Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 908
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Aaaa.... cos mnie chyba przyćmiło bo pomyślałem o samej prędkości zamykania sie luster :D

Pogrzebe w swojej bazie danych jak wroce z pracy ;) Moze coś będzie.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

Dziękuję.

A czy to załatwi sprawę jeśli chodzi o zamykanie auta tzn. Przy ryglowaniu drzwi? Bo jeśli chodzi o otwieranie to tak mam (jeden klik). I jeszcze jedno , zmieniam końcówkę tego kodu podkreślonego?

Opublikowano
Tak, zalatwi sprawe. I tak.... zmieniasz wartość ktora jest pogrubiona w kodzie.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Ostatni raz zawracam Ci głowę, obiecuję. Mam egzemplarz 2006 więc podejrzewam że to lm1 i teraz tak, długie (40%) robią za dzienne w pozycji 0 a na automacie świecą pozycje i xenon. Czy da się coś zrobić żeby na automacie w dzień świeciły długie a o zmierzchu samo przeskakiwało na xenon?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyłącz światła dzienne w idrive.
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ostatnio kodowałem e92 bez problemu, teraz wziąłem się za swoje e61 i po wybraniu F1 > F3, wybraniu CAS ( choć przy LMA zero zmian) wracam F6 i wywala COAPI 1000: Fehler - próbując wybrać potem sterwonik mam tylko:

CCC-MASK

CHAMPE70

MAKS_E60

Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?

Dodam że reinstall nic nie pomógł.

Opublikowano

Czy najnowsze to nie wiem, mam m.in paczkę od Din76 z całym zeztawem ncs inpa itd, spdaten update i na tym nie bangla, poszukałem też z ręki w necie pod E60 V5.40 i wrzucam pliki wg. tego:

Z TwojDysk pliki z folderu :\SP-daten-eXX\ecu\ do folderu C:\ediabas\ecu

Z TwojDysk pliki z folderu :\SP-daten-eXX\sgdat\ do folderu C:\ncsexpert\sgdat

Z TwojDysk pliki z folderu:\SP-daten-eXX\daten\ do folderu C:\ncsexpert\daten\eXX

Z TwojDysk pliki z folderu :\SP-daten-eXX\daten\ kopiujemy 2 pliki eXXaedoc.000 i/lub eXXzst.000 i/lub eXXat.000 do folderu C:\ncsexpert\daten\

Z TwojDysk:\SP-daten-eXX\data\ do c:\ec-apps\nfs\data\

Przy czym EXX to model Bmw np. E46.

Przy czym TwojDysk to folder w ktorym mamy sciagniety sp-daten.

Dalej ten sam efekt.

Chyba że coś pominąłem...

Opublikowano
poprawnie zakodować dzienne

Co znaczy poprawnie zakoduj?

Mam wg. tej instrukcji:

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=48&t=275948

Jak wg tego poradnika to MUSI działać, niedawno sam to kodowałem, przełącznik świateł na Automat, w iDrive puste okienko.

Jakie światłą ci świecą na włączonym silniku i przełączniku na 0 (zero)?

e61 530dA >> spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyposażenie dodajesz przez Liste FA a plikiem man kodujesz.

Nie trzeba lecieć całego samochodu ale trzeba zrobić wszystkie moduły które są połączone z opcją.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

dzięki speed1211tak myślałem walczę z ustawieniem pozycji lusterka pna wstecznym tz. KERB_POSITION ktore o dziwo jest u mnie w module LMA a nie jak u innych w KGM auto to e60 lci jak podam jakąkolwiek inną wartosc niz wert01to opcja KERB_POSITION znika z pliku MAN i muszę pustym plikiem man przywracać modul do fabryki.

Dodawalem też funkcje $633 bodajże przygotowanie pod telefon i zastanawiam sie co oprócz cas ccc i tcum jeszcze przegrac pustym plikiem MAN?

Jack_Strong-