Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chodzi tu o cenę... tylko czy dana firma jest dobra.

Jeśli będę wiedział, że ta firma jest ok to jade i kupuje.

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Jeśli silnik jest zimny, to po odkręceniu termostatu zleci płyn tylko z silnika.... :roll:

Dlatego pytam, czy trzeba koniecznie spuszczać z całego układu???

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
nie trzeba. ale moze przy okazji wymienic caly plyn chlodniczy? jedno brudzenie rak a przy okazji bedzie caly uklad chlodzenia pewny. koszt plynu nie jest taki wielki przeciez.
Opublikowano
Zgadza się, ale płyn ma pare miesięcy więc jest jak nowy.

Po tych mrozach to nie wiadomo co tam w nim siedzi. Niby nic się nie powinno dziać, ale ja na Twoim miejscu dla świętego spokoju bym wymienił. Zwłaszcza, że koszt nie jest jakiś powalający.

Opublikowano
Po tych mrozach to nie wiadomo co tam w nim siedzi. Niby nic się nie powinno dziać, ale ja na Twoim miejscu dla świętego spokoju bym wymienił. Zwłaszcza, że koszt nie jest jakiś powalający.

Ok, przekonałeś mnie :cool2:

Teraz pozostaje kwestja termostatu...

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Wiem, że to jest proste, kurde ale postawiłem pytanie jakiej firmy kupić tremo. :wink:

Bo w każdym sklepi zachwalają coś innego... :roll:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Ja zamontowalem Verneta i jestem bardzo zadowolony . Kreske na polowie mam po 2 km jazdy .. z gorki i powoli, malo gazu bo silnik zimny zeby nie pilowac go . I trzyma wskaznik pion i dealnie.

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

Witam.

Ostatnio kupiłem trzy termostaty Wahlera i chodzą idealnie.

Za ten do M40 dałem około 40 złotych.

pozdro

BMW E30 316i 1.8 M10B18 coupe

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring

Opublikowano
Ja kupilem ten z allegro za 36 i przesylka, wiec przeplacilem lekko.
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

Też go właśnie kupiłem.

Ale jakbym pojechał do sklepu to muszą zamówić itp, a tu bez jazdy i do domu przyjdzie.

Napisze jak go zamontuje.

Bo teraz po 100km jazdy wskazówka jest na pierwszej kresce i nie dalej... :worried:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Przepraszam za zamieszanie, ale wiecie jak wyglada sprawa z termostatem do 320i 87? Nie jestem jeszcze do konca zorientowany wiec prosze o pomoc, bo cos czuje ze u mnie przyda sie go wymienic...

http://i3.photobucket.com/albums/y100/kabaty/Dsc00102.jpg

Śnieżnobiała Księżniczka Monachijka... :]