Skocz do zawartości

528 gaśnie zaraz po odpaleniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam problem z bmw, mianowicie gasnie zaraz po odpaleniu. dzisiaj pojechałem nim do Poznania (70km) i wrociłem i nic sie nie dzialo, odstawilem autko i teraz chce jechac a tu gasnie. bmka jest zagazowania (BRC), przebieg na gazie to około 20tyś km. ale z gazem nigdy nie miałem problemów wiec to chyba nie jest powodem tej usterki,

bardzo prosze o pomoc.

Opublikowano
Silniczek krokowy? Krokowiec odpowiada, za wolne obroty. Ostatnio to przerabiałem, że auto odpalało normalnie, trzymało obroty jednak po lekkim przegazowaniu zaraz gasło. U mnie to było, jak odkręcałem przepustnice to zapomniałem podłączyć węża od silnika krokowego do dolotu za przepływomierzem i przed przepustnicami. :mad2:
Opublikowano
  • Autor
przepływomierz raczej nie bo wcześniej sie normalnie na obroty wkręcał. A nie jest tak ze jak silniczek krokowy jest strzelony to wtedy od razu po odpaleniu by obroty dostawał duże ale by działał silnik? Teraz 2 sekundy pochodzi i zgasnie, odpale znowu, 2 sekundy i gasnie.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Pompa paliwa albo brudny filtr.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Autor
gdyby to była pompa to wydaje mi sie że by ciezko odpalał (bo tak brat mial w audi 80), a on nie ma problemow z odpalaniem.
Opublikowano
Podlacz pod kompa bo tak to moze byc wiele przyczyn
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie wiem jak jest w audi bo nie dotykam tej marki ale u mnie w e36 właśnie tak padała pompa.

Zapalał bez problemu i za chwilę gasł.

Nic nie pomagało wciskanie gazu lub nie.

Wymieniłem pompę i jest ok.

Ani razu się nie powtórzyło.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
no wlasnie,teraz tez przez to przechodze,tylko problem jest z odpalaniem i ciagnie sie tak dlugo dopoki nie przelaczy sie na gaz.Jak juz uda mi sie odpalic,to musze troche obroty podkrecic,bo bez tego gasnie,najlepiej od razu ruszyc i jechac jesdna jazda zaraz po ruszeniu tez nie jest latwa bo przy wcisnieciu sprzegla obroty spadaja i silnik gasnie.Tez podejrzewam pompe a to dla tego ze na gazie wszystko jest ok...
Opublikowano
  • Autor
wczoraj wieczorem przyjechał mechanik z kompem i nawet go nie podłączał bo odpalił i chodził tak jakby nigdy nic, dzisiaj też ok było. Ale teraz obawiam sie ze to sie powtórzy.
Opublikowano
może immobilizer jak świruje. Tylko nie wiem czy w e39 tak właśnie to wygląda przy uszkodzonym. Tak mi przyszło do głowy jak ma takie fochy
Opublikowano
A może masz alarm dostawiany i on odcina pompę paliwa?
Opublikowano
  • Autor
na razie jest dobrze, wydaje mi sie ze to sie stalo dlatego ze przez jakiś czaś bołó mało benzyny i mogła sie zawiesić, teraz dotankowałem 15l i wszystko działa jak powinno.
Opublikowano
moze byc ze malo benzyny i mial problem u mnie jest to samo jak mam kolo 20 litrow to nie odpale :D cos mam z bakiem przelewowym zawsze trzymam poziom 30-50 litrow benzynki i nie mam problemow
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
U mnie to było, jak odkręcałem przepustnice to zapomniałem podłączyć węża od silnika krokowego do dolotu za przepływomierzem i przed przepustnicami. :mad2:

Wielkie dzięki kolego.

Jak się okazało takiego samego mistejka walnąłem i zachodziłem w głowę co się mogło stać.

Dzięki Twojemu postowi sprawdziłem, założyłem wężyk i jest :cool2: