Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chcę wymienićfotele w moim E90 na skórzane.

Proszę o informację i porady czy wnętrze: fotele, kanapy i drzwiczki z demontażu BMW 3 E90 E91 KOMBI z 2010 roku, będzie pasować do E90 sedan z 2006?

Jeżeli nie do końca czy macie jakieś pomysły jak to dostosować?

będę wdzieczna za jakieś info bo sprawa jest dosyć pilna

Ida

Opublikowano

a nie miałeś problemu z tylnym siedziskiem?

Moje oparcie składa sięz 1 części a tu widze że tylne oparcie to 5 osobnych części?

czy boczki do tylnych drzwi też pasują?

Opublikowano

U siebie w sedanie mam też tyle elementów (kanapa jest dzielona i składana) tylko zastanawiam się jak będzie ze składaniem tylnego oparcia. Bo w sedanie jest tylko z bagażnika a tu od wnętrza? Czy nap ewno będzie pasować?

pzdr

Opublikowano

Moja kanapa w ogóle się nie składa, więc mogłabym to tylko na sztywno zamocować- i to jest dla mnie ok.

Chciałam się tylko upewnić czy jest to możliwe.

Opublikowano
Strasznie ciężko jest takie na alledrogo upolować. Bardzo bym chciał kupić komplet sportowych foteli w skórze, od kilku miesięcy regularnie sprawdzam i albo wystawione jakieś totalnie zdezelowane, albo zwykłe taborety...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Więc w ramach potwierdzenia. Fotele z kombi pasują do sedan i analogicznie na odwrót ?

No właśnie to samo pytanie czy będą pasowały??

Opublikowano

No właśnie, z tego co gdzieś udało mi się wyczytać, przednie fotele pasują bez problemu, natomiast problem może być z tylną kanapą.

Bardzo proszę aby ktoś potwierdził tą informację.

Jeżeli chodzi o E91, znalazłem 3 interesujące aukcje.

http://moto.allegro.pl/fotele-boczki-skora-m-pakiet-e91-igla-i2777968971.html

http://moto.allegro.pl/komplet-tapicerki-bmw-e91-skory-lci-m-pakiet-elekt-i2786147765.html

lub alcantara:

http://moto.allegro.pl/fotele-komplet-foteli-bmw-e91-alcantara-m-pakiet-i2744813826.html

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nie ma opcji wlozenia calej kanapy z e91 do e90 i odwrotnie. Przestudiowalem to juz :D

Roznice jakie wykrylem:

-mocowania w innych miejscach do zatrzaskiwania kanapy,chodzi mi o oparcie (jesli jest dzielona,rozkladna)

-Inne rozmieszenie wajch do rozkladania kanapy (w e90 w bagazniku, e91 po rogach na oparciu)

Wpadlem na pomysl zeby przelozyc material z jedenj kanapy do drugiej ale tez nie wypalil,

z e91 do e90 zostana dziury w rogach oparcia.

Oczywiscie mowa o rozkladanej tylnej kanapie, chyba ze ktos ma scianke to i tak nie bedzie rozkladal tylnej kanapy :D

Opublikowano
Nie ma opcji wlozenia calej kanapy z e91 do e90 i odwrotnie. Przestudiowalem to juz :D

Roznice jakie wykrylem:

-mocowania w innych miejscach do zatrzaskiwania kanapy,chodzi mi o oparcie (jesli jest dzielona,rozkladna)

-Inne rozmieszenie wajch do rozkladania kanapy (w e90 w bagazniku, e91 po rogach na oparciu)

Wpadlem na pomysl zeby przelozyc material z jedenj kanapy do drugiej ale tez nie wypalil,

z e91 do e90 zostana dziury w rogach oparcia.

Oczywiscie mowa o rozkladanej tylnej kanapie, chyba ze ktos ma scianke to i tak nie bedzie rozkladal tylnej kanapy :D

Mam ściankę a mogę kupić rozkładaną którą bym włożył na stałe.

Da rade ? Czy będzie coś nie tak?

• 1 rok później...
Opublikowano
Też mam taki problem chcę wstawić fotele kanapę i boczki od e91 do e90 i nie wiem czy by pasowały fotele i boczki wiem że na pewno pasują i siedzisko kanapy też problem jest z oparciem ja mam sciankę i nie mam zamiaru składać foteli czy dobrze by to wyglądało i pasowało?