Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie,

Jak czytam amerykańskie forum Bimmerfest, to włos mi się jeży na głowie od liczby zgłoszonych uszkodzeń felg i opon w F10 (zwłaszcza ultra-niskoprofilowych RFT; ja na szczęście mam 18"). Większość z tamtejszych forumowiczów posiada ubezpieczenie "Wheel&tire", i tylko dlatego mogą w ogóle jeździć tymi autami (takie przynajmniej można odnieść wrażenie, gdy czyta się o zniszczonych i wymienionych 20 kołach w czasie kilku miesięcy!!!). Mam 2 pytania:

- czy problem ten jest równie rozpowszechniony w Polsce (mam na myśli obecne modele F10)?

- czy ktoś oferuje podobne ubezpieczenie w naszym kraju?

Edytowane przez MoldCAD
Opublikowano
To już chyba lepiej północnokoreańskie rakiety kosmiczne od wypadków ubezpieczać...
Opublikowano
No u nas chyba nie ma tego ubezpieczenia bynajmniej nie słyszałem ale jak dla mnie to zbędny wydatek.Przez powiedzmy 20 lat nie udało mi się tak uszkodzić felgi aby była do wymiany ( nie licząc jednego wjazdu w dziurę drogową- wypłata odszkodowania przez gminę w tym wypadku ) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Ja mam coś takiego w Allianz. Nazywa sie Allianz Równa Droga. Ale: żeby zadziałało należy po uszkodzeniu zgłosić ten fakt na Policję, do ubezpieczyciela i czekać. Nie działa w sytuacji gdy felgi zostały pokrzywione w trakcie eksploatacji i brak było nagłego uszkodzenia.

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Opublikowano
Cieżko policzyć bo wchodzi w skład autocasco razem z ubezpieczeniem szyb.

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

• 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

z tego co sie orientuje, to sa pewne opony montowane w F10, ktore maja tendencje do uszkadzania sie; chodzi chyba m.in. o GY. w US moga to byc zupelnie inne opony niz montowane na Europe

nie jest prawda, ze wiekszosc ludzi kupuje ubezpieczenie na kola; ci co kupili i wydali kupe pieniedzy na to ubezpiecznie raportuja pozniej na forach jaki to dobry deal zrobili, bo wlasnie: zlapali gwozdzia, albo uszkodzili felge, itp. ci co nie wydali kasy, nie pisza nic :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie,

Jak czytam amerykańskie forum Bimmerfest, to włos mi się jeży na głowie od liczby zgłoszonych uszkodzeń felg i opon w F10 (zwłaszcza ultra-niskoprofilowych RFT; ja na szczęście mam 18"). Większość z tamtejszych forumowiczów posiada ubezpieczenie "Wheel&tire", i tylko dlatego mogą w ogóle jeździć tymi autami (takie przynajmniej można odnieść wrażenie, gdy czyta się o zniszczonych i wymienionych 20 kołach w czasie kilku miesięcy!!!). Mam 2 pytania:

- czy problem ten jest równie rozpowszechniony w Polsce (mam na myśli obecne modele F10)?

- czy ktoś oferuje podobne ubezpieczenie w naszym kraju?

Albo coś źle zrozumiałeś albo to jakieś głupoty są. Amerykanie mają 100 x lepsze drogi od nas, a znam w Polsce użytkowników F10 M pakietowych, którzy nie mają nawet rysy na felgach i żadnych dziwnych historii. Po prostu uważają na dziurach żeby jakiejś dużej wyrwy nie przycelować i tyle. Skoro Amerykanie narzekają na drogi to niech do PL przyjadą. :D

Opublikowano
No ,ja na szczęście też nie mam nawet ryski na moich M-pakietowych kołach - ale powtórzę: to są 18" :)
  • 3 lata później...