Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja dostałem przedwczoraj w ramach akcji serwisowej zaproszenie do serwisu na wymianę jakiegoś trzpienia, który jak się urywa to zabija wspomaganie kierownicy. Auto jest serwisowane w Warszawie, list przyszedł na adres firmy w Warszawie ale Bawaria Motors zaprasza mnie do serwisu w... Katowicach :-).
Opublikowano

@Miatamad, ja już po zabiegu, wymieniają jakąś śrubę od napinacza czy rolki osprzętu która okazuje się pękać przy niskich temperaturach, nowa jest z innego materiału i dokręcona z innym momentem.

Ta akcja z linku to co innego, na to się nie łapię

Opublikowano
Ja dostałem przedwczoraj w ramach akcji serwisowej zaproszenie do serwisu na wymianę jakiegoś trzpienia, który jak się urywa to zabija wspomaganie kierownicy. Auto jest serwisowane w Warszawie, list przyszedł na adres firmy w Warszawie ale Bawaria Motors zaprasza mnie do serwisu w... Katowicach :-).

Możesz oczywiście umówić się na wykonanie akcji serwisowej w Bawaria Motors Janki lub w Warszawie na Czerniakowskiej. Jednak przed wizytą w serwisie prosimy o kontakt telefoniczny celem ustalenia odpowiedniego terminu:

Bawaria Motors Janki

Al. Krakowska 5

05-090 Falenty

tel: 22 250 60 00

Bawaria Motors

ul. Czerniakowska 47

00-715 Warszawa

tel: 22 550 03 00

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie czy ta wada może się objawiać błędem Activ Steering- auto gaśnie i wyskakuje ikonka kierownicy z wykrzyknikiem????
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
No raczej nie.
Opublikowano
Miałem w E60 takie humorzaste active steering. Pomagało włącz / wyłącz i kilka razy pokręcenie na postoju od jednego skrajnego położenia kierownicy do drugiego.
Opublikowano

Auto mam dopiero kilka dni i już problem:

podczas jazdy auto gasło i pojawiała się ikonka kierownicy z wykrzyknikiem a na ekranie navi napis AKTYWNY UKŁAD KIEROWNICZY NIESPRAWNY. Trzeba było wyjąć kluczyk i odpalic ponownie auto. Gdy dzis miałem jechać do mechanika na podpięcie kompa, auto nie ruszyło z garażu- odpali na sekundę i gaśnie. poza tym po zamknięciu drzwi światła do jazdy dziennej nie gasną.

Podłączyłem akumulator do prostownika i jutro zobaczę czy odpali- jesli mechanik zczyta błędy będę coś wiedział konkretnie,mi się wydaje że coś pobiera prąd ale jestem w tym zielony i to tylko moje gdybanie.

Opublikowano (edytowane)
Mój samochód jest na liście samochodów "usterkowych" . Czekam cierpliwie już miesiąc aż mój serwis zaprosi mnie na wizytę . Jak długo mogę jeszcze czekać . Zna ktoś odpowiedź? Szczerze mówiąc to specjalnie czekam . Sprawdzam jak działa serwis ;) . Edytowane przez Big Snoop Dogg
Opublikowano
Ja wymianę śruby napinacza mam już za sobą. Też w Bawarii w Warszawie. Trwało 20 minut. Faktem jest, że samochód kupiłem u nich a regularnie dostaję listy z Katowic. Zaproponowali mi np. montaż Webasto. Zadzwoniłem do Katowic i zapytałem po co... Konsultant przekonywał mnie o zaletach itp itd. ale ja mówię, że znam zalety, ale nie wiem po co mam webasto montować. Zdziwiony - no jak to po co - dla komfortu. Ale ja takie urządzenie mam zamontowane fabrycznie i dlatego pytam po co montować drugie. Ale w specyfikacji sprzedanego panu samochodu tego nie ma - odpowiedział i dopiero po chwili konsternacji potwierdził swój błąd. Proponowali mi wymianę akumulatora (nie wiem dlaczego) jak i podpisanie z nimi (w Katowicach) umowy serwisowej. Na pytanie w Bawarii w Warszawie po co taka szopka otrzymałem odpowiedź: taka ich praca. Ale widać, że wykonują ją źle. Może ktoś z Bawarii to skomentuje?
Opublikowano

Bawaria Motors Warszawa, Janki i Katowice ma jedną wspólną bazę Klientów. Często zdarza się, że klient serwisuje auto w Katowicach a adres zamieszkania/zarejestrowania firmy ma w Warszawie. Staramy się jednak wysyłać zaproszenia do Katowic osobom, które faktycznie serwisują swoje samochody w Katowicach. Jak widać błędy się zdarzają, nad czym pracujemy.

Jeżeli już zdarzy się taka sytuacja i chce Pan się u nas w serwisie pojawić, można wtedy skontaktować się z serwisem z Warszawy i umówić się w Warszawie.

Natomiast, jeżeli chodzi o przykładowy montaż WEBASTO samochód został wyselekcjonowany przez nasz system – który to system został opracowany przez BMW AG – jako pojazd nie wyposażony w układ WEBASTO. Nie mieliśmy do tej pory sygnałów, że zostały wyselekcjonowane pojazdy, które w założeniu miały nie posiadać opcji (np. w tym przypadku Ogrzewania Postojowego), a posiadały. Problem ten zbadamy i dołożymy wszelkich starań aby ta sytuacja się nie powtórzyła.

• 3 tygodnie później...