Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
o wlasnie regulator cisnienia na listwie wtryskowej PB? tak a czy jezeli jest on padniety to bedzie naprzykład mulił na benzynie?
Opublikowano
ale ja mam normalany zwykły gaz 2 generacji BINGO :) to czyli co ? regulator ciśnienia na listwie PB do wymiany czy jak mowicie ??
Opublikowano
wymien regulator i problem powinien zniknąc.wytłumacze wam to.regulator jest podłączony podciśnieniowo do kolektora ssacego a w reg. ciś. jest membrana i to ona jest walnieta bo przepuszcza paliwo z listwy do kolektora.Ztego co pamietam to wiele gazowników przy inst. 1 i 2 generacji omija rozłączenie pompy a potem piszą tacy ze pompa nie podaje paliwa albo sie zatarła.
Opublikowano
dzieki koloego to najlepiej teraz poszukam listwy z takim regulatorem i czy to tez moze byc przyczyna falowania obrotów na PB na luzie ?
Opublikowano
a czy na sekwencji tez ten problem moze wystepowac?? To ja tez moze wymienie bo tak jak poszaleje troche bardziej to kurde paliwo mi znika
Opublikowano
z tego co pamietam to kumplowi kiedys na sekwencji przełaczalo na pb przy wysokich obr; ale nie pamietam przy jakich i wtedy paliła pb
Opublikowano
powrót do tematu ... regulator dobry ... znajomy mechanik mi go sprawdzal i jest dobry - test wyglądał tak,że jak auto chodzilo na PB + LPG to po odłączeniu takiego cienkiego wężyka z reduktora paliwo nie lecialo ....
Opublikowano

no teraz obecnie przy mrozie i takich warunkach to na poczatku jak zapale ja gdy jest zimna to nic ale po chwili nagrzania widać taki biały dymek ale to chyba normalne ?

i jeszcze z innej beczki przy okazji bez zakładania nowego tematu... dziś podczas przełączania na LPG autko było zimne i zbyt szybko przerzuciłem na gaz to aż strzeliło i spadł od pokrywy zaworów wąż co idzie do krokowego oraz rozczepił się także wąż przy przeplywomierzu tuż przy filtrze powietrza i teraz nie trzyma obrotow na PB a na gazie raz trzyma a raz ma wysokie.... Krokowy ??

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mam podobny problem. Benzynki ubywa zdecydowanie za dużo. Instalacja to esgi2 na listwie dream xxi. Pytanie czy gazownik mi to zdjagnozuje czy raczej do mechanika się wybrać?