Skocz do zawartości

320d Radio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy orginalne radio BMW Business które cze czyta formatu mp3 będzie czytało nagrane piosenki audio cd??
Opublikowano
Po dłuższej eksploatacji czasami potrafi wyrzucać error ale w dużej mierze jest to też wina płyt. Sugeruję kupować raczej te lepsze. Co do zasady - tak, nagrywane audio odtwarza.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
error czasem jest to prawda. Kiedyś miałem problem z odczytem - winne okazały się właśnie tanie cd - wszystkie 4 sztuki, które kupiłem nie chciały współpracować.
Opublikowano
  • Autor
własnie u mnie cały czas jest error jak nagram i już nie wiem co robić
Opublikowano
  • Autor
dodam że płyty nagrayma windows media player który przerabia automatycznie piosenki na audio
Opublikowano
To raczej nie ma znaczenia. Zdecydowanie ważniejsza jest jakość płyt. Kiedyś kilka poszło do kosza. Teraz wolę zapłacić parę złotych więcej.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Opublikowano
  • Autor
A więc jakie płyty polecasz?? Dodam że na komputerze działają nagrane płyty i na odtwarzaczu wierzy też
Opublikowano
n. Verbatim, TDK, Sony - to dobry wybór moim zdaniem

Freude am fahren

Opublikowano
  • Autor
ja nagrywałem na SONY i nie odbiera
Opublikowano
Rozumiem, że co do zasady radio czyta oryginalne płyty. Jeśli tak to powinno również czytać nagrywane audio. Spróbuj kolejną nagrać.

Freude am fahren

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja u siebie zaobserwowałem dawno temu, że nawet najtańszą płytę mogę odtwarzać, byle zostałą nagrana z minimalną prędkością.

Odkąd mam xcarlinka, problem całkiem zniknął :8)

Opublikowano
Też chciałem to napisać ale zielo mnie uprzedził. Ja z reguły nagrywam z minimalną prędkością. Mam nero i też nie narzekam. Co nie znaczy, że jakość płyt nie ma znaczenia. Czasami nawet gdybym nie wiem jak wolno nagrywał to i tak error.

Freude am fahren

Opublikowano
  • Autor
nawet na najmniejszej prędkości nie chce otwierać...
Opublikowano
W moim odtwarzaczu jest podobnie. Kupiłem płytkę Sony i nagrałem ją z najmniejszą prędkością jaką się dało(8x albo 4x). Co ciekawe odtwarzacz raz ją odtwarza a raz nie (zależy od nastroju:)). Wyczytałem gdzieś, że w takich przypadkach najlepiej jest rozkręcić radio i przeczyścić alkoholem laser. Jak znajdę chwilę to tak zrobię napiszę czy pomogło. W ostateczności mamy laser do wymiany.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
dodam że płyty nagrayma windows media player który przerabia automatycznie piosenki na audio

Spróbuj nagrać jakies piosenki w programie NERO.

Miałem tak kiedys w org. radiu w Peugeocie 406. Czytał CDR - ale tylko te nagrane w NERO, lub przegrane bezposrednio z oryginałów.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
również polecam nero. Jeśli dobra jakościowo płyta nagrana w nim nie śmiga to albo wina radia albo nagrywarki bo to też bardzo możliwe że masz nagrywarkę słabą i komp odczyta płytę a radio już nie. Nagraj płytę na innym kompie też
Opublikowano

nagrywaj najwolniejszym np na ashampoo na płytach verbatima - mi działa

u kumpla w professionalu płyty innych firm, nagrywane nero z normalną prędkością ( wyższą ) działały a np u mnie na biznesie nie