Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i odpalam właśnie a tu zaświecają wszystkie kontroli tj check engine dsc i jeszcze jakaś jedna na na środku wyświetlacz żółty wykrzyknik. Po wyjęciu kluczyka światło przygasa i słabo świeci. Auto stało 2 mce i niestety musi postać do marca czyli ok miesiąc.

Na pewno padł akku.. Ładowalem go od stycznia prostwnikiem 2x ale pewnie to nic nie dało bo akumulator dawał już wcześniej w du%e.

I teraz pojawia się pytanie; skoro musi postać do marca czy kupować teraz nowy akku i czy gdy będzie dalej tak stał na rozładowanym nie padnie strasznie elektronika. Mam bardzo złe przeczucie co do tego :/

Opublikowano
Mój stał 8 miesięcy na rozładowanym akumulatorze do zera i bez odpalania i nic się nie stało.Po wsadzeniu nowego zapalił jak złoto.Więc chyba nie masz się czym martwić.
Opublikowano
Mam nadzieje.. Uspokoiłeś mnie trochę. Czytałem gdzieś że jak jest niski prąd w aucie to może się coś rozsynchronizować.
Opublikowano
Chyba go zostawie na razie a potem zrobię tak jak mówisz. Kurde czasami żeby się cieszyć autem trzeba być taksówkarzem :/
Opublikowano
dzięki kamil20011 tak też zrobiłem. Oby nie padała synchronizacja z CAS bo trzeba będzie magika wzywać do domu..