Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Lapmy tyl zmienione na poliftowe , nie oznacza to nie wiadomo czego ale zwracam na to uwage , do tego jazda na rezerwie wedlug mnie to niezbyt dobrze to tego klocki niby wymienione a blad nie skasowany? Dziwne troche...

2. Tez lampy zmienione poza tym na zdjeciach nic wiecej nie widze

3. Spoko nawet wszystko chyba ori , ale ten hak :) mozliwe ze cos bylo ciagane ale to tez nie ma reguly :)

To takie moje spostrzezenia bo przegladam na telefonie

Opublikowano
Klimę automatyczną też ma chyba z 90% egzemplarzy, czyli właściwie nie masz wymagań :-)

Tak ale jednak zdarzaja sie bez :p

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z wyposażenia zależy mi na klimatyzacji i elektrycznych szybach więc raczej wymagania nie duże ;P

Każde e46 ma klimatyzację i elektryczne szyby z przodu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Każde e46 ma klimatyzację
:nienie:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dowodzi tego, że jesteś w błędzie.
Opublikowano

Chciałbym wrócić do moich postów jakiś miesiąc wcześniej. Pytałem was wtedy o E46 320D 150KM do jakichś 16 tys.

Teraz mam pytanie właśnie o 330D. Jak to z nim jest ? Warto się pchać ? Mniej awaryjny ? Jakieś porównanie ?

Opublikowano

to samo co 2.0d 150km + 2 gary

drozsze czesci, sprzeglo/dwumas/koło pasowe i pare innych

wieksze spalanie ale i wieksza moc hehe to chyba logiczne, lepsza kultura pracy, mniej klekotu, ciszej radia sluchasz

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Osobiście na klekot 2.0d ja narzekać naprawde nie mogę w kabinie praktycznie nic nie słychać. To moj pierwszy diesel w zyciu i po przesieadce z benzyniaków jestem naprawde milo zaskoczony jeśli o to chodzi. Jak jest w 3.0 nie wiem bo nigdy w nim nie siedzialem ale skoro puzonn mówi ze jest jeszcze lepiej to zapewne tak jest może kiedys bwde miał okazję porównać.
Opublikowano

3,0 na pewno łatwiej dostaniesz w lepszym stanie niż 320d jak masz 16 tysięcy :)

Proste jak masz kasę to od ręki kupisz zadbaną furę jak brak to kombinuj i módl się abyś nie trafił na minę i właściciela co lał półsyntetyk bo tańszy.

Opublikowano

Witam wszystkich.

Przez cztery lata jeździłem Nissan Almera i w przyszłości zamierzam zmienić samochód, przeglądałem w necie rożne samochodów, podoba mi się e46 i zamierzam zakupić starczy max 2.0, czyli 318i 143 km, cena do 17 tys zł.

Mam pytanie:

1. Większość e46 maja przejechane ponad 200 tys km , czy to duży przebieg jak na benzynę?

2. cena do 17 tys zł będzie ciężko znaleźć zadbany egzemplarz?

3. Czy zarabiając 2 tys pln na miesiąc będę w stanie utrzymać bmw? ( miesięczne ja wydaje ok. 1 tys zł - 1,2 tys zł na paliwo+jedzenie itp...)

Pozdrawiam

Opublikowano
A jak wypada E46 320D w porównaniu do Passata FL lub Golfa V ?

a co tu porownywac ? ;p bmw to bmw :) poza tym nie wiadomo do jakich silnikow ma być to porównanie

Opublikowano
kamil90 » 19 Gru 2015 14:14

B5 FL 1.9 130 a Golf 1.9 105.

raczej nie porywnywalne... obecnie w gospodarstwie domowym mam jeszcze golfa 4 z silnikiem 105km jednakże osiągi ma gorsze i spalanie większe a jest znacznie lżejszym autem. Jedyny plsu taki ze tdi każdy glupi mechanik zna.. ale co tu porownywac vw do bmw.... dobrze ze fiata jeszcze nie brales pod uwagę. w golfie rok z 2002r wszystkie plastiki trzeszcza na każdym wyboju.. tragedia jakas... w bmw rok starszy jest znacznie lepiej ciszej wszystko lepiej spasowane i lepsza jakość materiałów.

przez Czech » 19 Gru 2015 13:17

Witam wszystkich.

Przez cztery lata jeździłem Nissan Almera i w przyszłości zamierzam zmienić samochód, przeglądałem w necie rożne samochodów, podoba mi się e46 i zamierzam zakupić starczy max 2.0, czyli 318i 143 km, cena do 17 tys zł.

Mam pytanie:

1. Większość e46 maja przejechane ponad 200 tys km , czy to duży przebieg jak na benzynę?

2. cena do 17 tys zł będzie ciężko znaleźć zadbany egzemplarz?

3. Czy zarabiając 2 tys pln na miesiąc będę w stanie utrzymać bmw? ( miesięczne ja wydaje ok. 1 tys zł - 1,2 tys zł na paliwo+jedzenie itp...)

za te kwote mysle ze spokojnie polifta możesz wyrwac a co do utrzymania jeśli sukcesywnie będziesz odkladal co miesiąc jakas kwote na naprawy które wypadną w trakcie eksploatacji to mysle ze dasz rade jeśli na bierzaco to będziesz robil. Tylko nie w tym rzecz by cale zycie chapać na auto... skoro martwisz się o koszty a później będziesz miał skrobać 500zl na sam pakiet filtrowo olejowy bądź tez to zaniechać to pomysl raczej o czyms innym. W końcu w zyciu sa inne ważniejsze wydatki niż tylko wozidlo..