Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gdzie przyciemnic szybki i za ile robia... dobrze i tanio, chodzi o folie. a moze samemu?

czy w takich firmach gdzie przyciemniaja FOLIAMi wyciaga się tylnią szybę (BMW e36)

www.bmwproject.pl

www.szczyrbowski.pl

E36 TURBO 325i & E46 TOURING 330D

Opublikowano

W tym temacie byłbym bardzo wdzięczny za info gdzie można dostać granatową folię do przyciemniania szyb :?: . Wszędzie są tylko czarne lub czerwone :( . Potrzebuje tylko na pasek na przedniej szybie.

Na tylnej szybie mam rolete... robi jak przyciemnienie folią, a gliny się nie czepiają :lol:

Opublikowano
w warszawie za moje E34 800pln ale powiedzial facet ze przednie tylko na wlasna odpowiedzialnosc - poniewaz czepiaja sie na przegladach (nawet jak jest folia z atestem) nie mozna zaciemniac przednich szyb bocznych. Ja zrezygnowałem bo widzialem zaciemnione BMW tylko z tyłu...beznadziejnie to wygląda :roll:
Opublikowano
znaczy sie jak bede przyciemniac szyby w mojej e36 sedan to tylko tylnie ! jakos lepiej mi to wyglada niz w calosci, poprostu bardziej mi coupe przypomina jak jest tyl przeciemniony. :) ale to oczywiscie gusta ;)

www.bmwproject.pl

www.szczyrbowski.pl

Opublikowano
w warszawie za moje E34 800pln ale powiedzial facet ze przednie tylko na wlasna odpowiedzialnosc - poniewaz czepiaja sie na przegladach (nawet jak jest folia z atestem) nie mozna zaciemniac przednich szyb bocznych. Ja zrezygnowałem bo widzialem zaciemnione BMW tylko z tyłu...beznadziejnie to wygląda :roll:

Bardzo drogo , jakis czas temu bylem w firmie (w Tychach) , ktora przyciemnia foliami FOLIATEC-u i za cala Copetke chcieli 450

Opublikowano

ja mam tyl zrobiony w folii lustrzanej i mi osobiscie sie to podoba (choc wiem ze nie kazdemu ;)

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//sikorski.be/temp/foto/bmw1.jpg

Opublikowano
wolal bym cos bardziej pod moj kolor nadwozia

www.bmwproject.pl

www.szczyrbowski.pl

Opublikowano
u moim wozie mam przyciemnione wszystkie (oprócz przedniej) z tym że przednie mam "słabiej", mało km narazie zrobiłem i jeszcze mnie nie zatrzymali
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
masz racje to folia, ale taką już kupiłem i nic więcej o tym nie wiem, i wydaje mi się że na zdjeciu gorzej wyglada
Opublikowano
taką już kupiłem

w sensie kupiłem samochód juz z załozona folią, i nie wiem jaka jest przepuszczalność, ale wiem że to nie w mojej miejscowosci było robione :)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o przyciemnianie samemu to nic trudnego.POWAGA.

Jak ktoś bedzie chciał opis jak ja to robie to z mila checią napisze.Co do tylniej szyby to trzeba kleic folie po pasku tzn okolo 4 do 5 pasków a łaczenia ukryc pod paskiem ogrzewania, :wink:

WIELE SERC, JEDNO BICIE, BMW PONAD ŻYCIE
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy się podoba, czy nie, to kwesia gustu. Miałem w poprzedniej folią 3M zrobiony tył i tylne boczne. Uważam to za skrajnie niepraktyczne. O cofaniu można zapomnieć, szczególnie wieczorem (zawsze musiałem otwierać drzwi - wieś jak nic), ponadto nawet podczas jazdy do przodu środkowe usterko stało się bezużyteczne. Poprzednią taką kupiłem, w aktualnej mam roletę i uważam to za bardzo dobre, praktyczne rozwiązanie. W każdej chwili można ją zwinąć, a jak jadę, to od przodu i tak nie widać niczego w aucie.
Kai
Opublikowano
mi folia na tylnej w cofaniu nie przeszkadza, a że mało jeżdżę to zabardzo nie wiem jak to ma się nocą, ale chyba nie tak żebym musiał otwierać drzwi, bo u mnie ogólnie jest tak że przyciemnione jest z zewnątrz a od środka wydać dobrze
Opublikowano
Czy się podoba, czy nie, to kwesia gustu. Miałem w poprzedniej folią 3M zrobiony tył i tylne boczne. Uważam to za skrajnie niepraktyczne. O cofaniu można zapomnieć, szczególnie wieczorem (...)

