Skocz do zawartości

e 60 2003 brak poziomawania ksenonów błąd e519

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam posiadam bmw e60 przed liftem do tej pory posiadałem poziomowanie ksenoów w tej chwili brak lampy posiadam dynamic ksenon - powinny być skrętne.

po numerze vin - fabrycznie są skrętne. w teście jakim zrobił mi mechanik wyskakuje błąd E519 - brak prędkości drogi ( to morze dotyczyć reflektorów skrętnych - nie widzi z jaką prędkością jedziemy dlatego nie ma doświetlania skrętu) jednak kwestia poziomowania reflektorów - dlaczego nie działają - brak jakiegokolwiek błędu.

czy ktośmiał podobny problem może go opisać.

z góry dziękuje za informacje

pozdrawiam

• Odpowiedzi 60
  • Wyświetleń 22,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

witam

w tym temacie za mocny nie jestem - gość robił mi test całego komputera - przeskanował go całego.

co to jest dis - :? jak powinien to zrobić mógłbyś mi to dokładnie opisać.

gdzie może znajdować się modół prędkości drogi - że go nie widzi z błędu e519

Opublikowano
  • Autor

jestem z olkusza k/Katowic czy ktoś w tym regionie ma konkretny sprzęt diagnostyczny - aby mógł mi pomóc w tym temacie.

proszę o informcje

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

witam

widzę że nikt się nie kwapi by coś podpowiedzieć - może chociaż polecicie mi dobrego fachowca w moim regionie Olkusz - Katowice kto ma dobry sprzęt i sie zna, nie chce jeździć do krypto fachowców którzy podepną mi samochód pod kompa i potrafią powiedzieć co przeczytali - widzę że większość to właśnie tacy znawcy .

jeżeli ktoś coś mądrego ma do napisania proszę

pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
nie wiem jak to jest w e60 ale podejrzewam ze podobnie jak w e46 masz czujniki od poziomowania na wahaczach. Wejdz pod auto i sprawdz czy ranie od któregoś z czujników sie nie ułamało. Jesli by tak było komp nie pokaze błedu a xenon bedzie swiecił bardzo nisko.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
  • Autor

witam

mam prośbę podaj mi swój numer telefonu - jutro zadzwonie - pogadamy :)

lub prosze napisz [email protected]

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
nie wiem jak to jest w e60 ale podejrzewam ze podobnie jak w e46 masz czujniki od poziomowania na wahaczach. Wejdz pod auto i sprawdz czy ranie od któregoś z czujników sie nie ułamało. Jesli by tak było komp nie pokaze błedu a xenon bedzie swiecił bardzo nisko.

sprawdzalem czujniki wydają się dobre :( wtyczki sprawdziłem nie są zaśniedziałe :(

tak że dalej muszę szukać.

Opublikowano
  • Autor

Witam

1

następny test sterownik świateł ALC - czy ktoś może zna cenę urzywanego lub ma do sprzedania proszę o kontakt pod numer 606 411 100

dziękuje za pomoc

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

mam prośbę mam dokładnie ten sam problem co kolega zibi77 z moim bmw e60 który Ty opisywałeś na forum mianowicie nie działa doświetlanie zakrętów i poziomowanie świateł błąd brak prędkości drogi poradziłeś sobie z tym?

z góry dzięki pozdrawiam

Opublikowano
Witam

mam prośbę mam dokładnie ten sam problem co kolega zibi77 z moim bmw e60 który Ty opisywałeś na forum mianowicie nie działa doświetlanie zakrętów i poziomowanie świateł błąd brak prędkości drogi poradziłeś sobie z tym?

z góry dzięki pozdrawiam

Witam i ja mam ten sam problem. Proszę daj odpowiedz

Opublikowano
Znalazłem problem...uszkodzony był moduł świateł który znajduje się za schowkiem wielkości pudełka papierosów czarny z niebieską wtyczką wymieniłem na inny i śmiga:)
Opublikowano
Znalazłem problem...uszkodzony był moduł świateł który znajduje się za schowkiem wielkości pudełka papierosów czarny z niebieską wtyczką wymieniłem na inny i śmiga:)

Witam kolego czy mógłbyś mi dokładniej podać namiary na ten moduł, gdzie się znajduje?

