Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Znalazłem i wiem co znaczą mniej więcej, ale rozwiązania kompleksowego brak.

Jak nie chcesz wnosić nic do wątku to po prostu nic nie pisz i tyle ...

Nie jesteś tutaj od decydowania kto ma pisać a kto nie. Informacji o błędach szukaj w innych tematach, dziś ostrzeżenie a następnym razem będzie urlop od forum.

• Odpowiedzi 838
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj kodowałem parę rzeczy, i jeden ze sterowników się zablokował. Carly pokazuje "Denid acces to ECU" i żebym go zresetował. Zrobiłem to ale nie pomogło i teraz Carly chcę żebym odłączył na 20 minut akumulator.

Nie chce tego robić żeby nie było potem innych problemów.

Ma ktoś może jakąś inną sugestie ?

Może komuś już się to przydarzyło tak jak mi ?

Zablokował się sterownik FEM. Adapter mam oryginalny Gen2. :roll:

Po temacie. Gdyby ktoś potrzebował to:

Reset sterownika, modułu trzeba zrobić na włączonym zapłonie lub przy odpalonym aucie. (Przynajmniej mi to pomogło).

Opublikowano
Mam trochę nietypowe pytanie :duh: Jak obrócić ekran żeby nie było poziomo tylko pionowo na androidzie ?? mam Samsunga Galaxy S7 edge i nie moge znaleźć nigdzie ustawienia żeby telefon trzymać pionowo bo tak jest mi wygodniej :P
Opublikowano

z automatu po obróceniu powinien Ci się obracać obraz. Ewentualnie możesz mieć wyłączoną opcję "Obróć automatycznie".

"Ściągnij belkę od góry 2 razy" i wśród opcji tu wyświetlanych powinieneś mieć "Obróć automatycznie", jak nie ma to klikasz w prawym górnym rodu 3 pionowe kropki i tam "siatka przycisków" lub "kolejność przycisków"

Galeria: E91 320D LCI M-Pakiet 2009r.

2010-2016 E46 Touring 320D 136km 2000r.

2016-2017 E91 318i LCI 143km 2008r.

2017 E91 320d LCI 206km|393Nm 2009r.

kod zniżkowyna 5€ do Carly: XAZHF8

http://yanosik24.pl/widget/64583.png

Opublikowano
z automatu po obróceniu powinien Ci się obracać obraz. Ewentualnie możesz mieć wyłączoną opcję "Obróć automatycznie".

"Ściągnij belkę od góry 2 razy" i wśród opcji tu wyświetlanych powinieneś mieć "Obróć automatycznie", jak nie ma to klikasz w prawym górnym rodu 3 pionowe kropki i tam "siatka przycisków" lub "kolejność przycisków"

Napisałem do Supportu Carly i powiedzieli że narazie niema takiej możliwości żeby mieć pionowo aplikacje , mam ustawione wszystko w telefonie jak trzeba bo inne aplikacje obraca jak trzeba tylko tej nie da rady :P

Opublikowano
też mam S7 Edge i obraca się na zawołanie, nawet po updacie (OTA) do Oreo, gdzie mam małe jaja z obracaniem (przy zablokowanym telefonie z włączonym Yanosikiem ;]) ale Carly działa bezproblemowo

Opublikowano

od dziś z Google Play można pobrać Carly Tuning umożliwiające "chiptuning" BMW z chipem EDC16

można obniżyć sobie koszt takiego tuningu o 25€ używając kodu do Carly: XAZHF8

Opublikowano
też mam S7 Edge i obraca się na zawołanie, nawet po updacie (OTA) do Oreo, gdzie mam małe jaja z obracaniem (przy zablokowanym telefonie z włączonym Yanosikiem ;]) ale Carly działa bezproblemowo

to dziwne czemu mi nie chce obrócić się pionowo :shock: Wszystko mam włączone bo sprawdzałem i obraca tylko o 180 stopni a o 90 stopni ni chu chu :mad2:

Opublikowano
Czy jest jakaś opcja uzyskania pełnej wersji programu ? Pobrałem niby pełna wersja, najnowsza... Wszystko śmiga łączy się ale przy kodowaniu wyświetla, że trzeba kupić pełną wersję. Da się to jakoś obecnie przeskoczyć ? Na starej wersji była metoda..
Opublikowano
Czy jest jakaś opcja uzyskania pełnej wersji programu ? Pobrałem niby pełna wersja, najnowsza... Wszystko śmiga łączy się ale przy kodowaniu wyświetla, że trzeba kupić pełną wersję. Da się to jakoś obecnie przeskoczyć ? Na starej wersji była metoda..

Kup pełną wersję na Google Play :nienie: nie ładnie tak oszukiwać :nienie:

Opublikowano
Zadziała bez org interfejsu jeśli chodzi o diagnostykę ?

Tego nie wiem bo ja mam ori ;)

Bawiłem się już trochę tym sprzętem i jestem zawiedziony co do diagnostyki i kasowania błędów w F10 ... o ile kodowanie siostry E91 poszło w mig i bez żadnych problemów tak już kasowanie błędów u mnie trwało ... PONAD GODZINĘ :mad2: u was też tak długo kasuję błędy??? Aż napisałem do supportu Carly czy to normalne bo jestem strasznie zawiedziony...

Opublikowano
U mnie na ios kasuje błędy maksymalnie w ciągu 1 minuty na e91 - prędkość połączenia ustawiona jako normalna, na f30 musiałem obniżyć prędkość połączenia i trwa to max 3 minuty
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Może to mieć związek z tym ze na ios jest całkiem inny adapter, łączy się po wifi a nie bt.
Opublikowano
no nawet jeśli , ale żeby PONAD GODZINE kasować błędy ?? :duh: przecież to jest nienormalne :mad2:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Napisz do supportu, z tego co wiem to są bardzo pomocni.
Opublikowano
Napisałem wczoraj ale chyba w weekend nie odpisują bo nie mam odpowiedzi żadnej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie na androidzie odczyt i kasowanie błędów w F10 trwa ok. 4 minuty.
Opublikowano
to już sam nie wiem z jakiego powodu u mnie tak długo :mad2: :duh: jakie masz ustawienia zrobione ?? zmieniałeś coś ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic nie zmieniałem, communication-speed jest ustawiony na normal. Może spróbuj zainstalować carly na innym urządzeniu z androidem.
Opublikowano
Teraz tak sobie myśle :duh: może to być przez to że jak włącze Bluetooth to automatycznie też mi łączy się z głośnomówiącym z auta i są dwa połączenia przez Bluetooth na raz ?? i przez to wolno idzie może :mad2: muszę koniecznie sprawdzić jak rozłącze ten zestaw głośnomówiący i wtedy będzie tylko połączenie z interfejsem Carly :duh:
Opublikowano
u mnie podłączony jest zestaw głośnomówiący, Carly Media i jeszcze zegarek równocześnie z Carly OBD, to raczej nie to, ale ... trzeba próbować...