Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

co myślicie aby coś takiego jak SOS dla forumowiczów?

Tak jak to kiedyś było na ciemnej stronie.

Tylko trzebaby zrobić tak aby tylko zaufani, wiarygodni forumowicze mieli dostęp do informacji z nr tel itp.

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Jeśli komuś będzie potrzebna pomoc w obcym mieści, to dzwoni do forumowicz który jest z tego miasta i zadeklarował chęć pomocy.
BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Tylko trzebaby zrobić tak aby tylko zaufani, wiarygodni forumowicze mieli dostęp do informacji z nr tel itp.

Pomysł jest świetny, tylko kto miałby decydować, który forumowicz jest wiarygodny i zaufany, a który nie :?:

Taka dobrowolna lista samopomocy działa wśród klubowiczów, ale wewnątrz Klubu nie potrzeba dodatkowej weryfikacji.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

Właśnie się nad tym zastanawiam.

Tak myślę czy nie zrobić czegoś takiego dla członków klubu, tylko, że wtedy i ja będę musiał sie zapisać :D i ja nie mam nic przeciwko temu :cool2:

BMW wieczna miłość...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Grześ... przecież dzwoniłem ostatnio do Ciebie :) a numer wziąłem z... www.kudys.wv.pl

Jest aktualnie zapisanych 57 osób, razem z Tobą.

A czy osoba jest wiarygodna sprawdzam ja...

Oczywiście wiemy wszyscy, że takie coś jest od daaaawna w Klubie BMW. Tylko nam chodzi o darmową pomoc, a nie za opłaceniem składek. Za 150zł rocznie, to można wykupić ubezpieczenie wypadkowe i holowanie pewnie będzie wliczone :)

Kai
Opublikowano
Za 150zł rocznie, to można wykupić ubezpieczenie wypadkowe i holowanie pewnie będzie wliczone :)

:duh: Za 150zl zyskujesz znacznie wiecej, wiekszosc to dobra niematerialne (jak na przyklad wspolne opijanie franciszkow...). :D

Spokojnie moge napisac ze te 150zl to najlepiej wydane przeze mnie pieniadze w zeszlym roku. :)

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
  • Moderatorzy
Opublikowano
Oczywiście wiemy wszyscy, że takie coś jest od daaaawna w Klubie BMW. Tylko nam chodzi o darmową pomoc, a nie za opłaceniem składek.

Ciekawe... Cokolwiek by nie powiedzieć, że w Klubie robimy to czy tamto, że klubowicze dostają to czy tamto to zawsze znajdą się osoby które wszystko sprowadzają do tych 150 PLN rocznie... Ja tyle wydaję na paliwo w ciągu 7-9 dni więc nie jest to dla mnie kwota zaporowa. A wartości niematerialne jakie w zamian dostaję są dużo więcej warte :cool2: :wink:

Pozdrawiam

Admin

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście wiemy wszyscy, że takie coś jest od daaaawna w Klubie BMW. Tylko nam chodzi o darmową pomoc, a nie za opłaceniem składek.

Ciekawe... Cokolwiek by nie powiedzieć, że w Klubie robimy to czy tamto, że klubowicze dostają to czy tamto to zawsze znajdą się osoby które wszystko sprowadzają do tych 150 PLN rocznie... Ja tyle wydaję na paliwo w ciągu 7-9 dni więc nie jest to dla mnie kwota zaporowa. A wartości niematerialne jakie w zamian dostaję są dużo więcej warte :cool2: :wink:

Wiedziałem, że zostanę zbesztany za to wymienione 150zł... :mad2:

Aaa też se pojadę (to żart, żeby zaś nie było): "jak na przyklad wspolne opijanie franciszkow..." [dUSk] - MY na zlotach nie pijemy...

Wiem, niematerialne dobra i inne rzeczy - rozumiem. Na moim terenie działają 3 kluby, ja jestem niepartyjny i znają mnie w tych klubach, bo staram się jeździć na każde spotkanie, o którym wiem. Nie chcę wchodzić w polemikę wyższości Klubu BMW nad innymi i odwrotnie, jezeli zrobicie zlot otwarty na moim terenie (ale nie taki z wjazdem za 200zł), to pokażę się na pewno! :)

A co do tankowania, to jak jeżdżę na LPG, to tankuję średnio co 3-4 dni do pełna butlę 70l (netto wchodzi 50-56l) - tyle km walę :) Kocham to auto!

Kai
Opublikowano

Aaa też se pojadę (to żart, żeby zaś nie było): "jak na przyklad wspolne opijanie franciszkow..." [dUSk] - MY na zlotach nie pijemy...

Zart zartem - myslisz ze spotykamy sie tylko na zlotach? :)

Sa spotkania ostatnioczwartkowe i inne, jak na przyklad urzodziny, wspolny wyjazd na narty itp. A jak ktos franciszkow nie lubi to moze pic chocby i oranzade. Liczy sie czlowiek. :D

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano
Grześ... przecież dzwoniłem ostatnio do Ciebie :) a numer wziąłem z... www.kudys.wv.pl

Jest aktualnie zapisanych 57 osób, razem z Tobą.

A czy osoba jest wiarygodna sprawdzam ja...

Oczywiście wiemy wszyscy, że takie coś jest od daaaawna w Klubie BMW. Tylko nam chodzi o darmową pomoc, a nie za opłaceniem składek. Za 150zł rocznie, to można wykupić ubezpieczenie wypadkowe i holowanie pewnie będzie wliczone :)

Dzwoniłeś dzwoniłeś :D

Tylko, że do tej pory kompletnie nie wiedziałem o tej stronie :mad2:

Dzięki za oświecenie :cool2:

pozdrowionka dla Was :handshake:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Zgadzam sie z toba, ze 150 pln to nie jest kwota zaporowa. Nie zapominaj jednak, ze nie wszyscy mieszkaja w pepku swiata czyli wawce. Dla mnie bylyby to wywalonie pieniadze, bo prawdopodobnie nie pojawilbym sie na zadnym spocie/popijawie. Przyczyna jest prosta - mam do wawki okolo 500 km, wiec nie mam czasu ani ochoty jechac tyle na spot czy impreze. Nie ma w tym nic osobistego, chetnie bym was poznal, no ale takie sa fakty. Dlatego pozostane tylko forumowiczem, a sprawy lokalnych spotow zalatwimy inaczej, poza tym forum.

Sorry, za off-topic.

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano

Zgadzam sie z toba, ze 150 pln to nie jest kwota zaporowa. Nie zapominaj jednak, ze nie wszyscy mieszkaja w pepku swiata czyli wawce. Dla mnie bylyby to wywalonie pieniadze, bo prawdopodobnie nie pojawilbym sie na zadnym spocie/popijawie. Przyczyna jest prosta - mam do wawki okolo 500 km, wiec nie mam czasu ani ochoty jechac tyle na spot czy impreze.

Eee tam, klub to nie tylko Warszawa. Spoty są w różnych miejscach, zloty nigdy nie w Warszawie, najbliższy będzie wcale nie tak daleko od ciebie.

Nie jest tak źle ... :D

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com

Opublikowano

Zgadzam sie z toba, ze 150 pln to nie jest kwota zaporowa. Nie zapominaj jednak, ze nie wszyscy mieszkaja w pepku swiata czyli wawce. Dla mnie bylyby to wywalonie pieniadze, bo prawdopodobnie nie pojawilbym sie na zadnym spocie/popijawie. Przyczyna jest prosta - mam do wawki okolo 500 km, wiec nie mam czasu ani ochoty jechac tyle na spot czy impreze. Nie ma w tym nic osobistego, chetnie bym was poznal, no ale takie sa fakty. Dlatego pozostane tylko forumowiczem, a sprawy lokalnych spotow zalatwimy inaczej, poza tym forum.

Sorry, za off-topic.

Ja pociągnę jeszcze chwilę ten offtopic. Żaden ze Zlotów ogólnopolskich nie jest organizowany w Warszawie i mimo że członków Klubu (jak ja lubię to słowo) jest chyba najwięcej z Warszawy nikt nie protestuje, że będzie się musiał przejechać kawałek, żeby się spotkać z przyjaciółmi o zbliżonych zainteresowaniach. Dla przykładu w tym roku ja na Powitanie Wiosny będę miał około 300km, żeby było śmieszniej Ty gdybyś należał do Klubu też byś miał mniej więcej tyle samo.

