Skocz do zawartości

[e9x] wygłuszenie maski - BENZYNA ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam e91 318i z silnikiem o oznaczeniu n46b20. W samochodzie po zakupie nie znalazłem wygłuszenia maski - początkowo myślałem , że ów wygłuszenie z czasem się rozsypało i poprzedni właściciel je wywalił. Nie wiedząc , że benzynowe silniki go nie posiadają, zakupiłem takowe na allegro i zamontowałem w swojej e91. Chciałem zapytać czy montaż takiej wygłuszki - podbitki pochodzącej z diesla może w jakiś sposób zaszkodzić mojemu silniczkowi :?:
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Nie, możesz spokojnie jeździć . Na e90 post sporo ludzi tak robi żeby troszke silnik wyciszyć , podobnie na forach x1

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Nie, możesz spokojnie jeździć . Na e90 post sporo ludzi tak robi żeby troszke silnik wyciszyć , podobnie na forach x1

Dzięki , a już się bałem ,że przedobrzyłem :P Pozdro :!:

BTW, wygłuszyło minimalnie - no ale zawsze coś :) W końcu ten 4cyl. motor do najcichszych nie należy...

Może w zimie się ciut szybciej zagrzeje :roll:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

I jak oceniasz skuteczność?

Wydaje mi się ,że róźnica jest tylko na zewnątrz. W środku jakiejś poprawy nie zauważyłem..

Swoją drogą dość głośne te nasze benzyny... :roll:

Opublikowano
jechalem hybrydą i BMW 318i dużo cichsza. Trakcja i oponki też się liczą.

Chodziło mi o sam silnik, bo wygłuszenie wnętrza jeśli chodzi o opływ powietrza itd jest w e90 bardzo dobre, wydaje mi się nawet ,że nawet odrobinke jest ciszej niż w e60, ale to tak jak piszesz - za to mogą odpowiadać np szersze opony.

Już chyba 3 razy na Shellu chcieli mi lać diesla do diaska :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dokladalem w poprzedniej e90 i jakos roznicy w wyciszeniu nie bylo, w obecnej LCI mialem fabrycznie, N43 chodzi duzo ciszej jak N46, przynajmniej u mnie
Krzysztof
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam , Panowie gdzie dostanę NOWE wygłuszenie maski do e92 ? Bo szukam i nigdzie nie ma ...

Na Alledrogo często są

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakby ktoś chciał hard wyciszenie maski, to polecam zrobić jak u mnie. Może nie wygląda, ale robi robotę:

viewtopic.php?f=155&t=261808&p=2172161#p2172161

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.