Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie umiem znaleźć więc założyłem temat.

E92 320d jakie ciśnienie powinienem mieć na zimowkach (2 osoby)

Pirelli Soto Zero 225/40/18 przód 255/35/18 tył.

Czy powinno być takie jak na lato ? Bo na tej tabliczkę są jakieś duże wartości stad pytam was.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciśnienie w zimówkach może być ( jest zalecane ) o 0,2 at. większe niż podaje producent samochodu . Pamiętać należy różnica że , temp.otoczenia np.( 10st , a -10st ) też ma wpływ na ciśnienie w oponach , im zimniej tym niższe ciśnienie . Nie są to duże różnice lecz na ciśnieniomierzu zauważalne .
Opublikowano
podłączam się pod pytanie

ja będę miał wszystkie oponki taki same, 225/40R18

czyli ustawiam 2.2/2.1?

Dokładnie :wink:

tgorka - z ciekawości spytam - te dane z tabliczką masz ze swojego auta? Jaka jest waga Twojego auta, bo sporo niższe ciśnienia podaje w coupe w stosunku do mojego touringa. Ja na kapciochu 205/55 R16 mam 2.3 / 2.8.

Opublikowano

tgorka - z ciekawości spytam - te dane z tabliczką masz ze swojego auta? Jaka jest waga Twojego auta, bo sporo niższe ciśnienia podaje w coupe w stosunku do mojego touringa. Ja na kapciochu 205/55 R16 mam 2.3 / 2.8.

Tak dokladnie zrobiłem fotke z mojego auta. Waga auta to 1505kg. Moze w przypadku touringa zakladaja znacznie wieksze obciezanie na codzine (rodzina, pies :), lodówka , pralka hehe ) niż w wersji coupe :)