Zarząd Klubu stara się urozmaicać miejsca spotkań, właśnie po to, żeby wszyscy mieli równie blisko, o ile to oczywiście jest wykonalne.

Opublikowano

hmmm... :think:

tylko kasa... kasa... kasa... i jeszcze raz kasa... :mrgreen:

sa jeszcze inne wartosci... :D gdzie kasa sie nie liczy... :mrgreen:

koszt bycia w klubie to tylko... niecale 42 grosze dziennie... :cool2:

słownie: czterdziesci dwa grosze.... :mrgreen:

a w zamian otrzymuje sie calkiem sporo... materialnych jak i niematerialnych rzeczy.... :D

pozdrawiam

cosmo

• Moderatorzy
Opublikowano

I tak oto z wątku o pomocy forumowej/klubowej przeszliśmy do tego czy warto być w Klubie... :wink:

Zgadzam sie z toba, ze 150 pln to nie jest kwota zaporowa. Nie zapominaj jednak, ze nie wszyscy mieszkaja w pepku swiata czyli wawce.
Czy "wawka" jest pępkiem świata to kwestia umowna :wink: Ja mam już na tyle dosyć tego pępka że jak dobrze pójdzie to za dwa lata będę miał do klubowiczów tak daleko jak Ty teraz...

Dla mnie bylyby to wywalonie pieniadze, bo prawdopodobnie nie pojawilbym sie na zadnym spocie/popijawie. Przyczyna jest prosta - mam do wawki okolo 500 km, wiec nie mam czasu ani ochoty jechac tyle na spot czy impreze.
Nie zapominaj że BMW Klub Polska nie jest klubem regionalnym-warszawskim tylko jest klubem ogólnopolskim. Faktem jest że ok. 40% klubowiczów jest z Warszawy i okolic jednak pozostali klubowicze również chcą uczestniczyć w życiu klubowym. Dlatego też staramy się organizować zloty w różnych miejscach w Polsce (nigdy w Warszawie). Na najbliższy zlot miałbyś bliżej niż ja z Warszawy :wink:

Poza tym w Szczecinie mamy od lat klubowicza. W Świnoujściu kolejnego. Ostatnio wniosek przysłała następna osoba ze Szczecina. Tak więc nie ma żadnych przeszkód żeby zapisać się do Klubu i nawet jeśli jakiś zlot ogólnopolski będzie zbyt daleko od Szczecina to zorganizować spotkanie regionalne na które być może kilka osób z innych części Polski by wpadło. Tak jak to miało miejsce w Kołobrzegu, Toruniu, Jastrzębiej Górze, Wrocławiu... Zdarzało się że na 2 dni GRzeznik jechał z opolskiego do Białegostoku, inny klubowicz z Władysławowa na 3 dni do Kotliny Kłodzkiej, czy PZ który przyjechał 400 km w jedną stronę żeby z nami pogadać i wypić kawę po czym zabrał się z powrotem. I dlatego waro być w Klubie :D

Często wystarczy rzucić hasło i kilka osób jedzie do Wrocławia żeby się spotkać, pojeździć na gokartach i zjeść prosiaka :cool2:

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano

To w końcu gdzie są te numery SOS??? Jak np.: pojadę do Wrocławia i coś mi padnie i będę potrzebował pomocy, to co???

Bo to o to chyba chodziło w tym temacie, a nie o 150zł co roku. Ja nie należę do klubu, ale jakby ktoś miał problem w Tarnowie lub w Jaśle to może mógłbym coś pomóc potrzebującemu...

Opublikowano
Podlasie równiez się przyłączyło do pomocy, gdyby nie daj Boże coś na drodze się stalo:)

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja tam jakoś zawsze mam w aucie wydruk ze strony :) Mam nadzieję, że jak już się przyda, to towarzysko, a nie przy problemach, ale lepiej mieć :mrgreen:
Kai