Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc moze wie ktosi jak sie wyciąga wentylator(ten pierwszy od zdezaka)On podobno jest od klimy.Umnie on stanoł i sie nie krecij i chciałem go wymienic i niewiem jak,robiłem juz jedno podejsicie i sie nie powiodło :( skoniczyło sie na odkreceniu trzech sirub i niemogłem go wciągnącani gurą ani dołem.Prosze pomuszcie :modlitwa: Pozdrawiam
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Sprawdż też bezpieczniki czy nie masz któregoś walniętego. Jak założysz ten od wentylatora to załącz klimę i sprawdż czy go wywala - jak tak to znaczy że silnik jest spalony albo masz zwarcie na kablach. Zrób też tak jak odłączysz wentylator. Możesz go też sprawdzić podłączjąc na krótko - wtedy będziesz wiedział czy to kable czy silnik.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
Sprawdzałem po odłoczeniu wentylatora i bezpiecznik jest ok.A jak podłocze wentylator to zaraz go wywala.Umnie wentylator stanol na lozysku.W których miejscach sie trzyma zdezak Ja wiem tylko o dwuch na tych siłownikach,są jakies jeszcze mocowania.