Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jaka jest różnica jak pomalowana zostanie maska samochodu ( Przednia pokrywa silnika ) od mojego BMW E90 320d z 2007 w normalnym warsztacie blacharsko-lakierniczym a w serwisie ASO BMW. Wiem na pewno że cena jest różnicą bo warsztacie blacharsko-lakierniczym kosztować to mnie bedzie 400 zł. a w serwisie ASO BMW 1500 zł Maskę natomiast chce kupić oryginalną od BMW.

Proszę o komentarze.

Opublikowano
A nie ma przypadkowo różnicy jeśli chodzi o jakość lakieru w Serwisie ASO BMW ? To znaczy że może być w ASO lepszy jakościowo lakier. Maskę mam do pomalowania w kolorze czarnym metalik.
Opublikowano
Przecież BMW nie produkuje lakieru. Tak samo jak nie robi olejów, opon ani amortyzatorów. Weźmiesz kod koloru, pojedziesz do sklepu z lakierami i wybierzesz sobie jaki będziesz chciał lakier dobrej firmy, możesz nawet podkład kupić jeśli się na tym znasz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W ASO jak i w warsztacie nie autoryzowanym lakieruje człowiek

A jeśli ASO tylko zleci pomalowanie - bo samo lakierni nie posiada, to nawet TEN SAM człowiek.

Tylko nie za 400, a za 1500 pln.

Opublikowano
Dokladnie, pracuje w niemczech w zakladzie lakierniczym i miedzy innymi BMW,VW,AUDI,TOYOTA,OPEL,FORD,VOLVO lakieruja u nas samochody. To jest tak ze koles przychodzi do ASO BMW chce polakierowac auto; placi 3000€ do nas przychodzi auto szef kasuje 2000€ i klijent nieswiadomy mysli ze auto polakierowal w ASO.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ASO ma po prostu współpracę z zakładami lakierniczymi, jest to jeden zakład lub kilka. Jedyna różnica jest taka, że jak lakiernikowi nie wyjdzie to będzie się z nim użerało ASO a nie Ty.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ale nie w każdym przypadku ASO tak ma, są serwisy co mają swoje lakiernie i nie piszcie bzdur że ludzie nie świadomie to robią bo przecież dostaje gwarancje AS itd i klient jest o tym informowany że auto trafia gdzie inndziej
Opublikowano
Ale nie w każdym przypadku ASO tak ma, są serwisy co mają swoje lakiernie i nie piszcie bzdur że ludzie nie świadomie to robią bo przecież dostaje gwarancje AS itd i klient jest o tym informowany że auto trafia gdzie inndziej

No prosze Cię :D Może gdzieś tam informuja klienta że samochód będzie lakierowany nie w aso ale to napewno nie jest regóła. A często bywa tak, że klientowi się mówi że samochód będzie polakierowany w innym aso a trafia do zwykłego warsztatu :wink: Oczywiście w takiej sytuacji aso i tak daje gwarancje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jaką informację? Zresztą jakie to w gruncie rzeczy ma znaczenie kiedy TY jako klient zlecasz usługę ASO więc i ASO odpowiada ze wykonanie i jakość, a nie faktyczny wykonawca usługi. /on odpowiada przed ASO, nie przed Tobą/

Opublikowano

Jaką informację? Zresztą jakie to w gruncie rzeczy ma znaczenie kiedy TY jako klient zlecasz usługę ASO więc i ASO odpowiada ze wykonanie i jakość, a nie faktyczny wykonawca usługi. /on odpowiada przed ASO, nie przed Tobą/

Nie ma żadnego znaczenia bo to aso jest gwarantem naprawy. Tak tylko przytoczyłem ta sprawe :wink: