Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, to moja pierwsza zima z tym samochodem, zaczeły sie mrozy i strasznie wolno mi sie grzeje silnik i nie wiem czy to normalne w tych samochodach czy cos jest z termostatem, dla przykładu podam ze wczoraj jadac cały czas 60/70 km/h silnik złapał dopiero 90 stopni po jakis 12 kilometrach. Mam sie szykowac na zmiane termostatu?? z góry dzieki za radę. pozdro
Opublikowano

110 egr + glowny 150

+/- 10zl zalezy gdzie kupisz, mowa o ory BMW, innych nie kupuj, nie warto bo ceny nie sa duze

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
panowie 350zł piechotą nie chodzi. Nie każcie mu wymieniać w ciemno wszystkiego. Wyjmujesz termostat egr dmuchasz przez niego i jak leci powietrze jak przez rurkę to on jest do wymiany. Demontaż szybki i banalny. Nie trzeba spuszczać płynu. Jeśli jest ok to główny do wymiany.
Opublikowano
Najpierw niech sprawdzi czy zaluzje sie zamykaja :lol:

u mnie zaluzje sie zamyłay i nie łapał temperatury. dolny waż idacy do cholnicy z termostatu roił sie cieły po chwili pracy silnika. wymienilem głowny termostat i wszystko gra:) cena 230 zł febi:(

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
Najpierw niech sprawdzi czy zaluzje sie zamykaja :lol:

gdy masz sprawny uklad (oba termostaty) to nawet z otwarta zaluzja silnik osiagnie pion a pozniej 89stopni bedzie utrzymywal

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Witam! Autor postu napisał,że samochód osiąga 90 stopni po 12 km jazdy z prędkością 60-70km/h,a więc wg mnie przy obecnych temperaturach(ok.-8,-12)

wszystko w jak najlepszym porządku. Dla przykładu u mnie pion po 5km, ale 90 to jakieś kolejne 5km, w sumie 10km,czyli porównywalnie.

Gdyby główny był walnięty to przy tej temperaturze kreska doszła by max. do pierwszej białej kreski.

Opublikowano
Witam, to moja pierwsza zima z tym samochodem, zaczeły sie mrozy i strasznie wolno mi sie grzeje silnik i nie wiem czy to normalne w tych samochodach czy cos jest z termostatem, dla przykładu podam ze wczoraj jadac cały czas 60/70 km/h silnik złapał dopiero 90 stopni po jakis 12 kilometrach. Mam sie szykowac na zmiane termostatu?? z góry dzieki za radę. pozdro

a elektryczny podgrzewacz plynu masz sprawny?