Brat tak mia zrobione w CinqueCento, podzielam twoje zdanie __Kai__, strasznie utrudnia życie nocą :mrgreen:.

(...) ponadto nawet podczas jazdy do przodu środkowe usterko stało się bezużyteczne. Poprzednią taką kupiłem, w aktualnej mam roletę i uważam to za bardzo dobre, praktyczne rozwiązanie. W każdej chwili można ją zwinąć, a jak jadę, to od przodu i tak nie widać niczego w aucie.

Też mam rolete u siebie. Z auta jadącego za tobą wygląda to jak przyciemniona szyba, a od środka wszystko przez nią widać elegancko. Nocą zaś nie trzeba nawet lusterka wewnętrznego przestawiać, bo cię nie oślepiają :8). A co najważniejsze, to nawet gliny się do tego nie przyczepią :D. A z folią to zaraz :police:. (brata i kumpla już kilka razy skasowali i kazali rozklejać :( )

Opublikowano

Hm...ja miałem w Omedze ofoliowane i było ok :cool2: ...Cofanie kombim nie należy do hiperłatwych więc trzeba zawsze wziąść margines na długi tyłek i ostrożnie dojeżdzać-bynajmniej mi folia nie przeszkadzała a dużo jeżdze :wink: ...

Co do Kontrolii to się zgadza jak masz wszystkie i to mocno to może być nieciekawo :mad2:

Osobiście chciałbym zrobić moje BMW tak:

-przód taką folią 50%widoczności:

http://www.przyciemnianie.pl/przyciemnione/glass/imagepages/image18.html

http://www.przyciemnianie.pl/przyciemnione/glass/imagepages/image3.html

-tył taką 25%widoczności:

http://www.przyciemnianie.pl/przyciemnione/glass/imagepages/image7.html

http://www.przyciemnianie.pl/przyciemnione/glass/imagepages/image2.html

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano

Jeżleli chodzi o jazde w dzień to z ciemnymi szybami jest oki, natomiast problem pojawia się w nocy :|

Jeżeli chodzi o folie to polecałbym na tylnie boczne folie czarna(troche widać srodek) a super czarną (wtedy nie widać tylnych siedzeń :D :cool2: ), natomiast na przód folia szara w zupełnosi wystarczy.

Aby przyciemnic szyby boczne trzeba wymontować je z auta.Z tego co pamietam temat byl poruszany na forum.

Szyby przed przyciemnieniem trzeba dokładnie wymyć(ja myje np :Ludwikiem :) Gdy szyba jest uż czysta to sprawdzam folie tzn odklejam ją i sprawdzam po której stronie jest klej. Gdy to już wiem to kłade folie na szybe i docinam wiekszy kawałek niż szyba nastepnie trzeba zaopatrzeć sie w spyskiwacz zeby polać szybe woda(mam na myśli strone wewnętrzną szyby)nastepnie prosze o pomoc drugą osobe i trzeba odkleić folie i również polać ją cała woda po tej częsci klejącej(czyli szyba i folia mają być mokre)

nastepnie kładziemy folie na szybe i układamy ją tak aby miała jak najmniej zagieć potem znów psikamy na folie żeby ją nie porysować. W z zestawie powinna byc ale nie zawsze jest taka zółta szpachelka(trzeba zwrócić uwage przy zakupie foli) i zabieramy sie za wyciskanie z pod foli wody. Trzeba to robić bardzo delikatnie i z wyczuciem, zaczynajac od środka szyby do części zewnetrznej-polewając co jakiś czas folie.

Ja w mojej 520 na tylniej szybie mam żaluzje nie przyciemniem jej ponieważ tylna szyba bardzo paruje i o cofaniu wtedy nie mam mowy.

Po za tym jest bardzo trudny dostep to tej szyby. Jak ktoś sie zdecyduje to niech klei tą szybe paskami tzn od 4 do 6 pasków a przecietą folie ukryje pod ogrzewaniem-nie ukrywam trzeba mieć stalowe nerwy do tylnej szyby.

Ja u siebie mam przyciemnione przednie boczne(folia czarna) i tylne boczne(folia super czarna) co do tylnych trójkątów to nie wyciagałem ich dociołem folie na szybie i przykleiłem.

WIELE SERC, JEDNO BICIE, BMW PONAD ŻYCIE