Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie czy w X3 f25 mozna zamontowac 3 foteliki dzieciece na tylnej kanapie?

W X1 zrobilem to ale z b.duzym problemem :) ciekawy jestem jak wyglada to w x3 wiem iz wiekszy samochod ale czy ktos probowal?

rodzina mi sie powieksza :D cos musze zrobic z autem zony bo jest maly:)

Opublikowano
Watpie, u mnie przy dwoch (aktualnie recaro YS i jakis noname) juz jest ciasno, chociaz czasami zona siada miedzy fotelami. ale to przeciez tez kwestia samych fotelikow tj wyboru najwezszych, chociaz dla najmlodszego i tak bedzie odwrocony a te zwykle sa dosyc obszerne. Daj znac jak juz sie uporasz :-)
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja w x1 przymierzalem foteliki 2 sztuki maxi cosa xp sa one dosc waskie oraz romera 2 do9kg. wszystko weszlo na ciasno bylo trudno zapiac
  • Moderatorzy
Opublikowano
Panowie czy w X3 f25 mozna zamontowac 3 foteliki dzieciece na tylnej kanapie?

W X1 zrobilem to ale z b.duzym problemem :) ciekawy jestem jak wyglada to w x3 wiem iz wiekszy samochod ale czy ktos probowal?

rodzina mi sie powieksza :D cos musze zrobic z autem zony bo jest maly:)

A czy są 3 ISOFIXy?

Wydaje mi się, że X3 ma tylko 2 na skrajnych fotelach...jakby były 3 to odpowiedź jest gotowa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dla mnie wazne nie jest czy sa 3 isofixy czy wogole mozna zmiescic

a jak ktos juz ma X3 to lepiej zmienic fotelik niz auto jesli nie ma 3 x isofix:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
thx
Opublikowano

Mam nadzieje ze bedzie to dla Ciebie czytelne

http://img.tapatalk.com/d/13/01/05/eryqudyr.jpg

http://img.tapatalk.com/d/13/01/05/jedy5y5e.jpg

Opublikowano
3 foteliki luzem moim zdaniem nie wejdą nigdzie. W obszernych autach (np. Mondeo) wchodzą na styk. Nie za bardzo wyobrażam to sobie w bmw (może poza największymi modelami). Jeśli bardzo małe dziecko na leżąco (gondola) plus 2 normalne foteliki to całkowicie nierealne.
Opublikowano
Wejdą pewnie też do kilku innych, ale moim zdaniem BMW nie jest znany akurat z obszerności wnętrza. Dodatkowo gondola dla niemowlaka zabierze pewnie tyle miejsca co 1,5 fotelika i w takim przypadku może być duży problem nawet w największym aucie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Maja, patrzac sie na fotki habzimierza jestem ciekawski jak wlozyles do x1 az trzy foteliki, w tym gondole dla niemowlaka :cool2: mozliwe ze wszystko zalezy od tego jak szerokie sa boczki kanapy. Chyba czeka Cie wyprawa do dealera z 3ma fotelikami i przymierzanie na zywo :mrgreen:

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

habzimierz dzieki za fotki.

no moje foteliki sa wezsze i chyba w x3 spokojnie dam rade. na pewno nie jest to wygodne ale da sie. W mojej serii5 udalo sie z trudem to zrobic w salonie x1 da sile tez udalo sie ale jest niekomfortowo. moja zona ma suwa nissana i chce kupic cos co ma mozlwosc montazu 3 fotelikow chce suwa i najlepiej bmw ale nie x5 bo dla mojej zony jest poprostu za duzy - zawsze chcialem miec w garazu x3:) .

Opublikowano
Wiem ze nie suv i nie premium ale calym sercem polecam dla duzej rodzinki smaxa. 3 foteliki bez problemu, do tego bagaznik 800l a do dachu ponad 1000 no i nie wyglada jak autobus:-) no ale brak 4x4, tylko fwd.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mi chodzi aby auto mialo dobra automatyczna skrzynie biegow, duzy przeswit, 4x4 dlatego ford odpada
Opublikowano

Miałem ten sam problem, ale w końcu z trudem się udało. Szukałem fotelików pod samochód, a nie samochodu pod foteliki ;)

Przed zakupem rozważaliśmy, tak jak tu wcześniej wspominano zakup Forda S-Max'a i byłoby pod tym względem o wiele bardziej komfortowo, ale

jedno to napęd na przód, ale już materiały w środku (dolna część deski rozdzielczej itd.) są bez porównania na niekorzyść Forda. Poza tym różnica w cenie podczas zakupu nowych samochodów nie jest jakaś strasznie duża (różnica w oferowanych rabatach), a przy odsprzedaży już tak... i tak dalej... i tak dalej... Jestem pasjonatem marki BMW, więc na pewno nie jestem obiektywny ;)

Jeśli przejrzysz rynek to da się znaleść foteliki o szerokości około 42 cm i wtedy 3 foteliki 9-36 kg wchodzą obok siebie "na styk" - tak jak u mnie.

Opublikowano
materiały w środku (dolna część deski rozdzielczej itd.)

Nie wiem jak jest w fordzie ale moje bmw wcale nie jest wykonczone jakos wyjatkowo. Materialy w X3 miejscami sa takie jak w koreanskim aucie budzetowym. Zdecydowanie za duzo twardego plastiku jak ma ta cene.

Maja22 chyba faktycznie musisz przeyestowac w salonie zeby miec pewnosc

Opublikowano

No z S-maxem Forda mało który samochód może konkurować jako rodzinny... Poza tym jako autostradowe "auto pościgowe" jest fenomenalne i wiem że mało które X3 pociągnie za wersją 2.5T :wink:

Te auta niesamowicie jeżdżą - kolega jak za każdym razem otwiera bagażnik to wpadam w kompleksy - naprawdę genialne auto dla rodziny, no ale nie 4wd choć jest już dwu-sprzęgłowym automatem 240PS

Wykończenie jednak nie wpada w mój gust...

Opublikowano
mi chodzi aby auto mialo dobra automatyczna skrzynie biegow, duzy przeswit, 4x4 dlatego ford odpada

To zostaje Q7:-) 3 foteliki wejda, a bagaznik jak w smax