Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,

zacząłem się rozglądać za e46 kombi po lifcie 2.0d 150km i patrząc na allegro i olx jest dużo ofert za 13-16 tys co mnie bardzo zdziwiło. według Was można kupić sensowny egzemplarz w tej cenie? a jeśli nie to ile trzeba dać za takie e46 kombi?

pozdrawiam

Nikt Ci tego nie powie, czy można, czy nie, bo nikt z nas tego auta nie widzi. Może być tak, że trafi się auto w dobrym stanie technicznym, ale to raczej bliżej 15-16 Tysięcy i na pewno nie od handlarza, jak już szukasz w tym niższym pułapie cenowym to szukaj od osób prywatnych, które często tracą na autach, a nie zarabiają jak handlarze. Zależy wszystko od wyposażenia, ale sądzę, że za 16-18 tysięcy idzie spokojnie kupić. Sam sprzedałem teraz swoje e46 w stanie bardzo dobrym, co zresztą potwierdziło sprawdzenie auta przez kupujących, na felgach 17 wartych ze 2 tysiące za 19000, wyposażenie raczej bieda, tylko multi kierownica, pdc i to w sumie tyle.

Opublikowano
Wybór padł na E46. Jezdziłem wczoraj b5 passatem i musze powiedziec, że to jest porażka. kiepskie wykonczenie wnetrza + to rozklekotane zawieszenie ciagle coś w nim puka pada turbina (diesel) załamać się idzie. Jak przesiadłem się do mojego MB c180 to poczułem naprawdę dużą ulgę... A więc najlepiej kombi ponieważ potrzebuję czegoś troszke wiekszego a ta trójka jest dość zgrabna. Patrząc po ogłoszeniach kombiaków jest dość mało wiadomo BMW zawsze kojaży sie chyba wiekszości osób z sedanem. Silnik 6 garczków, jeśli trafiłbym na ten motor o pojemności 2.2 to nie bać się go ? Wiadomo było by najlepszą opcja 2.8 ale ja aż tak dużego motoru nie potrzebuję i tak założę LPG lub kupię z LPG ponieważ sama benzyna przy tych zarobkach co mamy za bardzo łoi po kieszeni. Jeśli nie LPG to diesel ale wtedy to coś z TDi w Audi, lecz chce to e46. Zmieszcze się w 15 tysiakach żeby kupić coś z wypasem sensownego ?
Opublikowano

Może i się zmieścisz, ja jechałem po auto za 18 tyś, było zjedzone, wracając kupiłem za 10 tyś w dużo lepszym stanie, także z tą ceną różnie jest.

Koniecznie zostaw jakąś rezerwę bo nie ma auta w którym się nic nie wymieni po kupnie, choć i tak ludzie robią i jeżdżą do puki jeżdżą.

Opublikowano
Może i się zmieścisz, ja jechałem po auto za 18 tyś, było zjedzone, wracając kupiłem za 10 tyś w dużo lepszym stanie, także z tą ceną różnie jest.

Koniecznie zostaw jakąś rezerwę bo nie ma auta w którym się nic nie wymieni po kupnie, choć i tak ludzie robią i jeżdżą do puki jeżdżą.

Potwierdzam.Moje BMW wyszlo mnie 15 tys i uwazam,ze auto jest w naprawde dobrym stanie,takze z cenami jest roznie.Ogladalem kilka e46 i niektore drozsze byly w gorszym stanie technicznym jak i wizualnym od mojego.No i ta rezerwa na pewno sie przyda bo tak jak napisal kolega nie ma auta uzywanego,w ktorym nic nie trzeba wymienic po kupnie :)

Opublikowano

Ja mam ze 20 tyś ale nie chce przeplacać :D wiadomo kupujący chce kupić najtaniej i jak najlepiej. A jak z tym silnikiem 2.2 co pisałem ? Interesuje mnie tylko 6 garów. Jeszcze jedno szybkie pytanko przed lift czy polift w tych pieniazkach ? Jak w przedlifcie z zawiasem tylnim ? czytałem, że są jakieś problemy.

Ile LPG i PB może mi spalić w dość nieduzym miescie taka trójka 2.2 / 2.5 ? Pytam z czystej ciekawosci gdyż raporty spalania na necie sa zaniżone. Np e39 523 PB mojemu znajomemu pali po miescie na krótkie dystanse 10 km do pracy 10 l przy spokojnej jezdzie.

Opublikowano
E39 523 dobre autko również szybkie i dobre jest e46 323

2.0 143km ja bym omijał szerokim łukiem..jeszcze więcej problemów niż z 320d

co do rdzy audi oczywiście lepsza blacha... w audi jak będziesz miał odprysk i kawałek rudej to przelatasz 2 lata i nic się nie powiększy ... w e46 będziesz miał rudej tyle co główka od zapałki i po zimie pół dłoni

jeśli szukasz polifta za 15koła i ma służyć parę lat to się zdziwisz :mrgreen:

Kolejny fanboj...

Jak znajdziesz silnik 320 143km to zapłacę ci milion dolaruf..

Jest tylko 318i 143 dwulitrowy 4 cylindry. 143 konny silnik awaryjny? Eh, kolejny baran. Pozwól, że nie skomentuje tego.

Nie porównuj diesla do benzyny, bo to wielka różnica w kosztach utrzymania ośle.

Co do Audi, służy u mnie na wsi do orania pola i przewożenia gnoju , poza tym jest dla ciot i właścicieli skody :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz na kupno 15k i chcesz żeby to się jakoś odpychało to tylko i wyłącznie 323i, czyli oczywiście przedlift. Przy 20k możesz rozglądać się za 320i 2.2l w poliftowej budzie. Pamiętaj, że silnik 2.2l był montowany już przed liftem, chodzi mi po głowie 09.2000r., jak bredzę to niech ktoś mnie poprawi :wink: i tu mogłoby wystarczyć jakieś 17/18k, mówimy cały czas o stanie zadowalającym a nie większość tego co się sprzedaje..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

co do rdzy audi oczywiście lepsza blacha... w audi jak będziesz miał odprysk i kawałek rudej to przelatasz 2 lata i nic się nie powiększy ... w e46 będziesz miał rudej tyle co główka od zapałki i po zimie pół dłoni

Kolejny fanboj...

Jak znajdziesz silnik 320 143km to zapłacę ci milion dolaruf..

Jest tylko 318i 143 dwulitrowy 4 cylindry. 143 konny silnik awaryjny? Eh, kolejny baran. Pozwól, że nie skomentuje tego.

Nie porównuj diesla do benzyny, bo to wielka różnica w kosztach utrzymania ośle.

Co do Audi, służy u mnie na wsi do orania pola i przewożenia gnoju , poza tym jest dla ciot i właścicieli skody :8)

Widzę, że niezły kowboj z Ciebie :norty: pojeździj trochę i wtedy będziemy gadać, jak wydasz na eksploatację swojego mniej niż ja w niecałe 4 lata to kupię Ci nowy komplet opon :mrgreen:

ps. Napinacz już wymieniłeś?

ps2. Gdzie Stasiu napisał "320i", że go tak wyzywasz? :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Audi jest dla właścicieli skody hahahhahahahahaha :P :cool2: :cool2: :cool2:

Większość gdzieś mówi że bmw się na wioskę nadaje, ale jak widać nie tylko :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
143 konny silnik awaryjny? Eh, kolejny baran. Pozwól, że nie skomentuje tego.

To jak z tym napinaczem? Wyguglowałeś już o co chodzi? Czy jeszcze czytasz? :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Widze, że dobzi jajcarze są tu na forum :) Jeśli możecie to odpowiedzcie mi jeszcze na to pytanie jak wyglada realne spalanie w tej budzie z ww. silnikami.
Opublikowano
143 konny silnik awaryjny? Eh, kolejny baran. Pozwól, że nie skomentuje tego.

To jak z tym napinaczem? Wyguglowałeś już o co chodzi? Czy jeszcze czytasz? :roll:

Kolejny własciciel audi

Spokojnie :D To była ironia :8) ale się napiąłeś :D Bo ci rozrząd strzeli.

Jak kogoś uraziłem to przepraszam

PS: Audi jest bee i wgl. Pewnie latasz tylko do Kościoła więc,a w długie trasy to pewnie autobusem. :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie latasz tylko do Kościoła więc,a w długie trasy to pewnie autobusem. :8)

Skąd wiedziałeś? :roll: dobry jesteś :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widze, że dobzi jajcarze są tu na forum :) Jeśli możecie to odpowiedzcie mi jeszcze na to pytanie jak wyglada realne spalanie w tej budzie z ww. silnikami.

Dane dla sedanów, dodałbym do tych wyników 25% i powinno być ok:

Spalanie BMW E46 320i

EU tryb pozamiejski: 6.90 l / 100 km

EU tryb miejski: 12.20 l / 100 km

EU zużycie paliwa tryb mieszany: 8.90 l / 100 km

Zasięg: 708 km

Spalanie z instalacją gazową

Poniższa tabelka zawiera prawidłowe spalanie samochodu z instalacją gazową LPG IV generacji

EU tryb pozamiejski: 8.625 l / 100 km

EU tryb miejski: 15.25 l / 100 km

EU zużycie gazu tryb mieszany: 11.125 l / 100 km

Spalanie BMW E46 323i

EU tryb pozamiejski: 6.90 l / 100 km

EU tryb miejski: 12.70 l / 100 km

EU zużycie paliwa tryb mieszany: 9.00 l / 100 km

Zasięg: 700 km

Spalanie z instalacją gazową

Poniższa tabelka zawiera prawidłowe spalanie samochodu z instalacją gazową LPG IV generacji

EU tryb pozamiejski: 8.625 l / 100 km

EU tryb miejski: 15.875 l / 100 km

EU zużycie gazu tryb mieszany: 11.25 l / 100 km

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a4 b6 1.9tdi 131km vs e46 320d 150km

beta niestety nie ma styku

Stasiu musisz ją szybciej pchać po podwórku to będzie styk :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Posiadam n42b20 od prawie 2 lat i nie działo się nic przejechane około 30 tys( pfuu. By nie zapeszyc)

Opublikowano
Widziałem niedawno koledzy się ścigali a4 b6 130 km i e46 150 km w sedanie oba i e46 wygrało chociaż strasznie wielkiej różnicy nie było