Opublikowano

Przód strona pasażera pod schowkiem czarna obudowa na 3 wkręty odkręcamy odchylamy i widzimy różne moduły ten wygląda tak jak z tego linku:

-http://allegro.pl/bmw-e60-e63-modul-doswietlania-zakretow-6934122-i4589102092.html

-moduł doświetlania zakrętów nr.6 934 122

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Nie chce zakładać nowego tematu,wiec mam taki sam kod błędu E519,brak poziomowania ksenonów i doświetlania zakrętów,rok 2004.9

W inpie pisze ze to moduł ALC,ale jak kolega brando8 napisał,ze on niby znajduje się w schowku od strony pasażera,ale u mnie

nic takiego tam nie ma,jest kilka bezpieczników,jakieś szare kostki i puste miejsce ( nie wiem możne na zmieniarkę)

Bardzo prosił bym o pomoc.

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ogólnie błąd e519 oznacza brak komunikacji z modułem ahl, zajmuje się naprawa takich modułów, ale może ktoś u ciebie go wymontował jeżeli nie możesz go znaleźć?
Opublikowano

a23e519a5472960234447a80445d61ce.jpg

Moduł Ahl to ten z niebieską wtyczką

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dzięki,już znalazłem,kupiłem używany,wymieniłem i po sprawie.
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
witam chciałbym się dowiedzieć gdzie znajduje sie ten moduł bo z tyłu schowka nie ma i nie wiem gdzie go szukać w e60 proszę o rade pozdrawiam
Opublikowano
witam chciałbym się dowiedzieć gdzie znajduje sie ten moduł bo z tyłu schowka nie ma i nie wiem gdzie go szukać w e60 proszę o rade pozdrawiam

Jaka data produkcji? Bo oddzielny moduł AHL jest w egzemplarzach z klasyczną stacyjką z grotem, bez przycisku start/stop. W nowszych egzemplarzach jest już zintegrowany ze sterownikiem świateł.

Opublikowano
Samochodzik jest z roku 2004 3.0 disel pozdro.
Opublikowano

Panowie podłączam się również do tematu, od jakiegoś czasu też nie działa mi poziomowanie, zielona dioda mryga przy przełączniku wizualnie wszystkie połączenia, przewody i kostki ok a inpa pokazuje taki błąd

https://zapodaj.net/70ef130d2890f.jpg.html

https://zapodaj.net/4d44019ca34ba.jpg.html

Opublikowano
Panowie podłączam się również do tematu, od jakiegoś czasu też nie działa mi poziomowanie, zielona dioda mryga przy przełączniku wizualnie wszystkie połączenia, przewody i kostki ok a inpa pokazuje taki błąd

https://zapodaj.net/70ef130d2890f.jpg.html

https://zapodaj.net/4d44019ca34ba.jpg.html

brak komunikacji z modułem sterowania światłami skrętnymi AHL (ALC) oznacza zwykle jego uszkodzenie.

Opublikowano
Witam ponownie to ten moduł znajduje się w schowku czy koło kolan od kierowcy pod kierownica bo już sam nie wiem proszę o radę dzięki i pozdrawiam
Opublikowano
Witam ponownie to ten moduł znajduje się w schowku czy koło kolan od kierowcy pod kierownica bo już sam nie wiem proszę o radę dzięki i pozdrawiam

Za schowkiem, jak na zdjęciu powyżej. Na tym rysunku to jest oznaczenie A214

http://www.bmw-planet.net/diagrams/release/zi_images/GREO_E60_61_0039.png