracowaly dobrze ale dla spokoju zrobilem to jeszcze raz )i [bAD] tam nadal jest roznica w hamowaniu :evil: :evil: :evil:

Tzn ze przełozyłeś tarcze stronami i jest dalej tak samo ?

A i tak jeszcze zapytam. Dobrze masz odpowietrzone to koło ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 2 lata później...
Opublikowano
Trochę późno ale problemem było następstwo niesprawnej pompy hamulcowej która blokowała mi hamulce z przodu spowodowało to przegrzanie tarcz oraz klocków ....po wymianie tych elementów było ok
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Lepiej późno niż wcale. :D

Pisanie rozwiązań problemów naprawdę może innym dużo pomóc!